ОСТАННІ НОВИНИ

Великі ремонти Львова: як зміниться інфраструктура у 2020 році

Наталя ДУЛЯБА

|

Бюджет розвитку, у який закладають кошти на всі ремонти у Львові, у 2020 році становить 3 млрд 85 млн грн, що на 17 млн грн більше, ніж торік. За левову частку цих коштів у місті протягом року реалізовуватимуть низку проєктів.

Львівський портал розпочинає серію матеріалів, у яких детально розповість, що ж саме будуть ремонтувати у Львові у 2020 році і скільки на це піде грошей. Розпочнемо з інфраструктури – з доріг, вулиць, мостів – і завершимо школами, дитсадками та лікарнями.

Дороги

Цьогоріч у Львові продовжать ремонтувати незавершені об’єкти, а відреконструюють ще низку інших. Крім цього, у місті навіть збудують нові дороги, вулиці і транспортні розв’язки. Щоправда, більшість із цих інфраструктурних проєктів реалізовуватимуть за кредитні кошти – 900 млн грн.

За позику, взяту у банку, планують продовжити реконструкцію площі Двірцевої (70 млн грн), відремонтувати вул. Чернівецьку (від вул. Городоцької до пл. Двірцевої – 90 млн грн), завершити капремонт вул. Данила Апостола (від будинку № 9-А до вул. Північної – 31,5 млн грн) та вул. Генерала Курмановича (від вул. А. П’ясецького до вул. Данила Апостола – 40,5 млн грн; від вул. Данила Апостола до вул. Рудненської – 28,5 млн грн).

За кредитні кошти у Львові також хочуть провести:

  • реконструкцію вул. Замарстинівської (від вул. Гайдамацької до вул. Торф’яної) – 35,7 млн грн (загальна вартість – 92,7 млн грн);
  • реконструкцію вул. Т. Шевченка (від вул. Залізничної до вул. Левандівської) з організацією кільцевого руху на вул. Т. Шевченка, вул. Левандівській, вул. Залізничній – 104 млн грн (загальна вартість – 104,3 млн грн);
  • реконструкцію вул. Т. Шевченка (від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого) – 61 млн грн (загальна вартість – 70 млн грн);
  • реконструкцію вул. Т. Шевченка (від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної) – 19,6 млн грн (загалом на цю ділянку потрібно 140 млн грн);
  • реконструкцію вул. Хуторівки – 130,5 млн грн;
  • реконструкцію вул. С. Бандери – 82 млн грн (загальна вартість – 120 млн грн);
  • реконструкцію вул. Б. Хмельницького (від вул. Промислової до вул. В. Липинського) – 60,6 млн грн (загальна вартість – 200 млн грн);
  • реконструкцію вул. Д. Вітовського (від вул. Академіка А. Сахарова до вул. Грецької) – 2 млн грн (загальна вартість – 90 млн грн);
  • реконструкцію вул. Д. Вітовського (від вул. Грецької до пл. І. Франка) – 8 млн грн;
  • реконструкцію перехрестя вулиць Академіка А. Сахарова – І. Нечуя-Левицького – М. Коперника – Д. Лукіяновича – Д. Вітовського – Героїв Майдану – 10 млн грн (загальна вартість – 130 млн грн);
  • реконструкцію вул. Пекарської – 20 млн грн;
  • капремонт вул. Личаківської (від вул. Букової до межі міста) – 40 млн грн (загальна вартість –70 млн грн);
  • капремонт вул. Галицької (до військового госпіталя ім. Ю. Липи на вул. В. Івасюка у Винниках) – 3 млн грн;
  • будівництво гравійної дороги від західного обходу м. Львова до Білогорщі – 29,3 млн грн;
  • будівництво проєктованої вулиці від вул. Ряшівської до вул. Кульпарківської – 10 млн грн;
  • будівництво проєктованої вулиці від вул. Суботівської до мікрорайону Рясне – 20 млн грн;
  • будівництво шляхопроводу та транспортної розв’язки на перетині вул. Наукової з вул. Княгині Ольги – 1,2 млн грн;
  • реконструкцію трамвайної лінії на вул. Академіка А. Сахарова – 1,2 млн грн (загальна вартість – 5 млн грн);
  • реконструкція трамвайної лінії на вул. Княгині Ольги – 1,2 млн грн (загальна вартість – 5 млн грн).

Також у бюджеті розвитку-2020 передбачили 5 млн грн на спорудження турбокільця на вул. Луганській – вул. І. Чмоли. У майбутньому вул. І. Чмоли теж хочуть відреконструювати, тому цьогоріч виготовлять проєктну документацію.

На реконструкцію вул. І. Миколайчука (від вул. Пилипа Орлика до в’їзду на Голосківський цвинтар) у Львові передбачили ще 10 млн грн. Всі роботи на цьому об’єкті розпочались влітку минулого року, поки що його готовність становить 33%.

Ремонт чекатиме й вул. Гетьмана І. Мазепи, на це скерують 1 млн грн. Втім за рік всіх необхідних робіт не виконають, тому продовження заплановане на 2021-й. Цьогоріч розпочнуть й реконструкцію

вул. Конюшинної (на ділянці від вул. Тернової до вул. Збиральної). Загалом на це потрібно 81,4 млн грн, втім наразі у бюджеті заклали лише 1 млн грн. Ще 500 000 грн витратять на капітальний ремонт площі Коліївщини.

Мости і велодоріжки

У 2020 році врешті розпочнуть зводити два мости, про які у Львові говорять щонайменше з 2017-го. Йдеться про шляхопровід біля Янівського цвинтаря на перехресті вулиць Т. Шевченка – о. Омеляна Ковча. Його будівництво якого оцінили у 44,7 млн грн, на початок робіт у бюджеті розвитку заклали перші 5 млн грн.

Ще один довгоочікуваний об’єкт – пішохідний міст через залізничну колію на вул. А. Головатого – вул. І. Сулими. Про нього у мерії говорять уже два роки поспіль, частину коштів у бюджеті закладають, але до реальних робіт справа так і не доходила. Облаштування цього мосту Львову обійдеться у 9,7 млн грн, на 2020 рік виділили перші 2 млн грн.

Також пішохідний перехід хочуть прокласти з вул. Вільде до Шевченківського гаю (вул. Чернеча гора). Однак цьогоріч розроблять лише необхідну проєктно-кошторисну документацію, на що витратять 1 млн грн.

Щодо велодоріжок, то цього року у Львові почнуть прокладати лише одну нову – на Левандівці. Тут на вул. Сяйво ремонтуватимуть тротуари і прокладуть велосипедну доріжку (із від вул. Городоцької до вул. Широкої). Загальна вартість робіт становить майже 37 млн грн, однак у 2020-му витратять тільки 1 млн грн.

Водночас цьогоріч у місті продовжать прокладати ще дві велодоріжки, роботи на яких стартували раніше. Так, доріжку, що з’єднає на вул. Княгині Ольги із вул. Академіка А. Сахарова, почали облаштовувати у 2018 році. Її вартість складає 32,5 млн грн, дотепер вона готова лише на половину. На цей рік на продовження будівництва виділять ще 5 млн грн.

Натомість велодоріжку, що з’єднає вул. В. Липинського із вул. І. Мазепи, обіцяють таки завершити у 2020 році. Роботи тут стартували торік і поки що готовність – на рівні 44%. Така доріжка коштуватиме Львову 38,7 млн грн, на цей рік у бюджеті передбачили 7 млн грн.

Житловий фонд

На капітальні ремонти у житлових будинках у 2020 році витратять 21 млн грн. Ще майже 3 млн грн підуть на реконструкцію електромереж житлового фонду, 4,4 млн грн – на його реставрацію.

Також майже 90 млн грн скерують на капремонт доріг і тротуарів у всіх районах Львова, ще 33,7 млн грн – на ремонти дворів і внутрішньоквартальних доріг, 41,5 млн грн – на оновлення ліфтів, 5,4 млн грн – на ремонт дитячих майданчиків. Переліку із детальними адресами, за якими проводитимуть всі вищезгадані роботи, наразі немає. Усі титульні списки мають розробити районні адміністрації, після чого подати ще на затвердження у Львівську міськраду.

Найбільше грошей на дороги перепаде Сихову. Тут на капремонт доріг витратять 10,5 млн грн, а ще за 13,4 млн грн лататимуть двори, внутрішньоквартальні дороги і тротуари. На оновлення ліфтів скерують 7 млн грн, на ремонти житлових будинків – 2,5 млн грн. Ще 1 млн грн піде на дитмайданчики й встановлення пандусів.

Франківському району передбачили 14,8 млн грн на дороги і ще 6,3 млн грн – на ремонт дворів, внутрішньоквартальних доріг і тротуарів. На заміну ліфтів тут цьогоріч витратять 8 млн грн, на капремонт житлового фонду – 3,5 млн грн, а на дитмайданчики – 0,7 млн грн.

Шевченківський і Залізничний райони у 2020-му на ремонти доріг, дворів і тротуарів загалом отримали по 20,5 млн грн. Ліфти оновлять за 8 млн грн, а роботи в житлових будинках проводитимуть за 3 млн грн і 4 млн грн відповідно.

Личаківському району дісталось загалом 19,2 млн грн, із яких на капремонт доріг скерують 14,2 млн грн, а на двори, внутрішньоквартальні дороги і тротуари – 5 млн грн. Ще 8 млн грн витратять на ліфти, 6 млн грн – на ремонти житлового фонду, 0,7 млн грн – на дитмайданчики і пандуси.

Найменше, 17,8 млн грн, на капремонт доріг отримав Галицький район. На роботи у житлових будинках піде лише 2 млн грн і ще 3 млн грн – на ліфти і пандуси.

Також у бюджеті розвитку-2020 заклали 1,5 млн грн на ремонт аварійних будинків, що можуть обвалитись. Ще 2,7 млн грн скерують на житло для тих мешканців, яких відселили з таких аварійних будівель.

Освіта

У 2020 році у львівських школах та дитсадках також заплановано чимало робіт. Так, у навчальних закладах замінюватимуть вікна, ремонтуватимуть приміщення, системи опалення і водовідведення, харчоблоки, санвузли, басейни та спортзали.

Цікаво, що цьогоріч мерія хоче дати старт створенню нових дитсадків на Левандівці та Білогорщі. Зокрема, будуть ремонтувати приміщення на вул. Сяйво, 16, аби відновити у ньому роботу ДНЗ. Щоправда, на всі роботи необхідно 8 млн грн, в бюджеті на цей рік заклали 0,5 млн грн.

Ще один новий дитячий садок має з’явитись на вул. Білогорща, 3-А. Тут знесуть нежитлову будівлю, а на її місці Львівська міськрада хоче звести сучасний двоповерховий дитсадок із зеленню та сонячними батареями на даху. Попередньо відомо, що тут навчатимуться чотири групи, в тому числі й діти з особливими потребами. Загалом на будівництво такого дошкільного закладу потрібно близько 60 млн грн, втім на 2020 рік передбачено тільки 0,5 млн грн.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Також на вул. Грінченка, 4-А продовжать роботи у Будинку школяра. Попри занедбаний стан будинку тут діти займалися на різних гуртках, втім торік тут почали капітальний ремонт. Після його завершення частину приміщень переобладнають під дитячий садок, який власне й діяв у Будинку школяра до 1997 року. Загалом на всі роботи потрібно 26 млн грн, цьогоріч мерія «підкинула» ще 2 млн грн, аби завершити ремонти.

Ще один перехідний об’єкт – дитсадок на вул. Медової Печери, 13. Його реконструкцію запустили ще у 2018 році і завершити планують у 2021-му. Цьогоріч на необхідні роботи скерують 5 млн грн (загальна вартість – 37 млн грн).

Завершити капремонт цього року мають в ДНЗ №97, що на вул. Дністерській, 25. Тут навчатимуться чотири дитячі групи. Вартість всіх робіт становить 17,7 млн грн, у бюджеті розвитку-2020 заклали 3 млн грн.

До кінця 2020-го у Львові мали повноцінно запрацювати ще два садки після тривалої реконструкції. Це ДНЗ №111 на вул. І. Виговського, 1-А та ДНЗ №96 на вул. Клепарівській, 31. На завершення капремонтів витратять 7 млн грн та 4 млн грн відповідно.

Протягом року у трьох львівських дитсадках також відремонтують басейни. Мова йде про ЗДО №57 (вул. Ю. Липи, 33), ЗДО №5 (вул. Таджицька, 21) та ясла-садок компенсуючого типу «Веселка» (вул. Китайська, 6-А). На відновлення басейнів витратять 0,5 млн грн.

Загалом у 2020 році капітальні ремонти чекають на такі дитсадочки:

  • ЗДО №106 на вул. М. Хвильового, 11 (приміщення, вартість – 0,2 млн грн);
  • ЗДО №160 на вул. Роксоляни, 27 (приміщення, вартість – 0,25 млн грн);
  • ЗДО №169 на вул. Тернопільській, 12 (приміщення, вартість – 0,2 млн грн);
  • ЗДО №31 на вул. П. Панча, 16 (приміщення, вартість – 1 млн грн);
  • ЗДО (ясла-садок) №29 на вул. П. Чайковського, 22 (1 млн грн із необхідних 1,9 млн грн);
  • ЗДО на вул. Є. Олесницького, 2 (фасад, вартість – 0,5 млн грн);
  • ЗДО (ясла-садок) компенсуючого типу «Веселка» на вул. Китайській, 6-А (підпірна стінка, вартість – 0,5 млн грн);
  • ЗДО (ясла-садок) №130 на вул. К. Трильовського, 9 (система опалення, вартість – 2,4 млн грн);
  • ЗДО (ясла-садок) №39 на вул. Володимира Великого, 125-А (система теплопостачання, вартість – 1,44 млн грн);
  • ЗДО (ясла-садок) №136 на вул. Каховській, 10 (капремонт із проведенням гідроізоляції та водовідведення, вартість – 1 млн грн);
  • ЗДО №88 на вул. М. Некрасова, 37-А (система водовідведення, вартість – 1,38 млн грн);
  • ЗДО (ясла-садок) №26 на вул. І. Гушалевича, 5 (дах, 0,5 млн грн із необхідних 2 млн грн).

Щодо шкіл, то у 2020 році Львівська міська рада збирається закупити 3D-принтери, облаштувати кабінети робототехніки й мобільні лабораторії. На все це у бюджеті заклали майже 3,5 млн грн. Ще 15 млн грн витратять на ремонт санвузлів, 0,5 млн грн – на вікна.

Також 0,35 млн грн скерують на облаштування міжшкільної обсерваторії у ЛСЗШ східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан», що на вул. В. Шухевича, 2. А СЗШ №95 на Сихові отримає 5 млн грн на продовження будівництва адміністративно-побутового корпусу ігрових видів спорту та спортмайданчика із пісочним покриттям. Це об’єкт «завис» щонайменше уже п’ять років, його ніяк не можуть завершити. Наразі готовність – на рівні 49%. Загальна вартість будівництва становить 14,5 млн грн.

Більше 7 млн грн підуть на ремонти шкільних басейнів. Загалом цього року у Львові почнуть відновлювати п’ять басейнів, завершити які мають вже у 2021-му. Лише один басейн, що в СЗШ №29 у Винниках, відремонтують протягом 2020 року. Але лише через те, що роботи стартували дещо раніше.

Так, басений ремонтуватимуть у таких львівських школах: СЗШ №86 (1,5 млн грн із необхідних 13,3 млн грн), СЗШ №72 (1,5 млн грн із необхідних 11,9 млн грн), СЗШ «Первоцвіт» (0,3 млн грн із необхідних 1,6 млн грн), СЗШ №43 (0,5 млн грн із необхідних 2,8 млн грн), ліцей ім. І. Пулюя (0,5 млн грн із необхідних 4,5 млн грн) та НВК №94 (0,5 млн грн із необхідних 1,5 млн грн).

Ремонт харчоблоків:

  • Ліцей №2 на вул. Володимира Великого, 55-А (1,6 млн грн);
  • СЗШ №48 на вул. І. Рубчака, 8 (на завершення капремонту виділили 1 млн грн, загальна вартість – 3,7 млн грн);
  • ЗЗСО І-ІІІ ст. №54 на вул. М. Хвильового, 16 (на завершення капремонту виділили 1 млн грн, загальна вартість – 2,5 млн грн);
  • Ліцей №81 ім. П. Сагайдачного на вул. Гетьмана І. Мазепи, 1-А (1,5 млн грн із необхідних 3 млн грн);
  • ЛЗШ І-ІІІ ст.№82 на вул. П. Шафарика, 13 (2,5 млн грн із необхідних 3,5 млн грн);
  • СЗШ №74, смт. Рудно (1,5 млн грн із необхідних 3 млн грн);
  • ЛСЗШ східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» на вул. В. Шухевича, 2 (на завершення капремонту виділили 1 млн грн, загальна вартість – 2 млн грн).

Ремонт спортзалів, стадіонів і спортмайданчиків:

  • Класична гімназія при ЛНУ ім. І. Франка, спортзал на вул. Пороховій, 3 (3 млн грн із необхідних майже 12 млн грн, завершення капремонту – 2021 рік);
  • СЗШ №17 на вул. А. Мельника, 1/3, спортзал (на завершення капремонту виділили 2,2 млн грн, загальна вартість – 7 млн грн);
  • СЗШ №50 на вул. Т. Комаринця, 2, спортзал (0,5 млн грн із 1,7 млн грн);
  • СЗШ №13 на вул. М. Драгана, 7, спортзал (0,5 млн грн із 2,2 млн грн);
  • НВК ім. В. Стуса на вул. Повстанській, 14, спортзал (1,2 млн грн із 2,3 млн грн);
  • СЗШ №57 на вул. Жовківській, 6, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 0,3 млн грн, загальна вартість робіт – 6,8 млн грн);
  • СЗШ №36, на вул. Володимира Великого, 55-Б, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 2,3 млн грн, загальна вартість робіт – 4,6 млн грн);
  • СЗШ №3, на вул. С. Бандери, 11, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 1,1 млн грн, загальна вартість робіт – майже 1,5 млн грн);
  • СЗШ №82, на вул. П. Шафарика, 13, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 0,4 млн грн, загальна вартість робіт – 0,7 млн грн);
  • Львівський фізматліцей при ЛНУ ім. І. Франка на вул. В. Караджича, 29, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 2,7 млн грн, загальна вартість робіт – 3,2 млн грн);
  • Львівський економічний ліцей на вул. М. Хвильового, 35, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 2 млн грн, загальна вартість робіт – 3,8 млн грн);
  • Ліцей №18 на вул. О. Кульчицької, 18, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 1,4 млн грн, загальна вартість робіт – 1,7 млн грн);
  • СЗШ №20 на вул. К. Скидана, 18, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 1,1 млн грн, загальна вартість робіт – 2,4 млн грн);
  • Львівська правнича гімназія на вул. М. Леонтовича, 2, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 1,4 млн грн, загальна вартість робіт – 2,7 млн грн);
  • Ліцей №2 на вул. Володимира Великого, 55-А, спортмайданчик (на завершення капремонту виділили 3,1 млн грн, загальна вартість робіт – 5 млн грн);
  • Ліцей «Галицький» на вул. Замковій, 4, спортмайданчик (0,2 млн грн із необхідних 1,4 млн грн);
  • СЗШ №9 на вул. М. Коперника, 40, спортмайданчик (0,2 млн грн із необхідних 1,5 млн грн);
  • Ліцей №75 на вул. В. Караджича, 7, спортмайданчик (0,2 млн грн із необхідних 2,1 млн грн);
  • ПШ «Світанок» на вул. С. Петлюри, 43-А, спортмайданчик (0,2 млн грн із 0,24 млн грн);
  • СЗШ №77 на вул. І. Виговського, 7-А, спортмайданчик (0,2 млн грн із 3,6 млн грн);
  • СЗШ №29, Винники, спортмайданчик (0,2 млн грн із 1,3 млн грн);
  • Ліцей «Лідер» на вул. М. Некрасова, 5, спортмайданчик (0,2 млн грн із 0,7 млн грн);
  • СЗШ №49 на вул. Ольги Басараб, 4, спортмайданчик (0,2 млн грн із майже 1,4 млн грн);
  • Ліцей «Інтелект» на вул. Запорізькій, 20, спортмайданчик (0,2 млн грн із 1,8 млн грн);
  • Ліцей №80 на вул. Героїв Крут, 27, спортмайданчик (0,2 млн грн із 1,4 млн грн);
  • СЗШ №31 на вул. Княгині Ольги, 104, спортмайданчик (0,2 млн грн із 1,6 млн грн);
  • СЗШ №45 на вул. Науковій, 25, спортмайданчик (0,2 млн грн із 5 млн грн);
  • Ліцей міжнародних відносин ім. В. Стуса на вул. Повстанській, 14, спортмайданчик (0,2 млн грн із 1 млн грн);
  • Ліцей №38 на вул. Порічковій, 4-А, спортмайданчик (0,2 млн грн із майже 1,3 млн грн);
  • СЗШ №1 на вул. К. Трильовського, 17, спортмайданчик (0,2 млн грн із 3 млн грн);
  • СЗШ №32 на вул. Я. Гашека, 13, спортмайданчик (0,2 млн грн із 3 млн грн);
  • СЗШ №84 на вул. Зубрівській, 30, спортмайданчик (0,2 млн грн із 3 млн грн);
  • СЗШ №30 на вул. Гетьмана І. Мазепи, 31, спортмайданчик (0,2 млн грн із 3 млн грн);
  • Ліцей №94 на вул. Брюховицькій, 99, спортмайданчик (0,2 млн грн із 3 млн грн);
  • ЛУГГ на вул. Олени Степанівни,13, спортмайданчик (0,2 млн грн);
  • СЗШ №40 на вул. Любінській, 93-Б, стадіон (на завершення робіт виділили 2,1 млн грн, загальна вартість робіт – 11 млн грн);
  • СЗШ №23 на вул. Варшавській, 126, стадіон (на завершення робіт виділили 1,9 млн грн, загальна вартість робіт – 7,2 млн грн);
  • СЗШ №54 на вул. М. Хвильового, 16, стадіон (на завершення робіт виділили 2 млн грн, загальна вартість робіт – 9,7 млн грн);
  • СЗШ №43 на вул. Т. Масарика, 9, стадіон (на завершення робіт виділили 2 млн грн, загальна вартість робіт – 9,8 млн грн).

Також у 2020 році у Винниках облаштують спортзал у СЗШ №47 на вул. Галицькій, 54. На завершення всіх робіт передбачили 5 млн грн, а загальна вартість будівництва становить 12 млн грн. Ще 10 млн грн перепало СЗШ №7, що на вул. Б. Хмельницького, 132. За ці гроші у школі зводитимуть спортзал, завершити роботи мають у 2021 році.

У бюджеті розвитку заклали ще більше 36 млн грн на ремонти у львівських школах: систем опалення, водовідведення, дахів, каналізацій, роботи у самих будівлях, на територіях. Також у Львівському фізматліцеї та в ліцеї «Просвіта» встановлять пожежну сигналізацію, а в СЗШ №62, що на вул. Театральній, відновлять аварійний дах.

У 2020 році мерія розпочне розбудовувати СЗШ №63 на вул. Личаківській, 171. Загальна вартість робіт становить понад 21 млн грн, завершити їх мають у 2021-му. Цьогоріч запланована й реставрація ЗЗСО №87 імені Ірини Калинець на вул. Замарстинівській, 11, який є пам’яткою архітектури. Загалом на необхідні роботи витратять 20 млн грн.

Медицина

У 2020 році у лікарнях Львова, крім поточних ремонтів, збираються замінити ліфти, оновити пожежні сигналізації, а також продовжуватимуть реконструкцію корпусів медзакладів. Звісно, буде й нове обладнання, на закупівлю якого витратять 39 млн грн.

У 4-ій міській клінічній лікарні, що на вул. Ю. Мушака, триватиме будівництво відділення паліативної допомоги. Для його функціонування до лікарні добудовують четвертий поверх і сходову клітку. Всі роботи стартували ще у 2018 році і триватимуть щонайменше до 2021-го, адже наразі готовність цього об’єкта – лише 14%. Облаштування нового відділення у лікарні обійдеться Львову у 36,8 млн грн.

Будівельні роботи продовжуватимуться й у дитячій клінічній лікарні на вул. Пилипа Орлика, 4. Торік тут почали реконструювати приміщення ізоляційно-діагностичного корпусу. Це оновлення дитячої лікарні коштуватиме майже 69 млн грн, роботи завершаться не раніше 2022 року.

А у 8-ій міській клінічній лікарні на вул. Навроцького, 23 будуть облаштовувати відділення комп’ютерної томографії. Для цього тут минулого року почали реконструкцію частини приміщень у кардіологічному корпусі. Дотепер виконано вже 20% робіт. Загалом створення відділення комп’ютерної томографії місту обійдеться у 4 млн грн, саме відкриття має відбутися до кінця 2021 року.

У Рясному цього року й надалі працюватимуть над створенням поліклініки на вул. Т. Шевченка, 350. У 2019 році тут вже встигли виконати 25% робіт, завершити мають у 2021-му. На нову медустанову витратять загалом 15,5 млн грн.

Також цьогоріч з’явиться нова амбулаторія сімейної медицини, вона працюватиме на вул. Дністерській, 16 від 4-ої міської поліклініки, що на Сихові. Для облаштування амбулаторії у бюджеті розвитку Львова заклали перші 0,5 млн грн, загалом ж потрібно 3 млн грн.

Ще у трьох медзакладах Львова цього року збираються замінити ліфти: у пологовому на Я. Раппопорта, у 4-ій міській клінічній лікарні на вул. О. Фредра та в 1-ій поліклініці, що на вул. Руській.

Інші ремонти у лікарнях Львова:

  • лікарня швидкої медичної допомоги (вул. І. Миколайчука, 9) – капремонт протипожежного водопроводу та водосховища, 0,5 млн грн. Всі роботи розпочали ще у 2018-му, вартість – 7,2 млн грн;
  • 8-а міська клінічна лікарня (вул. В. Навроцького, 23) – капремонт протипожежної водопровідної мережі, гідроізоляція фундаменту і підвалів, реконструкція зовнішніх і внутрішніх електромереж. На всі ці роботи у 2020-му витратять 1,5 млн грн;
  • дитяча клінічна лікарня (вул. П. Орлика. 4) – реконструкція автоматичної пожежної сигналізації, 0,5 млн грн. Загальна вартість робіт складає майже 10 млн грн;
  • 4-а міська клінічна лікарня (вул. Ю. Мушака, 54) – капремонт котельні, 0,5 млн грн. Загальна вартість робіт становить 5,5 млн грн.

Фото: modernism.lviv-online, НУШ, мережа Інтернет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *