ОСТАННІ НОВИНИ

Чи можливо динамічно розвивати торговельний бізнес, не підвищуючи цін

Омелян ШЕВЧУК

|

Чи можливо використовувати в Україні  сучасну європейську бізнес-модель, якщо розвиваєш свою справу в галузі торгівлі? Так!  Це довів багаторічний  лідер  – компанія «АТБ-Маркет».

 

Сьогодні на полицях 1015 супермаркетів цієї мережі у 22 областях України,  у тому числі й у Львівській, покупець завжди може придбати якісні товари та свіжі продукти на свій смак. Асортимент «АТБ» зараз перевищує 3,5 тис. найменувань, понад 900 із них представлено товарами власних торгових марок чи  власним імпортом. Ціни на таку продукцію на 15% нижчі за ринкові, хоча її якість не поступається аналогам, що виробляють відомі бренди. До вартості товару не включено витрати на рекламу, промоакції, просування на ринку, адже продукцію реалізовуватимуть у супермаркетах «АТБ», а їх вже відкрили у 259 населених пунктах країни. Мережа має власні торгові  марки у всіх цінових категоріях. Преміальний сегмент представляє ТМ «De Luxe Foods & Goods Selected», середній  плюс – ТМ «Спецзамовлення “АТБ”», середній – ТМ «Своя лінія», бюджетний – ТМ «Розумний вибір».

Усі товари відповідають  найвищим міжнародним стандартам якості. У цьому вже  мали змогу  переконатися понад три з половиною мільйони громадян, які щодня купують продукти  в магазинах «АТБ», у тому числі й у Львові.

Останнім часом компанія приділяє значну увагу розширенню присутності у західних регіонах. Минулого року було відкрито 80 нових супермаркетів (у тому числі в західних областях – 34).  Поточного року вже відкрили  25 нових дискаунтерів мережі «АТБ» європейського зразка,  10  із них – на заході  країни. Також з початку 2019-го провели реконструкцію 12 дискаунтерів. Мапа «АТБ» була доповнена такими містами, як Ужгород, Сокаль, Яворів, Борислав, Новояворівськ, Калуш, Тернопіль, Кам’янець-Подільський, Івано-Франківськ, Білгород-Дністровський, Немирів, Винники тощо. Майже у двох сотнях супермаркетів «АТБ» вже впроваджено нову європейську концепцію, встановлено найсучасніше енергоощадне обладнання, реалізовано сміливі інноваційні рішення.  Постійно удосконалюють  і систему  управління бізнесом, адже його масштаби стрімко зростають.  Зараз у компанії працевлаштовано  понад 50 тисяч українців. Вони отримують гідну зарплату та мають перспективи для кар’єрного зростання. «АТБ» власним коштом проводить навчання та підвищення кваліфікації кадрів. Для цього у Дніпрі, Києві, Одесі та Львові відкрито власні навчальні центри.

«Коли чверть століття тому мережа «АТБ» тільки-но з’явилася, вітчизняний ринок торгівлі був суцільним хаосом. Знайти у цьому безладі гарних фахівців було майже неможливо, тому ми створили свій унікальний формат – український дискаунтер – та  вибудували власну систему підготовки кадрів. Сьогодні ми пишаємося досягнутим результатом – у нас працює чудова команда лідерів», – каже Оксана Молодцевата, директор служби управління регіонами ТОВ «АТБ-Маркет».

Така довгострокова стратегія розвитку має результат – вже тисячі громадян стали випускниками цих центрів. Усі співробітники компанії, що обіймають адміністративні посади в торговельній мережі «АТБ», неодмінно мають за плечима таку професійну освіту.

Системне впровадження інновацій, дотримання найвищих стандартів якості та підготовка кадрів дозволяють компанії «АТБ-Маркет» понад десятиріччя тримати високу планку – бути лідером вітчизняного ринку ритейлу. Товарообіг «АТБ» за результатами 2018-го  становив 103,9 мільярда  гривень, що на 30%  більше за показники попереднього.

Стандартизована для всіх торговельних представництв стратегія динамічного розвитку не менш успішно реалізується й у поточному році. Лише протягом  І кварталу 2019-го товарообіг становив 28,3 мільярда  гривень (порівняно з аналогічним періодом минулого року зростання – 22 відсотки, як і планували). Також на 13% збільшився  так званий середній чек (розраховується діленням суми отриманих коштів на кількість покупок). Це означає, що з кожним днем все більше українців розуміють очевидні переваги найпотужнішого національного дискаунтера: комфорт, якість і доступні ціни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *