Святослав Вакарчук про те, чому не можна скасовувати його концерту

|

Відомий український співак, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук про 20-річну творчість гурту, який об’єднує людей в цей нелегкий для України час.

«20-річя гурту «Океан Ельзи» сьогодні є важливим не лише для музикантів, але й для шанувальників.

Ми не сприймаємо сьогодні цей тур як привід для радості, а сприймаємо як привід для об’єднання людей. Я не називаю це святом чи фестивалем, причиною для радості. Хоча для нас це приємна подія.

Ті люди, які прийдуть на наш концерт, вони відчують єднання один з одним, яке їм дуже важливе. Я вважаю, що вже заради цього одного концерти відміняти не можна. Однак, я вважаю, що люди самі відчувають, що можливо час для примітивних, очевидних розваг не найкращий. «Океан Ельзи» ніколи не вважав себе гуртом для розваг.

Я би хотів у цей важливий день назвати це об’єднанням багатьох людей, які виросли з нами за ці 20 років, або виросли на нашій музиці, або стали старшими. Ми би хотіли, щоб ці концерти стали моментом об’єднання, не лише фанів «Океану Ельзи».   

Сьогодні українцям в принципі не вистачає позитиву.

Я не пропоную і не закликаю зараз танцювати від радості, бо приводів для цього нема. Але я прекрасно розумію людей, особливо тих, які збираються в кафе і піднімають один одному настрій. Бо якщо ти повністю зациклишся лиш на новинах, які відбуваються в Україні, особливо на сході, ти закриєшся в цьому коконі і почнеш божеволіти. Я вважаю, що якраз тим, що робить «Океан Ельзи», ми показуємо, що життя продовжується.

На репетиціях ми (учасники гурту – ред..) подумали, що творчої паузи у нас не буде, знову таки через події в Україні. Хочеться всім позитиву, і нам хочеться, хочеться радувати людей новою музикою.

В 1994 році ми не думали, що станемо такими відомими. Наша задача була тоді така, щоби потрапити хоча б в якийсь львівський клуб, який візьме нас пограти. Починали в піцерії «Кастелярії», грали трішки своїх пісень, трішки відомих. Два рази туди сходили, на третій раз туди почали ходити все більше і більше наших фанів. І нам сказали, що стало більше людей, але ніхто нічого не купує, люди приходять тільки для того, аби вас послухати. Тому нас попросили більше не виступати. Це був перший і останній досвід вуличних музикантів».

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *