Василь Барилюк, голова ЛОО ПП «Сильна Україна», про оцінку дій ТВК з формування списків ДВК та пріоритети в роботі представників партії на обласному рівні

Львівський портал

|

– Як ви оцінюєте організацію виборчого процесу у Львові і чому вашої партії немає у списку об’єднання «За чесні вибори»?

– Ми міркуємо в унісон з усіма партіями, які звинувачують ТВК в незаконності, але якщо говорити про питання «входження – невходження», то тут присутній піар, адже організатори цього заходу, напевне, не вважають нас правоцентристською партією (так як ми думаємо про себе). Напевне, наша присутність не настільки яскраво додаватиме цьому об’єднанню балів та піару. І в результаті ми в цьому об’єднані будемо присутні як провладна партія. Хоча я заявляю чітко та однозначно (і заявляв про це губернатору на зустрічі): прошу назвати мені хоча б одну політичну силу, крім БЮТу  і нас, де зняли з перегонів цілі обласні організації, так як це є в Луганську, в Маріуполі, в Харкові. Ми не вважаємо себе провладною партією, ми не користуємося жодними пільгами через присутність у владі нашого лідера. Але наша позиція абсолютно співпадає з позицією тих 14-ти політичних партій, які її висловили. І я її публічно при всіх журналістах висловив цю позицію. 

Ситуація, що склалася з формуванням ДВК у Львові, – наслідок дикого недолугого закону, який був прийнятий свідомо, який звузив рамки виборчого процесу до двох тижнів, який свідомо зробив формування ТВК по принципу присутності комуністів, литвинівців, регіоналів в інтересах однієї партії – Партії регіонів

Але попри те – нас не запросили… А бігти і казати, що ми теж з вами, –  нам не пасує. Ми центристська партія, правоцентристська, зі своєю позицією. 

– Які пріоритети своєї роботи партія «Сильна Україна» озвучує як головні  на обласному рівні?

 – Насамперед нічого нового ми не декларуємо, але є речі, які всі декларують, але ніхто не хоче робити. Перше питання – це інвестиційний клімат, тобто забезпечення інвестицій в економіку області, створення нових робочих місць в області і місті.  

Чому інвестиції до Львова не йдуть? Тому що корупція процвітає – такий рівень відкатів, такий рівень корупційного пресу не витримує жоден інвестор.

В результаті виробництво з’являється де завгодно, тільки не у Львові.

Якщо порівнювати вкладення інвестицій в Івано-Франківській і Львівській області – то ці цифри різняться в рази. Так що це основне завдання на сьогодні – інвестиційний привабливий клімат через мінімізацію корупційних процесів. 

Нагадаємо, більшість політичних опозиційних сил у Львові звинувачують міську ТВК в незаконних рішеннях та заангажованості під час формування ДВК. Ці рішення на сьогодні окремі політичні сили оскаржують в суді.

31 жовтня в Україні відбудуться вибори до місцевих рад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *