ОСТАННІ НОВИНИ

«Робимо чистішим місто!»: працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС вже традиційно вийшли на толоку

Вероніка РОЙ

|

У п’ятницю, 20 квітня, понад 100 працівників ДТЕК Добротвірської ТЕС вже традиційно вийшли на прибирання свого містечка. Цього року працівники станції наводили лад на території місцевого Народного дому та на пляжі поблизу річки Західний Буг, де полюбляють відпочивати мешканці та гості селища.

Вже вшосте добротвірці беруть участь у всеукраїнській акції «Чисте місто» та приводять своє селище у гарний стан. Перед початком масової толоки учасникам заходу видали рукавиці, мішки для сміття, а також провели інструктаж з охорони праці. Після чого місцеві мешканці поділилися на групки та активно взялися до роботи.

Як розповів Роман Брикайло керівник департаменту з операційних покращень  ДТЕК Добротвіська ТЕС, акція «Чисте місто» проходить у 20 українських населених пунктах, де розташовані ТЕС.

«Акція «Чисте місто», яка проводиться весною, організована для того, щоб прибрати наше місто і зробити його чистішим. Адже чистота – це запорука успіху. В рамках цієї акції ми вибрали найкритичніші ділянки, де є найбільше сміття: біля місцевого Народного дому, біля дитячого майданчику, біля узбережжя річки Західний Буг. В заході було задіяно близько 100 осіб і хотів би зазначити, що це волонтерська акція і дуже приємно, що так багато працівників Добротвірської ТЕС приєдналися до цієї толоки», – розповів він.

Роман Брикайло також зауважив, що цей захід не лише робить чистим Добротвір, а й дає можливість згуртувати працівників. «Таке масове прибирання – командна  робота, яка згуртовує, бо збираються працівники більшості структурних підрозділів ДТЕК Добротвірської ТЕС», – наголосив він.

Деякі співробітники ТЕС прийшли на масове прибирання зі своїми дітьми. Працівник котлотурбінного цеху ДТЕК Добротвірської ТЕС Олег Дещиця прийшов на толоку зі своїм 7-річним сином Марком. Чоловік каже, що таке прибирання – це хороша можливість привчити малечу любові до природи і чистоти.

«Ми любимо чистоту і завжди прибираємо біля свого дому та хочемо, щоб наші діти теж підтримували цю традицію. І наше селище вже неодноразово було назване одним з кращим по чистоті в області, адже люди завжди стараються дбати про добробут селища. Та й тепер ми хочемо, щоб наші діти теж підтримували цю традицію. Марк сам зголосився прийти та допомогти. Під час толоки він самостійно збирав листя та прибирав сміття», – зазначив Олег Дещиця.

Під час прибирання містечка працівники Добротвірської ТЕС найчастіше збирали гілляки та побутові речі. Згодом вщент заповнені сміттям вантажівки вивозили відходи у спеціально відведене місце.

«Я не вперше беру участь у таких акціях, адже вони об’єднюють громаду і колектив станції. Дуже добре, що компанія ДТЕК організовує такі акції. Це дозволяє нам потурбуватися про наше містечко. Звичайно, що є у нас служби, які це роблять, але на мою думку, їм треба допомагати. Тому я б всіх запрошую брати участь у таких акціях, адже вони допомагають облагородити наше місто», – розповів токар цеху допоміжного виробництва на ДТЕК Добротвірській ТЕС Михайло Рогаля.

Працівниця департаменту планування та інвестицій ДТЕК Добротвірська ТЕС Юлія Давидович каже, що перш за все вирішила прибрати дитячий майданчик, де часто збирається малеча.

«Я зі своєю колегою прибрала територію біля дитячого майданчику, адже хочемо, щоб наша малеча мала, де гратися. Загалом для нас ця толока можливість поспілкуватися з колективом і водночас зробити місто чистішим», – зазначила вона.

Під час акції «Чисте місто» працівники зібрали близько 40 метрів кубічних сміття, яке вантажівки вивозили у місця, де відходи утилізували. «Приємно взяти участь в такому заході з таким колективом та, коли така гарна погода. Адже таким чином ми робимо багато корисного для нашого рідного містечка», – розповів  учасник проекту «Новатор» та працівник електричного цеху на ДТЕК Добротвірській ТЕС Олег Демків.

Також у квітні та травні цього року  працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС планують провести прибирання берегів водовідвідного каналу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *