ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Горалевич: «Підкилимне протистояння навколо реконструкції пл. Святого Юра – триває»

|

Архітектор, член Громадської ради «Святий Юр» про затягування робіт з реконструкції пл.Святого Юра.

79

«Підкилимне протистояння навколо реконструкції площі Святого Юра – триває. Спадає на думку, що дехто хоче цю масштабну будову використати як піар акцію до виборів, які не за горами. Як в архітектора в мене виникає питання – чому львівське середовище архітекторів, яке є доволі обізнаним, яке представляє архітектурну школу нашого регіону почало блокувати це питання. Відбулося відкриття пам’ятника, пройдено всі етапи погодження документації, ми маємо історико-містобудівну документацію, яка погоджена Міністерством культури, ми маємо погоджені містобудівні умови та обмеження. Здавалося би вже просто візьміть і зробіть. Але несподівано після урочистого відкриття, відразу на наступний день зняли всю техніку, людей, покинули то озеленення, яке там фактично висаджували в останні дні, і ночі, і яке через безвідповідальність комунальників загинуло. Відразу ж у пресі з’являється інформація про те, що активісти повернулися у сквер й починають говорити про те, що все те, що було погоджено і зроблено треба ревізіювати. А до того вони ініціюють створення незалежної експертної комісії, в яку увійдуть зарубіжні фахівці, які будуть давати оцінку чи ця реконструкція має бути реконструкцією. І цікаво те, що без участі замовника, церкви, громадськості, які піднімала це питання, міська рада відкриває шлюз для таких обговорень, і до сьогодні невідомо, хто увійде у ту експертну комісію, і що взагалі буде далі».

Нагадаємо, що сьогодні громадські діячі Львова, члени Громадської ради «Святий Юр» оприлюднили відкритий лист до мера Львова Андрія Садового з вимогою не блокувати роботи по завершенню реконструкції пл.Святого Юра у Львові.

29 липня у Львові перед Собором Святого Юра відбулись урочистості з вшанування 150-річчя з Дня народження Митрополита Андрея Шептицького. До знакової події всеукраїнського рівня перед Собором провели часткову реставрацію площі та встановили пам’ятник Андрею Шептицькому. На відкритті пам’ятника Митрополиту був присутній глава УГКЦ, Блаженніший Святослав та Президент України Петро Порошенко.

На фото стоп-кадр із відео, Варіанти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *