Галина Слічна про вади «електронної черги» в дитячі садочки

|

Начальник управління освіти Львівської міської ради розповіла про нюанси електронної реєстрації дітей в дитячі садочки

«Електронна реєстрація – це ще не гарантія вступу дитини до дошкільної установи. Батьки реєструють дитину в системі, щоб мати шанс потрапити до дитсадка. Після реєстрації розглядаються усі дані, які подають батьки. І на електронну скриньку приходить повідомлення, чи заявка прийнята, чи відхилена.

Є два нюанси, які виникли цього року. Один стосується дітей, яких реєстрували письмово до листопада 2013 року. Їх не можна було відкинути, тому було прийнято рішення до 31 травня цього року дати шанс тим батькам внести себе в електронну реєстрацію. 3 червня цю програму вже закрили.

Наступний момент – це бажана дата зарахування дитини. Це також змінило порядкові номери батьків в електронній черзі. Батьки писали різні дати. А навчальний рік розпочинається в садочку 1 вересня. Відповідно, усіх батьків, які зареєструвались з іншою датою, ніж 1 вересня, система перенесла. Тому зараз батьки переписують свою бажану дату відвідування садочку на 1 вересня. Відтепер система виставлятиме дату автоматично.

Після того, як прийшло повідомлення на електронну пошту, що заявка розглянута і є підтвердження про зарахування, тоді батьки мають принести пакет документів до завідувачів садків.

Електронна реєстрація – це максимальне обмеження спілкування батьків з керівниками дошкільних установ. Основне – уникнути цього контакту. Ця реєстрація є обов’язковою з листопада 2013 року».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *