Наталія Тімко: «На Львівщині від грипу померло троє людей»

|

Головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації з епідеміології Наталія Тімко розповіла Львівському порталу про смертні випадки грипу на Львівщині та як вберегти себе від хвороби.

«Епідемії на Львівщині немає, є сезонний підйом захворюваності на грип та ГРЗ. Вірусологічна лабораторія підтвердила циркуляцію грипу вірусу АН1 серед 32 мешканців Львівшини, в одному випадку виявлено грип В. Троє осіб померли від вірусу АН1, всі вони дорослі люди. Вони занадто пізно звернулися до лікаря, тому врятувати їх було неможливо.

Також у Львівській області є перевищення епідпорогу у восьми адміністративних територіях.

Щодо Львова, то тут епідпороги перевищені у двох вікових групах. У віковій групі 3-6 років епідпоріг перевищено в 1,2 рази,у групі 7-14 років – в 1, 8 рази.

Потрібно дотримуватись елементарних правил гігієни та профілактики захворювань, на чому ми завжди наголошуємо. Потрібно тепло вдягатись та їсти багато вітамінів, аби імунітет був сильним.

Якщо захворіли – залишайтесь вдома і викликайте лікаря. Дехто вважає себе фахівцем і біжить в аптеку, що лише відтягує необхідне лікування. Декілька днів можуть мати вирішальне значення, в чому ми вже переконалися».

Фото: соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *