Мирослав Сеник, голова Львівської облради, про те, чи посилиться адмінресурс на Львівщині із пожвавленням політичного життя

Львівський портал

|

– Раніше Ви заявляли, що Партія регіонів розгорнула на Львівщині адмінресурс. Чи відомі Вам нові випадки застосування адмінресурсу в області?

– Нової інформації я не маю, але попередню інформацію я подавав, базуючись на листах, які розіслала Партія регіонів до керівників підприємств, установ та організацій. Думаю, що ця робота продовжується.

– Заступник голови облради Роман Ілик заявив, що на столі у голови Львівської облдержадміністрації Василя Горбаля є список кандидатів у депутати обласної ради, які балотуватимуться по мажоритарним округам, яких треба усунути від виборів. Чи є у Вас така інформація?

– Я про це не знаю нічого.

– Чи не побоюєтесь, що з наближенням місцевих виборів адмінресурс на Львівщині буде посилюватись?

– Зараз такий період паузи. Ми зараз розпочнемо активне суспільне і політичне життя, і тоді буде видно, чи буде застосування адмінресурсу, чи ні.

– На Вашу думку, у чому проявлятиметься можливий адмінресурс?

– Це буде видно, скажімо, у відношенні до тих чи інших партій, чи не буде бажання зняти з виборів ту чи іншу партію, або того чи іншого кандидата. Є багато моментів, за якими це можна буде моніторити, наприклад, які доручення будуть даватися силовим структурам і так далі.

Сьогодні невизначена ситуація з партією «Батьківщина». Як це пояснити?

– На Вашу думку, це приклад адмінресурсу?

– Я вважаю, що це яскравий приклад. Це яскравий приклад, коли політична сила, яка є найбільш рейтинговою в області, має такі проблеми, що невідомо, хто буде очолювати список, хто буде право формувати його. Від цього буде залежати сам перебіг виборчої кампанії.

– Тобто адмінресурс на Львівщині посилюється?

– Я цього не сказав.

– Але адмінресурс і не зникає?

– Я сказав і пишіть так, як я сказав. Я сказав, що ми будемо бачити після того, як відновимо своє політичне життя, тоді буде видно.

Нагадаємо, 31 жовтня мають відбутися вибори до місцевих органів самоврядування. Раніше голова Львівської обласної ради М. Сеник заявляв, що в області Партія регіонів активно застосовує адмінресурс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *