Андрій Борисов: «У Львові дуже мало квартир, які простоюють, як правило, їх нема взагалі»

|

Голова Львівського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України, про квартирну лихоманку через приїжджих студентів та переселенців з Донбасу:

51

«У Львові одночасно навчаються понад 150 тисяч студентів. Звісно, більшість із них хочуть жити у орендованому житлі. Найбільший попит у молоді на  квартири економ-класу, які  розташовуються недалеко від центру.

Житла для оренди вистачить всім. Просто орендарям доведеться надати перевагу квартирам, які розташовуються трохи далі від центру міста. Тобто, прийдеться поступитися і відмовитися від помешкань у ближньому центрі й оселятися в інших районах.

До кінця вересня, грубо кажучи, будуть здані майже всі помешкання економ-класу (одно-, двокімнатні квартири вартістю 3 – 4 тис. грн.) Уже в жовтні їх не буде…

Додам, що у нашому місті дуже мало квартир, які простоюють, як правило, їх нема взагалі. Втім, таки бувають винятки – коли захмарна вартість оренди не співпадає з умовами проживання.

Також цікаво, що якщо раніше Львів накрило хвилею переселенців, які хотіли орендувати помешкання, то тепер вони починають поступово його купувати. Абсолютна більшість тих переселенців, які мають середні та вище середнього доходи, схотіли осісти у Львові і забажали купити тут квартиру. Поки що це, в основному, маленькі квартирки, але також беруть немало нових помешкань. Так, у жовтні-березні на первинному ринку в Львові був підйом: придбали багато житла в новобудовах, так як у цей період на них була приваблива ціна. Власне, багато новеньких помешкань купили собі мешканці Сходу», – повідомив Андрій Борисов у коментарі Львівському порталу.

Детальніше читайте тут: Хвиля винайму житла у переселенців минула. Тепер вони його скуповують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *