Петро Порошенко: «Завжди пам’ятатимемо про ціну, яку заплатили Герої Небесної Сотні»

|

Президент України Петро Порошенко про подвиг Героїв Небесної Сотні і покарання за розстріли учасників Революції Гідності:

Порошенко

«Ми завжди маємо пам’ятати про те, яку ціну було заплачено за те, щоб ми мали можливість будувати нашу державу. І дуже важливо, щоб ці злочини були покарані.

Перші із злочинців, які вбивали українських Героїв, нарешті, запроторені за ґрати. Наголошую: жоден з них не залишиться непокараним.

Служба безпеки внаслідок тривалої операції виявила зброю, з якої вбивали активістів Революції Гідності.

За моїм поданням Верховна Рада має прийняти спеціальний закон про заочне правосуддя. Нині його можна розпочати лише проти осіб, які оголошені в міжнародний розшук Інтерполом. Це не може бути запобіжником того, щоб злочинці ховалися в Росії. Навіть якщо Інтерпол не оголосив Якименко, Захарченко, ми розпочинаємо процедуру суду, докази зібрані, і обвинувачувальний вирок має бути прийнято, бо не лише командири «Беркуту», командири внутрішніх військ, міліції мають нести за це відповідальність, але і той злочинець, хто організував та видав наказ про видачу зброю.

Під моєю особливою увагою є покарання суддів, які виносили незаконні вироки проти автомайданівців, сприяли катуванню Героїв, які затримувались міліцією.

Ніхто не уникне відповідальності. І це робиться не з почуття помсти, а ми це робимо для того, щоб ніколи більше в Україні проти власного народу силовики не підняли зброю, щоб це було потужним щепленням, що Україна назавжди залишилася демократичною державою».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *