Петро Колодій, перший заступник голови Львівської обласної ради, про ситуацію навколо “Львів-ТБ”

Львівський портал

|

“Львів-ТБ” був одним з небагатьох каналів, де львів`яни могли чути правду від опозиційних депутатів та політиків. Адже в ефірі цього каналу поширювалася інформація про корупцію в органах влади, зокрема, на митниці, про знищення лісів, про тиск на підприємців і неприпустимість наступу на українську історичну пам`ять та права українців.

Показовим є те, що водночас з позбавленням “Львів-ТБ” ліцензії, мовлення передали ЛОДТРК — компанії, підпорядкованій центральній виконавчій владі. Очевидно, що відтепер жителі Львівщини не матимуть змоги спостерігати у прямому ефірі за сесіями обласної ради і слідкувати за діяльністю депутатів. Ми розцінюємо це як тиск на медіа і, зрештою, на Львівську облраду, яка є засновником “Львів-ТБ”. Тому будемо звертатися в суд.

Також важливо знати, що це системні дії, спрямовані закриття альтернативного джерела інформації, бо ще за два тижні до рішення Нацради ЛОДТРК надіслала листа “Львів-ТБ” про те, що не має наміру продовжувати угоду про оренду приміщень. Зрештою, вчорашнє засідання Нацради було формальністю — було видно і зрозуміло, що рішення вже було ухвалене заздалегідь”.

Нагадаємо, вчора Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення позбавити ліцензії комунальну телекомпанію Львівської обласної ради “Львів-ТБ” і передати цей ефірний час ЛОДТРК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *