Дмитро Загарія: «Закликаю повідомляти правоохоронців про всі підозрілі факти збору допомоги бійцям АТО»

|

Начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія про порушення закону під час збору допомоги для бійців у зоні АТО:

«Останнім часом до органів внутрішніх справ Львівщини надходить багато звернень від громадян, у яких йдеться про порушення закону під час збору допомоги для бійців у зоні АТО

Люди повідомляють про підозрілих осіб, котрі на перехрестях вулиць, у торгівельних закладах, у інших місцях, представляючись волонтерами, збирають кошти, одяг та продукти харчування нібито для передачі їх у зону АТО. За кожним таким зверненням працівники міліції проводять перевірку. На жаль, можемо констатувати факт, що у деяких випадках мова дійсно йде про шахрайські схеми, які зловмисники використовують для заробляння грошей.

Обурення викликає те, що ці люди наживаються на нашому з вами бажанні допомогти хлопцям, котрі, ризикуючи власним життям, захищають незалежність України.

Я звертаюсь до усіх небайдужих громадян з проханням і закликаю за номером 102 повідомляти правоохоронців про усі підозрілі факти збору допомоги бійцям АТО. Також можете звертатись до працівників міліції, котрі несуть службу на вулицях міста. Я особисто запевняю, що за кожним зверненням ми проведемо перевірку та надамо правову оцінку діяльності таких осіб.

Разом з тим, я хотів би подякувати усім волонтерам та людям доброї волі, котрі, не шкодуючи ні часу ні сил, роблять надзвичайно важливу справу – допомагають нашим бійцям на передовій. Від імені усіх працівників ОВС Львівщини, котрі несуть службу у зоні АТО – низький вам уклін».

Фото: Львівський портал