Іван Яцишин: «У Львівській мерії бояться надати публічну інформацію»

|

Керівник ГО «Свідомі – Львів» про завуальованість роботи чиновників Львівської міської ради та системні порушення регламенту сесії ЛМР:

34

«У мерії відмовляються надати публічну інформацію, для громадської організації «Свідомі – Львів», яка цього тижня запускає сайт із досьє про роботу й компромат на кожного депутата Львівської міської ради, а також готує до публікації дані про корупційні дії та порушення зафіксовані у сфері державних закупівель ЛМР.

Спершу ми плідно розпочали нашу роботу з ЛМР. Навіть співпрацювали із депутатами, які успішно надавали нам проекти рішень міської влади, але сьогодні наша співпраця припинилася, із незрозумілих причин.

Від імені ГО було оформлено запит до секретаря Львівської міської ради, щодо безпосереднього надання «Свідомим» проектів рішень ЛМР, для їх аналізу та надання рекомендацій. Наш запит був оформлений згідно чинного законодавства України «про громадські об’єднання», де надається право залучати до процесу формування і реалізації державної політики та вирішення питань місцевого значення громадських організацій… За законом громадські організації мають право отримувати публічну інформацію, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень. Вже пів місяця пройшло, а відповіді досі немає. Щоправда ми отримали відписку, що «не належить до повноважень міського голови вирішення цього питання, а належить до компетенції секретаря ради». Хоча ми скерували звернення згідно ієрархії владних представників, де міський голова міг принаймні дати своє доручення. Відтак розсилку проектів рішення та порядку денного засідань ЛМР ми не отримуємо. Хоча попередні відповіді на запити, щодо діяльності депутатів і проекти рішень ми отримували впродовж двох днів. Чомусь сьогодні місцева влада не захотіла надавати нам таку інформацію.

Таке рішення у мерії не випадкове, адже напередодні місцевих виборів платформа публікує дані про реальну діяльність кожного чиновника ЛМР.

Також варто додати, що фактично кожне засідання Львівської міської ради відбувається із порушенням регламенту у частині про терміни надання порядку денного та проекту рішень із пояснювальними записками. До прикладу порядок денний пленарного засідання ЛМР, яке відбулося 27 серпня, був розісланий депутатам лише 22 серпня. Як відомо, 22 та 23 серпня були вихідними днями – субота та неділя, а 24 серпня – святковий День Незалежності України. Цього дня у порядку денному було 156 питань, на ознайомлення яких депутати мали лише два робочі дні. Хоча регламентом ЛМР передбачено, що секретар ради має поширити порядок денний та проекти ухвал не пізніше, як за сім днів».

Як відомо, діяльність платформи ГО «Свідомі» у Львові розпочалася на початку літа цього року.

Фото: Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *