Роман Ілик, голова ЛОПО «Батьківщина», про те, як влада намагається не допустити «Батьківщину» до місцевих виборів на Львівщині

Львівський портал

|

– Ситуація, що сьогодні відбувається в державі – це, насамперед, прецедент грубого втручання державної влади в діяльність політичних партій, зокрема, політичної партії «Батьківщина». Такого собі не дозволяв навіть Кучма за часів свого президентства.

Сьогодні влада випробовує наше громадянське суспільство на міцність, і це розвідка, яка проводиться боєм. Я думаю, що після тої розвідки, якщо не буде належного спротиву, безумовно влада перейде до більш рішучих дій, і це стосуватиметься всіх без винятку партій, а не тільки ВО «Батьківщина».

Коротка передісторія така: 3 липня 2010 року в нас відбулася звітно-виборна конференція, на яку було делеговано 270 делегатів, з яких 258 були присутніми. На конференції було ухвалено ряд важливих рішень, в тому числі були обрані нові керівні статутні органи Львівської обласної партійного організації – новий склад бюро і новий голова.

Але, на превеликий жаль, у влади був свій сценарій розвитку подій, своя вистава, в якій головним актором виступав Іван Денькович, екс-голова. Режисерами цього дійства були київські владоможці, а сценарій був навіть не написаний, а був плагіатом з російського сценарію. Адже ми добре пам’ятаємо, що Путін прийшов до влади через суди, через органи юстиції він розправлявся зі своєю опозицією, яка чинила опір новому президенту.

У такий спосіб клерк з органів юстиції у Києві дав розпорядження своєму галицькому клерку не реєструвати ті зміни, які відбулися, і не реєструвати нового керівника партійної організації, тому що є ухвала Печерського суду, яка забороняє це робити. Усе це відбулося попри те, що в статті 4 Конституції прописано, що забороняється будь-яке втручання органів влади в діяльність партій.

З часу незалежності України і до сьогоднішнього дня не було жодного прецеденту, щоби суди втручалися в діяльність політичних партій. Але нова влада діє по-новому сценарію, який добре відомий у Російській Федерації.

Але такого сценарію провести на Львівщині, щоби зняти з виборів обласну організацію партії «Батьківщина» не вдасться. Сьогодні 27 тисяч членів обласної організації партії готові до рішучих дій і готові відстояти своє виборче право.

Я хочу як перший заступник голови Львівської обласної ради, як голова Львівської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» звернутися до керівника Головного управління юстиції у Львівській області пана Багряка і наголосити у зверненні на тому, що він ще молода людина, яка очолила управління від минулої помаранчевої влади, і його бажання за будь-яких обставин залишитися сьогодні на посаді і служити новій владі – це невдячна справа, тому що це тавро буде брудною плямою в його біографії.

Я свідомо не наголошую на юридичній складовій справи, тому що її просто нема. Справа сфабрикована, шита білими нитками і не витримує жодної критики".

Нагадаємо, що головне управління юстиції у Львівській області відмовило у реєстрації результатів конференцій Львівській обласній та міській організаціям ВО «Батьківщина», на яких було обране нове керівництво партійних осередків.

Перед тим Печерський суд Києва поновив нардепа Івана Деньковича на посаді голови ЛОО «Батьківщина. Львівська обласна організація «Батьківщини» подала апеляційну скаргу на це рішення. Судове засідання заплановане на 2 вересня 2010 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *