Михайло Хміль, голова депутатської фракції партії «Фронт змін», про можливість зриву опалювального сезону за умови прийняття одноставкового тарифу

Львівський портал

|

– Проголосовано за ухвалу «Про встановлення сезонного (одноставкового) тарифу», іншими словами – проголосовано нізащо. Рішення немає. Ця ухвала абсолютно ні до чого не зобов’язує ні міського голову, ані партію «Свобода». Але я можу зрозуміти колег зі «Свободи», які давали обіцянку у своїй передвиборчій програмі – скасувати двоставковий тариф. Сьогоднішньою ухвалою фактично перекладено відповідальність на НКРЕ – тобто, звернутися, отримати і так далі. Рішень не прийнято.

Прикро визнавати, що можливо в програмі була записана норма, яку зараз не зовсім хочеться виконувати і треба її обійти гарно. Це виключно популістське рішення. Депутати нашої фракції виступають за збереження двоставкового тарифу.

Змоделюємо такий ряд: через місяць НКРЕ дає позитивне рішення про те, що можна використовувати одноставковий тариф. Ще за місяць вносять зміни через виконком і восени вступає одноставковий тариф. Я б хотів тоді побачити реакцію ініціаторів, які сьогодні так яро виступали.

Вважаю, що це просто невдала назва «двоставковий тариф». До прикладу, усі звикли платити за послуги, які надає «Укртелеком» – є визначена стабільна абонентська плата, яку користувач зв’язку сплачує щомісяця за користування телефоном, а ту суму, що наговорює платить додатково. Із теплопостачанням також така сама ситуація – це логічно, що є постійна складова, яка сплачується як абонплата. І з цих грошей певні суми йдуть на зарплату працівникам теплоенерго, а це близько 4 тисяч людей, з цих грошей здійснюються поточні ремонти тепломереж, а взимку додається ще певна сума грошей за газ. А якщо всю суму проплат кинути на зиму, то подумайте, чи можна робити взимку ремонти і уявіть, яка якість цих робіт буде.

Переконаний, що з такими підходами і рішеннями можна призвести до зриву опалювального сезону. Однозначно.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *