Петро Писарчук, народний депутат України, про те, що львів’яни мають рацію, коли хочуть бачити мера позапартійним

Львівський портал

|

– Петре Івановичу, виборча кампанія добігає завершення, що відчуваєте Ви як один із фаворитів мерських перегонів?

– Втому, а водночас задоволення від спілкування з львів’янами. Під час зустрічей із ними мені ставили не зовсім зручні питання, але як вчила мене моя бабуся: «Не бійся людей, бо критикуючи тебе, вони лікують твою душу». Тому можу лише подякувати всім: і тим, хто мене хвалив, і тим, хто люблячи мене «ґанджував».  

– Чого Ви чекаєте від 31 жовтня?

– Ласки Божої і перемоги львів’ян, перемоги правди і добра. Без сумніву прагну, щоб додалося нам віри в хороші перспективи рідного міста.

– Які проблеми доведеться першочергово вирішувати новій владі міста та депутатському корпусу?

– Проблем дійсно багато, а серед них є такі, що вже сьогодні загрожують існуванню міста. Взяти хоча б одне з найбільших та найнебезпечніших у світі сміттєзвалищ у Грибовичах, місто опинилося на грані транспортного колапсу, руйнується та спотворюється історичний Львів…

Люди змушені платити за безгосподарність чиновників. Тому що реформування житлово-комунальної сфери, вирішення проблеми із тепло- та водопостачанням висить у повітрі. Натомість безсоромна корупція, розкрадання бюджетних коштів не тільки принижують рідне місто, але й заганяють його в страшні борги. Тому найголовнішим і, напевно, найважчим буде зробити «стоп» цим руйнівним процесам, тому що є немало людей, яких влаштовує така ситуація. А далі, опираючись на підтримку львів’ян, скеруємо управлінську команду в русло настанов Каменяра: «Пора для України жить».

– Ви справді вірите, що львів’яни Вас почують і довірять Вам це зробити?

– Переконаний. Тому що неправди засіяно дійсно немало, але перемагає правда і добро. На цьому світ стоїть.

Дійсно, багато львів’ян мають застереження щодо моєї партійності, бояться за мене голосувати, бо вважають, що я буду виконувати вказівки Партії регіонів. Я ж кажу їм у відповідь, що всі ті, хто сьогодні керує містом, вже давно плазують перед новою владою, бо закралися, проводячи підготовку Львова до Євро-2012, наробили боргів за газ… У ситуації, коли відкрито стільки кримінальних справ, нехай керманичі Львова спробують робити те, що не буде подобатись центральній владі.

Щоб бути дійсно незалежним, треба не красти і працювати для людей.

Скільки мене товкли за мою політичну позицію, знущалися не тільки наді мною, але й над працівниками ринку «Південний», але нічого з цього не вийшло.

Проте дійсно праві львів’яни, коли більшість із них хочуть бачити мера позапартійним.

– Але ж Ви не тільки член Партії регіонів, Ви очолюєте обласний осередок партії…

– Але я ще не міський голова.

У мене було дуже багато передвиборчих зустрічей. На кожній зустрічі люди говорили, що вони хотіли би, щоб мер був безпартійний. Таке бажання людей. Я їх почув, і тому сьогодні заявив, що в разі обрання мене міським головою я призупиню своє членство в Партії регіонів, щоби бути мером безпартійним, рівновіддаленим від будь-яких політичних впливів і служити городянам.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *