ОСТАННІ НОВИНИ

Іван Велійка: «Якщо скасують те, що людина заходить в транспорт і не платить, кількість скарг зменшиться на 80%»

|

Голова ЛОО ВГО «Всеукраїнська Асоціація Автомобільних Перевізників» Іван Велійка про скасування безкоштовного проїзду пільговиків у автомобільному транспорті:

Іван Велійка

«Є інформація з Києва, що питання адресної грошової допомоги замінить відшкодування транспортним підприємствам за пільгове перевезення на сьогодні стоїть на порядку денному. Уряд схиляється до того, щоб це питання прийняти. Підтвердження чи не підтвердження цієї інформації буде лише після того, як опублікують проект бюджету України на 2016 рік.

Це виглядатиме приблизно так: люди будуть отримувати щомісячну доплату, щоб платити на користування транспортом (можливо як доплата до пенсій чи окремий рахунок).

Рішення, про те, кому вони будуть перераховувати грошові дотації, буде приймати Міністерство соціальної політики. Не виключено варіант, що окремі пільгові категорії, які є на сьогодні, будуть позбавлені пільг на проїзд.

Ми боремося за те, щоб підприємствам не перераховували ці гроші, тому що пільгами зловживають. На сьогодні кількість пільговиків з кожним днем все більшає. Нам перераховують і компенсують в межах лише 12% від загальної потреби того, що ми перевозимо.

Це питання є важливим в такому аспеті: якщо буде знято таке поняття, що людина заходить в транспорт і не платить, кількість скарг і проблем зменшиться на 80%».

Фото: lviv.comments.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *