Зоряна Довганик: «Львівських школярів навчають стріляти з гвинтівки та надавати першу медичну допомогу»

|

В.о.начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик  про патріотичне виховання у львівських школах, а також зміну підходу до викладання старшокласникам «Захисту Вітчизни».

школи

«Останнім часом, зважаючи на події в країні, ми приділяємо надзвичайно велику увагу предмету «Захист Вітчизни».

Так, нам збільшили час для вивчення цієї дисципліни до 1,5 години в тиждень (раніше була година). В першому семестрі одинадцятикласники штудіюватимуть «Захист Вітчизни» 1,5 години в тиждень, а в другому – 1 годину. Окрім того,  цього року також відвели 18 годин на проведення навчально-польових занять для хлопців, для дівчат передбачили заняття у лікувально-оздоровчих закладах.

Хочу зауважити, що минулого року у Львові визначили декілька так званих опорних шкіл з проведення військово-спортивних вишколів для учнів 10-11 класів.  Уже нині маємо у 55  навчальних закладах кімнати для зберігання навчальної зброї. Окрім цього, у 30 школах відновили роботу тирів, цього року плануємо відремонтувати ще 8.

Наші одинадцятикласники проходять навчання зі стрільби з пневматичної гвинтівки у тирах, а дівчата навчання з медичної підготовки на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Не можу не згадати про концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді, яку прийняли відповідно до наказу Міністерства освіти та науки від 16.06.2015 року.

Згідно з нею вже цього року робитимемо особливий акцент на заходах патріотичного спрямування – будемо пропагувати благодійництво та волонтерство, залучаючи до цього учасників АТО та їхніх родичів, а також членів сімей Героїв Небесної Сотні».

Фото: nmc.ptu.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *