ОСТАННІ НОВИНИ

Шкільна їдальня, сучасна лабораторія чи дорога на кладовище. Все про великі проекти Громадського бюджету Львова 2018-2019 років

Соломія ГРИГОР'ЄВА

|

Щороку львів’яни мають можливість самостійно обрати, на що буде витрачена частина коштів з міського бюджету. Мова йде про розприділення фінансів Громадського бюджету Львова. Небайдужі мешканці реєструють свої проекту, розраховують їх кошторис, а кожен з нас голосує за той, що йому  найбільше до душі. Відтак, ті проекти, що набирають найбільше голосів підтримки, їх і реалізовують впродовж наступного року.

Кожен мешканець може проголосувати за один малий (до 500 тисяч гривень) та один великий проект (до 3 мільйонів гривень). Очевидно, що малих проектів є значно більше (понад сотня), і більшість з них не відіграють суттєвої погоди для всього міста. Чого не скажеш про великі, дороговартісні проекти…

Цього року до голосування львів’ян було допущено 30 великих проектів Громадського бюджету Львова 2018-2019 років. Всі вони пройшли експертну оцінку і були відкориговані (у разі потреби) згідно рекомендацій профільних управлінь Львівської міської ради. Вони стосуються різних сфер життєдіяльності Львова: освіта, медицина чи інфраструктура, проте кожен з них є важливим для розвитку міста. Львівський портал скрупульозно ознайомився з кожним документом та вирішив розповісти про них детальніше, щоб будь-хто міг обрати для голосування той, що йому найбільше імпонує.

ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОН

  1. Проект №149 «Облаштування громадських просторів у мікрорайоні Рясне 1, Рясне 2 та Кам’янка»

Проект був зареєстрований Олегом Гонтарем. Як зазначає автор, Рясне-1 та Рясне 2 налічує близько 60 тисяч жителів, однак на території мікрорайону немає жодного відкритого публічного простору для відпочинку всіх верств населення. Відтак за 3 млн грн пропонується облаштувати на території даного мікрорайону кілька громадських просторів.

Вважається, що такі громадські простори:

  • покращать візуальну привабливість спального мікрорайону;
  • сприятимуть збільшенню культурно-освітніх заходів;
  • нададуть мешканцям публічний простір для проведення вільного часу;
  • сприятимуть соціальному, культурному і освітньому розвитку мікрорайону.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №64 «Дай немовляті шанс на повноцінне життя! Сучасна палата інтенсивної терапії для новонароджених»

Суть проекту Віталія Свіщова – створення сучасної палати інтенсивної терапії для новонароджених дітей у пологовому відділенні НКП «3-ої міської лікарні» на вулиці Я. Раппопорта, 8.

Щорічно у пологовому у відділенні лікарні проводиться близько 4000 пологів, відповідно народжується близько 4000 дітей. У діючій палаті інтенсивної терапії, де постійно перебувають діти, є низка невирішених проблем, які знижують можливості забезпечення якісної медичної допомоги новонародженим у відповідності до сучасних вимог, тому вона потребує суттєвого «перевантаження».

Більшість наявного обладнання у палаті має чималий відсоток зношеності та потребує заміни. Окрім того, згідно сучасних вимог, у такій палаті має бути сучасне обладнання для реанімації, інтенсивної допомоги та лікування дітей в перші години та дні життя: кювези, реанімаційні столики, апарати штучної вентиляції легень, системи моніторного контролю за станом новонароджених, лампи фототерапії, інфузійні шприци-насоси та інше обладнання.

Реалізація цього проекту має суттєво покращити якість надання перинатальної медичної допомоги новонародженим шляхом доукомплектування палати інтенсивної терапії сучасним медичним обладнанням у відповідності до Наказів МОЗ України №225,484,1024,255.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №137 «Сучасна лабораторія для дитячої лікарні»

Проект Наталії Ліпської покликаний закупити обладнання, щоб у міській дитячій лікарні на вул. П. Орлика можна було робити необхідні аналізи та не звертатись за ними до комерційних лабораторій.

Зараз Львівська міська дитяча клінічна лікарня гостро потребує високотехнологічного обладнання – імунохімічного аналізатора і коагулометра. Нове обладнання дозволить отримати необхідні результати обстежень буквально за 15-30 хвилин автоматизованого циклу роботи і зможе виконувати близько 65 типів аналізів. Авторка проекту зазначає, що сучасна лабораторія зробить складні дослідження доступними для усіх дітей в лікарні і збільшить шанси маленьких пацієнтів на одужання.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №111 «Нове обличчя: облаштування простору навколо Палацу Гната Хоткевича»

Проект, зареєстрований Олександрою Онишкевич, має за 3 млн грн облаштувати мультифункціональний простір навколо Палацу Гната Хоткевича.

Мета проекту – облаштування простору навколо Палацу Гната Хоткевича для комфортного перебування та відпочинку мешканців, працівників та відвідувачів району будь-якого віку та способу пересування шляхом благоустрою території, а саме: влаштування пішохідної зони та зони дитячого громадського простору, озеленення та освітлення території, заміни існуючих сміттєвих контейнерів на підземні, облаштування зони паркування та суміжної зони, а також створення велодоріжки.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №100 «Безпечні доріжки на території ЗДО №167»

Світлана Голованова, авторка проекту, пропонує зробити нові доріжки на території дошкільного закладу освіти №167, що розташований на вулиці Масарика, 7.

Зазначається, що зараз тут тверде покриття в незадовільному стані: зруйновані бордюри, пошкоджений асфальт (нерівна поверхня, ями, тріщини, частково відсутній), що несе небезпеку для пересування по території вихованцям, батькам та працівникам закладу. Нові ж доріжки мають бути безпечними та комфортними.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №169 «І мертвим, і живим, і ненародженим…» – дорога до Голосківського кладовища»

Нову дорогу до єдиного діючого цвинтаря у Львові пропонує облаштувати Олег Пижів. Автор проекту зазначає, що зараз на ньому є тисячі поховань, які кожного дня відвідує велика кількість людей. При цьому належний під’їзд чи підхід до нього відсутній. Коштом громадського бюджету має бути облаштовано частину автодороги та тротуарів до кладовища.

«Багато людей, щоб дістатись до кладовища, спочатку їдуть громадським транспортом №46, а далі значну частину долають пішки. Коли на вулиці дощ, сніг, ожеледиця дорога перетворюється у болотяне місиво. Реалізувавши цей проект, ми спонукатимемо міську владу відремонтувати дорогу повністю», – йдеться у описі проекту.

Передбачається облаштування 200 м дороги шириною 8,5м, тротуару шириною 2,25м та тротуару 0,5м.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №67 «Сквер на Під Голоско»

Проект Володимира Беня передбачає реалізацію мікрорайонного скверу в житловому районі «Під Голоском». Зважаючи на швидку забудову району та постійно зростаючу кількість населення, потреба в громадському просторі є необхідною.

Територія під проектований сквер охоплює 0,58 га і знаходиться біля вулиці Малоголосківської.

Сквер має бути розбитий на такі функціональні зони:

  • Спортивна зона (спортивний майданчик та вуличні тренажери)
  • Дитячі відпочинкові майданчики
  • Зона барбекю
  • Рампа для катання на скейтах і роликах

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №114 «Відеоспостереження. Безпечна школа»

Леся Войтова пропонує облаштувати середню загальноосвітню школу №99, яка є на вулиці Творчій, 1, системою відеонагляду.

Основною проблемою, на вирішення якої направлено проект, є невідповідність існуючого стану облаштування шкільного подвір’я сучасним вимогам безпеки дітей, а також відсутність на території школи людей, які б забезпечили охорону території від ризиків у закладі під час скупчення дітей на перервах або під час масових заходів.

Авторка проекту наголошує, що система відеонагляду буде працювати в режимі онлайн та вести цілодобовий запис того, що відбуватиметься в стінах школи, на подвір’ї та спортивних майданчиках.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №143 «Озеро на Панча – альтернативне наповнення водойми та облагородження»

Автором цього проекту є Світлана Гурняк. Вона пропонує облагородити водойму на перетині вулиць Панча та Чорновола.

“Озеро на Панча” – єдина водойма в цьому мікрорайоні, середовище сезонного проживання качок. Щільна забудова району негативно вплинула на еко-систему озера. Альтернативне наповнення водойми дощовою водою – чи не єдиний спосіб зберегти озеро. Для цього потрібно облаштувати додаткові водозбірні колодязі та закупити вуличні меблі.

Згодом це місце зможе сформувати новітній публічний простір, зручний для відпочинку та рекреації кожного мешканця.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №5 «Мультифункційна зона відпочинку та навчання “Простір для розвитку” СЗШ №30»

Метою проекту Руслани Струк є комплексна реконструкція шкільного подвір’я, створення сучасних умов для проведення уроків та організації дозвілля мешканців мікрорайону, особливо дітей та молоді.

Пропонується на території шкільного подвір’я зробити мультифункціональні тематичні зони із:

  • футбольним полем
  • волейбольним та баскетбольним майданчиками
  • спортивними тренажерами
  • лавами для відпочинку

Ідея проекту згенерована не тільки працівниками школи, але й батьками та мешканцями мікрорайону. Вони виявляють активну громадську позицію в підготовці проекту:

  • подають дизайн ідеї;
  • долучаються до підготовчих етапів;
  • готові допомогти задля досягнення спільної мети.

Розрахунок бюджету:

ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОН

  1. Проект №112  «Спортивний майданчик на території НВК ім. В. Стуса за адресою вул. Повстанська, 14»

Проект Михайла Заремби має на меті за 1,5 млн грн облаштувати спортивний майданчик на території Ліцею міжнародних відносин імені Василя Стуса (колишня назва – НВК ім. В. Стуса).

«Кожен навчальний заклад повинен бути центром громади, надавати якісні освітні послуги та дбати про своїх учнів. Школа має велику територію і розташована в гарному місці. Але спортивний майданчик в нас відсутній. В школі навчається понад 900 учнів, яким потрібен свій спортивний майданчик, щоб в майбутньому ми були гордими за їх спортивні успіхи, щоб наші вихованці виховували лідерські навички, формуючи спортивний дух нації», – наголошує автор проекту.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №60 «Сучасна школа – дорога в майбутнє»

Цей проект розробила Наталія Мельник. Авторка хоче витратити кошти громадського бюджету на облаштування дорожнього покриття у середній спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №45 з поглибленим вивченням англійської мови.

«Улаштування дорожнього покриття – це не тільки естетичний вигляд території, а, насамперед, здоров’я та безпека учасників навчально-виховного процесу та мешканців мікрорайону. Наше місто все більше стає європейським. Тому шкільний осередок не може залишатися осторонь сучасних змін», – зазначається у описі проекту.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №155 «Активний пішохідний перехід «Зебра»

Богдан Потопальський пропонує облаштувати сім пішохідних переходів у районі світловими датчиками, що дозволить водієві у темну пору доби мінімізувати ризики завдання травм пішоходам через вчасне їх виявлення.

Етапи реалізації проекту:

  • розробити проектно-кошторисну документацію;
  • отримати дозвіл Управління патрульної поліції у Львівській області;
  • провести тендер на закупівлю обладнання та визначення виконавця робіт;
  • встановити обладнання;
  • протестувати обладнання.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №127 «Реконструкція стадіону на території СЗШ №36, вул. Володимира Великого 55-б»

Проектом Михайла Яремки передбачається облаштування сучасного футбольного стадіону, а саме
– влаштування нового покриття «штучна трава» висотою 40 мм.

Наявність сучасного футбольного поля розміром 60х35м надасть можливість школярам, молоді та дорослим мікрорайону вести здоровий спосіб життя та урізноманітнити своє дозвілля грою на великому футбольному полі.

Реалізація цього проекту розвине футбол, фізичну активність мешканців, збільшить кількість населення, яке займається спортом та покладе початок створення великого спортивного комплексу на території СЗШ №36.

  1. Проект №93 «Благоустрій центрального входу ЗДО №153»

Автором проект щодо облагородження центрального входу ЗДО №153 є Наталія Купчак. За її словами, ремонт цієї ділянки не проводився понад 40 років, і зараз є в дуже аварійному стані.

Бетонні плити, з яких формується площадка перед центральним входом (площею 170м.кв) та пішохідна доріжка (55кв.м) не підлягають ремонту та несуть небезпеку для здоров’я дітей. Необхідно здійснити заміну старих плит та асфальтної доріжки на сучасну кольорову плитку.

Встановлення нового покриття покращить естетичний вигляд центрального входу та території закладу. Завдяки металевому навісу діти матимуть можливість проводити більше часу на свіжому повітрі за будь яких погодних умов.

Розрахунок бюджету:

ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОН

  1. Проект №130 «Подвір’я для “Євшану” не розкіш – потреба»

Подвір’я львівської гімназії «Євшан» пропонують відремонтувати за понад 1,5 мільйони. Авторка проекту Ірина Смоляк зазначає, що наявне асфальтне покриття потребує реконструкції.

Основна мета проекту – реконструкція асфальтного покриття для безпечного пересування територією гімназії всіх учасників освітньо-виховного процесу. Також буде здійснено естетичне оформлення території гімназії: озеленення, декорування окремих конструкцій, облаштування зон відпочинку, створить додатковий захист від шуму та пилу, сприятиме формуванню екологічної культури гімназистів, активізації творчої та пізнавальної діяльності через систему уроків просто неба.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №79 «Гаряче харчування у новій їдальні СЗШ №67 – запорука здорової нації»

Галина Лизун зареєструвала проект зміни їдальні школи №67, адже існуючий харчовий блок – у жахливому стані, не відповідає потребам батьківської громади та стандартам ДСТУ.

Проект передбачає перенесення приміщення їдальні на перший поверх, придбання сучасної техніки, що дозволить створити комфортні умови для організації правильного, здорового та раціонального харчування школярів.

Розрахунок бюджету:

Харчоблок
Сушка на столову посуду 1 10000 10000
Ванни для миття (2 секції) 2 6552 13104
Ванни для миття (3 секції) 1 8765 8765
Зміщувач та шланги 7 2100 14700
Посудомийна машина 1 42000 42000
Сушка для кухонної посуди 2 9019 18038
Виробничі столи 2 2550 5100
Умивальники 3 1824 5472
Зміщувач та шланги 3 2100 6300
Столи для обробки харчових продуктів 7 2750 19250
Газова плита 4 камфорна 1 110485 110485
Холодильник 3 19000 57000
Картоплечистка 1 18554 18554
М’ясорубка 1 9783 9783
Стелажі для зберігання продуктів 3 2350 7050
Конверційна камера 1 52000 52000
Овочерізка 1 23175 23175
Хліборізка 1 21655 21655
Мікрохвильова піч 1 33475 33475
Вага товарна 2 5750 11500
Вага настільна 3 4004 12012
Вітрина кондитерська 1 20000 20000
Лінія роздачі 1 80000 80000
Слайсер 1 16000 16000
Міксер професійний 1 17000 17000
Електроплита 6 секційна з духовкою 1 22720 22720
Ножі 12 800 9600
Дошки 12 200 2400
Каструлі 18 3000 54000
Сковорідки 6 6 36
Електросковорода 1 18000 18000
Кухонний інвентар 1 30000 30000
Тарілки,вилки,ложки, горнятка, склянки 300 600 180000
Підноси 15 210 3150
Витяжка над плитою 2 7200 14400
Газовий лічильник 1 1519 1519
Водяний лічильник 2 1467 2934
Лічильник для світла 1 1275 1275
Касовий апарат 1 9000 9000
Комплект стіл – стілець 17 13500 229500
Барні стільці 6 3500 21000
Освітлення + проводка, вимикачі 1 28000 28000
Декоративні елементи 1 15000 15000
Двері 4 14000 56000
Барна стійка 1 21000 21000
Фільтри для води 3 2000 6000
Опалювальні батареї 1 58000 58000
Дзеркало 5 631 3155
Щитова 1 25000 25000
Облицювальна плитка 332,8 500 166400
Плитка для підлоги 129 400 51600
Лінія роздачі 1 80000 80000
1423430
Ремонтні роботи
Кладка плитки на стіни 17000
Вартість ремонтних робіт в середньому 129 4 000 516000
Підведення нових комунікацій 24000
Вартість демонтажний робіт 129 800 103200
Вентиляція та кондиціонування 50000
710200
  1. Проект №61 «Новий спорт-зал тир ліцею №75 імені Лесі Українки»

Проект Світлани Кушнір – капітальний ремонт окремо стоячого приміщення колишнього тиру та створення у ньому сучасного спортзалу-тиру.

На даний час у закладі навчається 930 учнів, 32 класи, кожний з яких має 3 уроки фізкультури на тиждень. Тому в одному спортзалі одночасно займаються 2-3 класи. Введення в дію нового спортзалу-тиру дозволить підвищити ефективність занять з фізичної культури.

У 2018 році рішенням сесії Львівської міської ради виділені кошти (170 000 грн) на аварійно – відновлювальні роботи: перекриття даху, укріплення стін, водовідведення. Запити щодо занять у спортивних секціях та гуртках серед учнів та батьків значно перевищують можливості їх організації на базі одного спортзалу. У спорудженні сучасного спортивного залу зацікавлені мешканці, оскільки на його базі будуть організовані спортивні секції та гуртки для дітей Залізничного району.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №55 «Встановлення підземних контейнерів – Левандівка»

Іван Савицький хоче замінити існуючі сміттєві баки, що є на вулиці Повітряній, 92, на два підземні контейнери.

На даний момент існуючий майданчик ТПВ знаходиться в жахливому санітарному, технічному та естетичному стані. Доступ до ТПВ мають тварини та птахи.

Люди розкидають сміття з контейнерів. Підземні контейнери місткістю 5 куб.м. кожен унеможливлять доступ до сміття, що призведе до зникнення смороду та покращення екологія і життя людей.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №18 «Подвір’я школи (ліцею) № 15 по вул. Патона, 7 – місце доступного відпочинку для дітей мікрорайону»

Авторка проекту Віра Юрович пропонує виділити 3 мільйони на реконструкцію шкільного подвір’я ССЗШ №15.

Шкільне подвір’я ССЗШ № 15 (в даний час здійснюються організаційні заходи щодо зміни типу назви закладу на ліцей № 15 Львівської міської ради) спроектоване у 1976 році. Плитка на подвір’ї знаходиться в плачевному стані, що є небезпечно. Щоб шкільне подвір’я виконувало свої функції, воно має бути естетично оформлене, бути зоною активного відпочинку для дітей школи, мікрорайону.

Проектом пропонується цікава колористика тротуарної плитки, велопарковка, відпочинкова зона будуть цікавими для дітей.

Розрахунок бюджету:

ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОН

  1. Проект №113 «Cтворення відділення судинної хірургії м. Львова»

Придбання агіографічної системи для 1-ої міської клінічної лікарні – саме таким є проект Любові Петрук.

У хірургічному відділенні сьогодні проводиться обстеження судин на сучасному УЗД апараті, хворі з варикозною хворобою оперуються з використанням сучасної лазерної методики. Придбання ангіографічної однопланової системи дозволить проводити сучасні обстеження та ендоваскулярні операції у хворих з цукровим діабетом, ускладненим синдромом діабетичної стопи (далі – СДС), які проживають у м. Львові.

Протягом року у відділенні проходить лікування до 500 пацієнтів із судинними ураженнями кінцівок при цукровому діабеті. Основним методом лікування у цієї категорії хворих у світі є відновлення магістрального кровотоку на кінцівках шляхом проведення ендоваскулярних хірургічних втручань. Ці операції можуть бути виконані на сучасному обладнанні – агіографічній одноплановій системі, яка на сьогоднішній день відсутня у хірургічному відділенні.

Розрахунок бюджету:

Найменування Ціна, грн.
Цифровий рентгенхірургічний апарат типу С-дуга SYMBOL 5R9
Комплектація:
– потужність генератора 5 кВт,
– обертовий анод,
– підсилювач рентгенівського зображення з діаметром вхідного поля 23 см та камерою 1k x 1k (1024х1024),
– цифрова робоча станція з програмним забезпеченням для отримання, обробки та архівації цифрових зображень,
– модуль пам’яті на 3000 зображень,
– два медичних монохромних TFT монітора 19 дюймів на візку.Електричний операційний стіл із ковзанням та батареєюЗ комплектом аксесуарів для загальних операцій
3 000 000
  1. Проект №50 «Придбання рентгендіагностичної системи для КНП “4МКЛ м. Львова”»

Ірина Ометюх пропонує за кошти громадського бюджету придбати сучасне обладнання для 4-ої міської клінічної лікарні.

«На сьогодні ефективність надання медичної допомоги значною мірою залежить від рівня апаратури та медичного обладнання, з яким працюють лікарі. Встановлення сучасного рентгенодіагностичного комплексу у КНП “4МКЛ м.Львова” покращить якість дослідження грудної клітки, діагностики кісток і суглобів, загальних обстежень для мешканців м.Львова», – зазначає авторка.

Заміна застарілого рентгенапарату у КНП “4МКЛ м. Львова” на сучасну рентгенодіагностичну систему, покращить рівень надання медичних послуг для мешканців м. Львова. Основні області застосування системи:

  • Загальні обстеження
  • Дослідження грудної клітки
  • Діагностика кісток і суглобів

Розрахунок бюджету:

Перелік видатків Сума
Рентгендіагностичний комплекс на 2 робочих місця Calypso F

(MTOes)

Комплектація:

– стіл рентгенографічний MTOes з регулюванням по висоті і

“плаваючою” в 4-х напрямках декою столу,

– високочастотний рентгенівський генератор 50 кВт,

– рентгенівська трубка,

– рентгенівський вертикальний штатив до стіни,

– високовольтні кабелі,

 

2 990 000 грн
  1. Проект №142 «Ляльковий сквер (простір біля Театру ляльок на пл. Данила Галицького)»

Авторка проекту Уляна Мороз хоче навести лад у сквері навпроти Львівського лялькового театру.

Сквер буде цікавим і корисним львів`янам та гостям міста з просторами: мистецький, студентський, відпочинку і сімейного дозвілля, де відбуватиметься багато вуличних подій. Плануються додаткові зелені насадження, фонтан «Театр води», амфітеатр (вуличні вистави, кіно), креативні лавочки, велопарковку, паркове освітлення від сонячних батарей з зарядними станціями, питні фонтани, дитячий простір, wi-fi.

Розрахунок бюджету:

№ з/п Перелік видатків Орієнтовна вартість, грн.
1. Встановлення лавки (зі спинкою), 12

шт.

144 000,0
2. Проект громадського простору/скверу

(з реалізацією), в тому числі проектно-

кошторисна документація

350 000,0

 

3. Послуги з влаштування газонів, 500

м.кв

13 000,0
4. Якісний саджанець дерева (від 2,5

метрів висоти, 5 см в діаметрі

стовбура), 20 шт.

100 000,0
5. Посадка саджанця, 20 шт. 16 000,0
6. Влаштування хідників (влаштування корита, основи, бордюру, бруківки тощо), 200 м.кв. 152 000,0
7. Улаштування покриттів з

дрібнорозмірних фігурних елементів

(бруківка, плитка), 100 м.кв.

800 000,0

 

8. Влаштування малих архітектурних

форм (питтєві фонтани – 2 шт., дитячий простір – 1шт),

250 000,0
9. Встановлення металевих

декоративних стовпчиків (висота 130

см або 170 см), 10 шт.

13 000,0
10. Влаштувння паркового освітлення, 8

шт.

116 800,0
11. Влаштування фонтану “театр води”, 1 шт 400 000,0
12. Велосипедна парковка металева (на 4 місця), 4 шт 8000,0
13. Встановлення урн для сортування сміття, 4 шт. (4 комплекти) 45 600,0
14. Сонячні батареї з зарядними станціями, 4 шт. 300 000,0
15. Підключення інтернету wi-fi 20 000,0
16. Непередбачувані витрати 200 000,0
Разом: 2 928 400,0
  1. Проект №49 «Дитячо-юнацький простір смачного та корисного дозвілля «Hobbit`s hole»

Їдальню середньої загальноосвітньої школи східних мов хочу переробити у простір смачного та корисного дозвілля. Автор ідеї – Олександр Козловський.

Створення комфортних умов із здоровим харчуванням та ефективне розширення типового призначення їдальні дозволить отримати школі корисний простір, де у позашкільний час діятиме дитячий туристичний портал, учнівсько-студентські коворкінги, читальний зал з корисною та пізнавальною літературою.

Проект передбачаю реконструкцію та збільшення колишнього приміщення шкільної їдальні.

Розрахунок бюджету:

Вид матеріалу / послуги Необхідна
кількість
Ціна за одиницю, грн Вартість, грн.
Ремонтно-оздоблювальні роботи: стіни, стеля(малярні роботи), 300.000
плитка (стіни,підлога) 100.000
Вентиляція 1 400.000 400.000
Заміна вікон 16 м кв. 50.000
Заміна дверних блоків (двері, дверні пройоми) 11 шт. 80.000
Декоративно-оздоблювальні роботи 50.000
Проектно-вишукувальні роботи 200.000
Всього 1.180.000
Обладнання для кухні 939.562
Інтерактивна дошка UT-TBI92I-ST 32.890
Мобільна стійка для інтерактивної дошки з тримачем для проектора 6.975
Телевізор Samsung UE32N4510AUXUA з кронштейнами 3 шт. 13. 000 39.000
Музична апаратура 201.573
Всього: 1.220.000
Непередбачені
витрати:
600.000
Загалом:     3.000.000

СИХІВСЬКИЙ РАЙОН

  1. Проект №109 «Запуск міської мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику»

У навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» хочуть запустити службу допомоги сім’ї, в якій народилась та росте така дитина, розвиток якої є під загрозою (передчасно народжені, з генетичними захворюваннями, з затримкою розвитку). Авторка проекту Зореслава Люльчак вважає, що на це потрібно майже 1,5 млн грн.

Метою даного проекту є покращення процесу соціальної інтеграції дітей з інвалідністю та підвищення якості життя сімей, що виховують таких дітей, через розвиток у Львові системи раннього втручання та впровадження міської мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику. Вчасне фахове втручання спеціалістів, отримане вдома, зменшить стрес для сімей та допоможе дітям з неповносправністю чи ризиком її розвитку повноцінно рости та інтегруватись в громаду.

Розрахунок бюджету:

  1. Проект №33 «Lviv Open Lab»

Олена Павлюк пропонує відкрити на Сихові креативний простір (мейкерспейс) для науки та творчості.

Lviv Open Lab – це відкритий для усіх охочих простір, де є лекторій, бібліотека, фізико-хімічна, біотехнологічна та ІоТ лабораторії, медіа-студія, майстерня по роботі з деревом. Такі простори називають мейкерспейс. Серед обладнання – 3Д принтер, швейна машина, оверлок, комп’ютери, лабораторне обладнання тощо.

Розрахунок бюджету:

Перелік видатків Орієнтовна вартість, грн
Назва Кількість Ціна за шт./грн Сума (грн)
Обладання для вивчення хімії
Мікроскоп 15 4120 61 800,00
Штатив лабораторний 15 1560 23 400,00
Набір для дистиляції води 1 3136 3 136,00
Прилад для ілюстрації залежності швидкості хімічних реакцій від умов 1 2040 2 040,00
Апарат Кіппа 1 2070 2 070,00
Холодильник з кульковою трубкою ХКТ300 15 239 3 585,00
Баня комбінована лабораторна 7 3375 23 625,00
Центрифуга демонстраційна 1 3126 3 126,00
Скельце синє 7 78 546,00
Прилад для отримання та збору газів 15 485 7 275,00
Дистилятор скляний 1 291 291,00
Електрична плитка нагрівна 7 641 4 487,00
Спиртівка 15 150 2 250,00
Ложка для спалювання речовин 15 115 1 725,00
Щипці тигельні 1 285 285,00
Підставкатринога 3 466 1 398,00
Колба плоскодонна 250 мл 15 116 1 740,00
Колба плоскодонна 500 мл 15 117 1 755,00
Крапельниця Шустера 15 70 1 050,00
Ножиці шкільні із заокругленими кінцями 15 27 405,00
Склянки з дозатором для зберігання розчинів, реактивів 10 80 800,00
Склянки з дозатором для зберігання розчинів, реактивів 10 100 1 000,00
Матеріальна банка з дозатором для кристалічних реактивів (250мл) 10 100 1 000,00
Ексикатор без крана 2 1052 2 104,00
Кран з’єднувальний одноходовий (К1Х1) діаметр 2,5 мм 15 89 1 335,00
Кран скляний спускний (К1Х1) діаметр 2,5 мм 15 98 1 470,00
Піпеткадозатор 15 10 150,00
Штатив для пробірок на 10 гнізд 15 90 1 350,00
Шпатель фарфоровий 200 мм (№3) 15 88 1 320,00
Ложка порцелянова 200 мм №3 15 74 1 110,00
Витяжна шафа 1 25000 25 000,00
Обладання для вивчення фізики
Камертони на резонансних ящиках (пара) 1 1590 1 590,00
Набір капілярів 1 754 754,00
Свинцеві циліндри зі стругом 1 1097 1 097,00
Набір ареометрів (19 шт.) 1 2852 2 852,00
Кільця Ньютона 1 1082 1 082,00
Оптична лава 1 5061 5 061,00
Світлофільтри 15 365 5 475,00
Набір тіл рівної маси 15 526 7 890,00
Рулетка 1 62 62,00
Набір кульок 15 194 2 910,00
Комплект лабораторний Механіка 5 14616 73 080,00
Комплект лабораторний Електрика и магнетизм 5 17661 88 305,00
Комплект електрозабезпечення для лабораторій (КЕЛ) 1 40998 40 998,00
Котушка-моток лабораторна 15 175 2 625,00
Комплект паличок для трибоелектризації 1 459 459,00
Набір магнітних стрілок 15 335 5 025,00
Комплект магнітів штабових 1 277 277,00
Калориметр зі спіраллюрезистором 1 934 934,00
Комплект лабораторний Молекулярна фізика і термодинаміка 5 13146 65 730,00
Комплект лабораторний Оптика і квантова фізика 5 13410 67 050,00
Обладнання для вивчення природничих наук
Мікроскоп SIGETTA з USB-камерой 1 12300 12 300,00
Модуль для зберігання та заряджання пристроїв 1 9900 9 900,00
Багато-функціональний пристрій L364 1 5400 5 400,00
Регістратор даних Еinstein™ LabMate+ 5 16925,4 84 626,95
Датчик напругі (±25 V) 6 2264,66 13 587,96
Датчик  струму (±2.5 A) 6 3933,35 23 600,10
Датчик температури (-40 to 140 °C) 6 2450,28 14 701,68
Датчик магнітного поля 6 10692,1 64 152,72
Датчик руху (відстані) 5 8570,98 42 854,90
Датчик сили 6 12276,9 73 661,16
Датчик рівня звукового тиску 1 11809,8 11 809,77
Датчик рН 1 10873,4 10 873,40
Датчик провідності 1 15387,7 15 387,69
Колориметр 1 15387,7 15 387,69
Датчик вуглекислого газу 1 27952,9 27 952,89
Датчик кисню 1 26116,6 26 116,57
Датчик дихання 1 15387,7 15 387,69
Набор кабелів (4 од.) 5 2065,86 10 329,30
Динамічна система 1 31536,4 31 536,36
Датчик Нітрати 1 24840,3 24 840,29
Лекторій
Проектор з екраном 132 дюйми 1 90000 90 000,00
Комплект колонок 1 15000 15 000,00
Мікрофони (комплект) 8 шт 1 45000 45 000,00
Камера для онлайн-трансляцій 1 50000 50 000,00
Пульт-мікшер 1 12000 12 000,00
Фліп-чарт 1 2000 2 000,00
Меблі
Стелаж металевий 1200х500х2500 2 2580 5 160,00
Шафа металева 1500х500х2500 2 7220 14 440,00
Стіл робочий 3100х1000х850 3 21270 63 810,00
Крісло HAY about stool 30 2450 73 500,00
Стелаж металевий 4100х500х2500 2 8560 17 120,00
Гачки металеві 1 2120 2 120,00
Гардеробна металева шафа 800х500х1800 7 5500 38 500,00
Столики Jysk Taps, білі + сірі 4 880 3 520,00
Крісло офісне Abildhold 9 1750 15 750,00
Стіл робочий 2200х800х750 4 15970 63 880,00
Крісло м’яке 9 7300 65 700,00
Стілець Kinnarps Monroe 85 1360 115 600,00
Книжковий стелаж 16,6х0,4х2,7 1 76440 76 440,00
Книжковий стелаж 4,8х0,4х2,7 1 19850 19 850,00
Книжковий стелаж 2,2х0,4х1,5 1 5030 5 030,00
Крісло м’яке 6 7300 43 800,00
Столики Jysk Taps, білі + сірі 6 880 5 280,00
Книжковий стелаж 3,7х0,4х1,5 4 7920 31 680,00
Книжковий стелаж 1,5х0,4х1,5 4 3350 13 400,00
Шафа 4,2х0,6х2,7 1 19900 19 900,00
Стіл Jysk Jegind + стільці Jonstrup (5 шт.) 1 6600 6 600,00
Шафа 1300х600х2700 1 5930 5 930,00
Кухня (l=2,4) 1 21600 21 600,00
Шафа 3200х600х2700 1 7980 7 980,00
Стіл Jysk Vandborg + крісло (8 шт.) 1 3900 3 900,00
Софа Jysk EGEDAL 2 14500 29 000,00
Стіл Jysk Jegind + стільці Jonstrup (5 шт.) 5 6600 33 000,00
Кухня (l=4,8) 1 43200 43 200,00
Стелаж металевий 2500х600х2700 2 8840 17 680,00
Модуль комод+навісні полки 15 17430 261 450,00
Стіл для хімічних дослідів з умивальником 8 26280 210 240,00
Модульний диван Kinnarps Nonstop (модуль) 30 3000 90 000,00
Стіл 800х500х750 21 2700 56 700,00
Стілець Ikea Sven-Bertile 21 1360 28 560,00
Верстак 4 18900 75 600,00
Шафа металева для інстр. 600х500х2500 1 4740 4 740,00
Всього     2 894 951
  1. Проект №153 «Кафе-Їдальня «VYDELKA» в Оріяні»

Їдальня мрії для ліцеїстів «Оріяни» – сучасна лінія роздачі їжі; сучасна побутова техніка; сучасні зони харчування; сучасний інтер’єр, WI FI; підзарядка гаждетів – проект Андрія Завербного.

Проектанти хочуть створити їдальню-кафе, де учні зможуть смачно і швидко поїсти та комфортно провести перерву.

  • Встановлення сучасної лінії роздачі їжі.
  • Оновлення побутової техніки для кухні.
  • Створення місця спілкування старшокласників.
  • Облаштування сучасним інтер’єром існуючого приміщення.

Реалізація даного проекту приведе до якісних змін у системі харчування учнів ліцею «ОРІЯНА».

Розрахунок бюджету:

Вид матеріалу / послуги Необхідна
кількість
Ціна за одиницю, грн Вартість, грн
Витрати на поточний ремон
 Будматеріали 479 кв.м 200 95800
плитка для підлоги 116 кв.м 210 24360
облицювальна плитка 101 кв.м 200 20200
двері внутрішні 3 шт. 11000 33000
глухі дверні конструкції 1 шт. 36900 36900
стеля підвісна 262 кв.м 100 26200
лампи лед 34 шт. 500 17000
елементи інтер’єру 1 шт. 24000 24000
277460
Закупка обладнання
лінія роздачі 1 шт. 137000 137000
Підноси 100 шт. 150 15000
система кондиціонування 1 шт. 150000 150000
холодильна шафа 1 шт. 60000 60000
морозильна шафа 1 шт. 105000 105000
комбайни Картоплечистка, овочерізка, мясорубка) 1 комплект 150000 150000
посудомиюча машина 1 шт. 180000 180000
котли для нагрівання води 2 шт. 17000 34000
Електроплита 2 шт. 30000 60000
котел харчо варильний 2 шт. 55000 110000
столи на кухню 4 шт. 10000 40000
Вага 1 шт. 3000 3000
візки на колесах 4 шт. 4000 16000
додаткове обладнання 60000 60000
столи для учнів 40 шт. 3000 120000
Стільці 160 шт. 600 96000
1336000
проектно кошторисна документація 10% 161346
Всього: 1774806
Непередбачені
витрати:
20% 354961
Загалом:     2129767
  1. Проект №74 «Фонтан на Сихові»

Андрій Козицький пропонує облаштувати фонтан між будівлями вул. Довженка, 4, і 6 та просп. Ч. Калини, 63а. Вартість проекту – 3 мільйони.

На даний час територія необлаштована, на ній розміщені аварійні будівельні елементи, хаотично заросла деревами та кущами. Проектанти вважають доцільним зробити тут сучасний фонтан.

Розрахунок бюджету:

ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОН

  1. Проект №128 «Спортивно-розвиваючий дитячий майданчик для дошкільнят»

Ірина Руда хоче за майже мільйон гривень облаштувати на вулиці О. Довбуша дитячий майданчик.

«Територія для облаштування дитячого майданчика розташована в мальовничому, історичному куточку Львова, з неймовірною природою та свіжим повітрям, де наші діти можуть проводити багато часу. Що позитивно впливатиме, як на їхнє здоров’я та і на фізичний та психоемоційний розвиток», – йдеться у описі проекту.

Розрахунок бюджету:

Вид матеріалу / послуги Необхідна
кількість
Ціна за одиницю, грн Вартість, грн.
Плитка тротуарна гумова  для дит. майданчика 1000х1000х25 мм 120000
Зв’язуюче (350 грм,м кв ) 11000
Послуга з укладання гумової плитки 97500
Монтаж, встановлення спортивного майданчика (трот.плитки) 90000
Тунель 1 12000 12000
Ворота для футболу з баскетбольним щитом 2 5550 11100
Грибки гімнастичні 1 4100 4100
Ігровий будиночок 2 20000 40000
Колода гімнастична 1 4000 4000
Спортивний елемент лабіринт 1 15000 15000
Спортивный комплекс 1 25000 25000
Пісочниця 5 1500 7500
Альтанки 5 20000 100000
Спортивний тунель 1 15000 15000
Дитяча гірка 1 7000 7000
Дитяча лавка 5 4000 20000
Гойданка з пружиною 2 6000 12000
Сюжетні комплекси 3 8000 24000
Балансуюча гойданка 2 6200 12400
підвісна гойданка 3 9000 18000
Карусель 2 12400 24800
Огорожа 120 1550 186000
Доставка 5000 5000
Монтажні роботи дитчих споруд 50000 50000
Демонтаж старих споруд 10000 10000
Вивіз сміття 4000 4000
Непередбачувані витрати 50000 50000
Сума витрат 975400
  1. Проект №14 «Шанс на життя»

Авторка проекту Оксана Карпова пропонує за кошти громадського бюджету купити для пологового будинку на Мечникова інкубатори для порятунку передчасно народжених діток.

Якщо дитина народилися передчасно, то інкубатор замінить тепло утроби матері і дасть шанс дитині на життя. Одночасно допомоги потребує декілька дітей і питання вибору лікування в інкубаторі одного з них не повинно виникати, тому придбання хоча б двох інкубаторів дозволить виключити питання вибору життя і смерті маленьких українців.

Розрахунок бюджету:

Вид матеріалу / послуги Необхідна
кількість
Ціна за одиницю, грн Вартість, грн.
 Інкубатор Baby Comfort SI-610 TSE 2 595000 1190000

Фото: lviv.pb.org.ua, YouTube, Інтелмед, Allbiz

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *