Володимир Мельник: «Шахи – це той вид спорту, який вигідно відрізняє українців від усіх інших»

|

Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник про шаховий Чемпіонат світу серед жінок:

Володимир Мельник

«Очевидно, що в повітрі розлито хвилювання, і я переконаний, що тут хвилюються обидві сторони. Скажемо відверто: на Марічці – подвійне навантаження, адже хоч і кажуть, що рідні стіни допомагають, та відповідальність також множиться. Очевидно, що ще рано підводити змістовні підсумки самих змагань. Однак уже сьогодні ми можемо говорити про те, що треба висловлювати слова вдячності і нашій Марічці Музичук, і організаторам цього великого турніру. Це, направду, подія не тільки року, а, можливо, і першої чверті 20 століття – те, що у Львові відбувається таке змагання. Львів мав не просто сміливість, а й відповідальність – взяти на себе таку місію.

30 міжнародних гросмейстерів підготувала Львівщина, 30! Я не знаю, чи є ще десь не тільки в Україні, але й у Європі така, без перебільшення, атмосфера інтелектуалів, шахістів, математиків, що змогла підготувати 30 таких видатних постатей. Я думаю, що це буде дуже великий імпульс для нас усіх – і надалі вкладати свої зусилля у розвиток шахів. Я думаю – це той вид спорту, який вигідно відрізняє львів’ян та українців від усіх інших. Переконаний, що ми вже зараз можемо говорити слова вдячності на адресу і колег, які брали участь в організації, й усіх тих, хто спричинився до того, що у Львові відбувається світового рівня подія. Я думаю, що в тій події ми повинні шукати велике натхнення для того, щоб усвідомити, що ми можемо робити великі і позитивні речі», – зазначив Володимир Мельник.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *