Петро Писарчук, народний депутат України, голова ЛОО Партії регіонів, про підготовку до виборів і списки регіоналів до місцевих рад Львівщини

Львівський портал

|

– Петре Івановичу, розкажіть про підготовку Партії регіонів до місцевих виборів. Чи вже сформовані попередні списки? Хто заявив про своє бажання брати участь у виборах по мажоритарним округам від Партії регіонів?

Цей процес триває. Люди ще думають, визначаються, ми думаємо, ведемо переговори. Йде звичайна, рутинна, важка повсякденна праця.  

Ми би хотіли виставити від Партії регіонів команду людей, які є авторитетними на Львівщині, яких люди підтримують, які є фахівцями у своїй справі, які будуть демонструвати інші підходи: спочатку думати про людей, а потім про ліси, маєтки, замки і загрібання під себе комунальної власності.

Зараз підготовчий період триває. Списки затвердить обласна,та міські партійні конференції, і вони будуть опубліковані у всіх газетах, тому зараз щось попередньо говорити я би не хотів.

А можете «відкрити карти» і назвати прізвища кількох авторитетних на Львівщині людей, які відгукнулися на запрошення Партії регіонів і балотуватимуться від неї по мажоритарним округам до Львівської міської та обласної рад?

Якщо я їх назву, то зараз на них посиплеться купа бруду. Я тоді підставлю людей під удар, навіщо це робити?  

Я скажу так: ні львів’янам, ні жителям Львівської області, ні нам не буде соромно за тих людей, яких ми виставимо кандидатами. Це будуть люди фахові, авторитетні керівники, які вже дуже багато чого доброго зробили для Львівщини, і, сподіваюся, будуть робити в майбутньому.

Зараз на часі стоїть питання щодо зміни чисельності Львівської міської та Львівської обласної рад. Якою є Ваша позиція з цього приводу?

Збільшувати їх чисельність однозначно не потрібно. Чим менше буде депутатів, тим краще.  

Не числом, а вмінням треба брати вершини, які перед нами ставить життя.

Ви заявляли, що міська організація Партії регіонів не висуватиме Андрія Садового кандидатом на посаду міського голови. Чому?

Андрій Іванович почав розказувати львів’янам, що він і надалі великий опозиціонер і в жодному разі не піде на вибори від Партії регіонів. Для чого робити такі заяви, якщо вони не на часі? Мене обурило таке лицемірство.

Андрій Іванович обраний мером у 2006 році. Україна тоді була на підйомі, економіка розвивалася, ще не було світової кризи. У 2006, 2007, 2008 роках це була ще інша Україна, коли люди брали кредити, нормально працювали банки, нормально працював бізнес, а у Львові в той час не ремонтувалися дороги, не будувався стадіон, тільки хапалося і руйнувалося майно. Коли почалася кризова ситуація, то у Львові будується стадіон, будуються дороги, але не завдяки Андрію Івановичу, а завдяки тому, що ситуація у владі змінилася. Це робиться завдяки підтримці уряду, президента України, які представляють Партію регіонів. Чому ж тоді Андрій Іванович починає дурити людей у тому, що він такий великий антирегіонал?

А Ви особисто готуєтесь до мерських виборів?

Я уже сказав, що якщо мене підтримають львів’яни і висуне Партія регіонів, то в мене немає іншого виходу, аніж іти на вибори і перемагати. Якщо не висунуть, значить буду відпочивати.

До слова про мерські вибори, Партія регіонів буде висувати своїх кандидатів у всіх містах Львівської області?

Абсолютно у всіх.

А є вже попередні кандидатури?

Охочих покерувати є багато, але ми дуже відповідально ставимося до виборів, і ясна річ, що нам важливий не процес, а важливо перемогти на виборах. Нам  важливо, щоб на цих виборах  переміг здоровий глузд, перемогла нова ідеологія, нова філософія. Місцеві вибори – це не політика. Повинні прийти люди, які вміють щось робити, які закотять рукави і підуть ремонтувати дороги, школи, лікарні, гуртожитки, будинки, каналізацію, які будуть шукати альтернативні джерела палива, здешевлювати опалення і впроваджувати нові технології. Треба обирати людей, які вміють працювати.

Ми би хотіли, щоб нашу партію представляли саме такі люди

– Петре Івановичу, минулого тижня заступник голови Львівської облради Роман Ілик заявив, що влада робить усе для того, аби не допустити обласну організацію партії ВО «Батьківщина» до участі у місцевих виборах. Прокоментуйте ці звинувачення.

– Нехай вони розбираються між собою. Яке має відношення Партія регіонів чи влада до тої ситуації, яка виникла в обласній партійній організації ВО «Батьківщина»?  

Як ми могли купити, підговорити чи спровокувати Деньковича на ті дії, які він зробив, коли він ще півроку тому був настільки відданий Юлії Володимирівні і зі всією ненавистю і більшовицькою злістю ненавидів Партію регіонів?

Це внутрішня проблема «Батьківщини», вони щось не поділили – або майно, або якісь впливи. Образливо за людей, тому що люди їм вірили, а тепер у що їм вірити, я не знаю.

Їм треба не Партію регіонів чи владу в усьому звинувачувати, нехай вони підуть до людей і розкажуть, до чого вони накерувалися, чому така ситуація в партійній організації, чому вони так попересварювались. Нехай каються.

Нагадаємо, 31 жовтня цього року мають відбутися вибори до органів місцевого самоврядування. Конференція Львівської обласної, районної та міських організацій Партії регіонів, під час яких будуть остаточно сформовані списки кандидатів у депутати та мери, має відбутися у вересні. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *