Андрій Антонищак, лідер громадського об`єднання “Я львів`янин”, про те, як мають протидіяти підприємці ухваленню нового Податкового кодексу

Львівський портал

|

“Я прошу згадати 90-і роки. Хто годував країну? – Ми. Хто піднімав економіку, коли червоні хруні її лише розкрадали – ми, підприємці. Хто давав роботу людям? – Ми. І що тепер з нами хоче зробити цей уряд, який перед виборами бив себе копитом в груди і обіцяв канікули для малого бізнесу? Вони ніколи наших проблем не зрозуміють, банкір ніколи не зрозуміє підприємця. 

Ми сьогодні зібралися вперше в такому товаристві, але завтра може бути пізно, якщо ми не об`єднаємося і нас тут не буде як мінімум удесятеро більше. Адже жодна політична сила не виступила на наші захист, ми самі об`єдналися. І хоч нам багато років говорили, що ми різні, та ми сьогодні почули людей з Криму і Луганська і виявилося, що ми єдині, бо маємо по всій країні однакові проблеми. 

Ми зараз маємо унікальну можливість об`єднатися і виступити як підприємці єдиним фронтом та показати, що не тільки у Франції та Португалії  вміють відстоювати свої права”.   

Нагадаємо, що на початку жовтня у Верховній Раді в першому читанні було прийнято Податковий кодекс, який, попри всі протести фахівців, містить у собі небезпечні для розвитку середнього класу норми. Підприємці переконані, що він вводить смертельні для чесного ведення малого та середнього бізнесу правила. Цього місяця по всій Україні, зокрема й  у Львівській області, вже відбувся ряд масових акцій протесту. Сьогоднішній мітинг у центрі Львова зібрав близько двох тисяч підприємців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *