Іван Велійка про подорожчання проїзду у львівських маршрутках

|

Голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників», обгрунтовує подорожчання проїзду у львівських маршрутках:

«Обґрунтування тарифу та визначення його вартості залежить від вимог пасажирів. Необхідно встановити контрольні параметри чого ми хочемо. Тобто, якщо ми хочемо, щоб автобуси, які їздять по Львову залишились тими ж, але були вимиті та охайні – це один підхід. Чи ми хочемо, щоб водій, який працює на автобусі отримував заробітну плату не менше трьох тисяч гривень на руки. Щоб кожного року на вулицях Львова, принаймні на 10% оновлювався склад автобусів на більш комфортабельні. Також, щоб з’явились системи звукового оголошення зупинок, біжучий ряд для людей з вадами слуху, автобуси обладнані кондиціонерами та діяла система електронного квитка, – то це інший підхід, і відповідно й ціна.

Залежно від того, які ми ставимо вимоги до перевізників, таким має бути і тариф. Лише від цього відштовхуючись, громада має прийняти рішення…

Сьогодні перевізникам практично неможливо працювати… Ціни на паливо ростуть мало не щодня, стан транспорту, яким послуговуються перевізники – жалюгідний… Попри те, допоки тривають домовленості стосовно впровадження нового тарифу, певний період часу перевізники готові їздити й без рентабельності.

На сьогоднішній день все йде до того, що буде обґрунтовано тариф 3 грн. за проїзд. Однак остаточні рішення ще не прийняті… У тому, що сьогоднішній тариф необхідно переглядати є стовідсоткове розуміння і депутатським корпусом, і виконавчою владою.

Перевізники знають, навіть при найменшому здорожчанні проїзду, від них вимагатимуть покращення якості перевезень. Вимагаючи чогось, ми повинні зробити необхідні речі, які дозволять кожному пасажиру сказати, що дійсно робота з покращення обслуговування пасажирів ведеться.

Наразі варто орієнтуватись, що перегляд тарифу із встановленням нової вартості проїзду має відбутися наприкінці квітня. До цього часу перевізники не планують якихось страйків… Вони будуть працювати доти, доки їм дозволятиме ресурс».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *