Микола Садовський: «Немає більшого обов’язку за захист держави»

|

Військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату про проблеми п’ятої хвилі мобілізації на Львівщині:

Микола Садовський

«Сьогодні у центральних областях України до лав Збройних сил зараховано набагато більше військовозобов’язаних та добровольців, аніж на Львівщині. Там громадяни свідоміше ставляться до свого обов’язку – захисту держави. Хоча ще нещодавно громадяни Львівщини були взірцем сумлінного виконання громадського обов’язку і патріотизму перед державою.

Ми, на жаль, проявляємо лише зовнішні ознаки патріотизму, а коли доходить до конкретної дії, то в нас дуже мало людей, які до них готові. Друга причина малої кількості мобілізованих – у нас багато громадян виїхало за межі держави.

Потрібно усвідомити, що ніхто, окрім нас, не захистить нашу державу, і байдужими у цьому питанні бути не можна. Найважчий час для держави минув. Збройні сили України та армія сьогодні сильні, як ніколи. Але, щоб зупинити агресора, ми мусимо цю міць та силу нарощувати щоденно. Щиро взиваю до свідомості усіх жителів Львівщини та всіх патріотично-налаштованих військовозобов’язаних, щоб вони не чекали повістки від комісаріату, а проявляли ініціативу та приходили до військкоматів добровільно.

На жаль, у Львівській області багато ухильників. По всіх районах складено списки людей, які ухиляються від мобілізації. Усі зібрані дані передаються до органів правопорядку та прокуратури. Рано чи пізно розшукові заходи завершаться, тому краще добровільно з’явитись до своїх комісаріатів. Певний, що ми переможемо у протистоянні з агресором і без них, але хотілось би разом із ними. Бо як такі чоловіки житимуть коли настане мир? Коли Україна стане процвітаючою європейською державою і з почестями додому повернуться герої-захисники. Що тоді розкажете своїм дітям та онукам, які вивчатимуть новітню історію України та перемогу над окупантами.

Сьогодні немає більшого обов’язку, як захистити державу та принести мир. Лише після цього можна будувати й розвивати економіку».

Коментарі

  1. Цікаво знати , скільки синочків львівських чиновників і депутатів захищають нашу державу в зоні бойових дій ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *