ОСТАННІ НОВИНИ

Святий Миколай мандрує Україною

Микола ПРОНІН

|

З нагоди свята Святого Миколая, у Михайлівському Золотоверхому монастирі у Києві відбулося грандіозне свято для сотень маленьких українців. У цей день низка організацій і компаній об’єднали свої зусилля для того, щоб створити передноворічний чарівний настрій дітям, позбавленим батьківського піклування, діткам з особливими потребами, маленьким переселенцям, малюкам із багатодітних сімей і дитячих будинків сімейного типу, а також синам і дочкам українських захисників: героїв Небесної сотні й учасників АТО.

До благодійної акції «Святий Миколай мандрує Україною», заснованої мережею «Елеос-Україна», окрім самого монастиря, приєдналися Міністерство культури України, Творче агентство «Територія А» і корпорація «АТБ». Разом вони подарували дітям справжнє диво. Це і виступи відомих українських артистів, і майстер-класи, і спільне співання різдвяних пісень.

Помічниця Святого Миколая Наталія Яковенко розучила з учасниками свята молитву. А святі отці Михайлівського Золотоверхого монастиря благословили діток на наступний рік.

«Це популяризація різдвяних свят і майданчик для того, щоб зібрати дітей. У цьому році ми охопимо акцією близько тисячі маленьких українців. Головне завдання в тому, щоб навчити їх самих робити добрі справи. День Святого Миколая – це привід зробити подарунок людині, яка так цього потребує. Адже коли людина отримує [подарунок, увагу], вона навчається і віддавати», – розповів Сергій Дмитрієв, керівник« Елеос-Україна».

Звичайно, і сам Святий Миколай відвідав захід, даруючи чудові подарунки всім малюкам, які впродовж року були слухняними і робили добрі справи.

«Мені дуже сподобалося це свято. Тут весело і чарівно. А ще дарують подарунки», – поділився своїми захопленими враженнями Захар Буслаєв.

У ролі доброго чарівника виступила корпорація «АТБ». Саме з її допомогою дітям було вручено понад 400 солодких гостинців. Варто відзначити, що це далеко не перший досвід участі в подібних проектах для лідера української торгівлі. Упродовж багатьох років компанія «АТБ» співпрацює з десятками благодійних фондів та громадських організацій, що здійснюють допомогу ветеранам, пенсіонерам, малозабезпеченим громадянам, багатодітним сім’ям, людям, які потребують невідкладного лікування, центрам соціального обслуговування та ін. Тільки за останні 2,5 роки корпорацією було профінансовано більше десятка програм соціальної та благодійної допомоги на суму понад 24 млн грн. Більше того, сповідуючи у своїй діяльності принципи соціально відповідального і патріотично орієнтованого бізнесу, компанія заснувала Благодійний фонд «АТБ». Його головною метою стала всебічна підтримка різних категорій українських співгромадян: бійців АТО та їхніх сімей, вимушених переселенців, літніх людей, інвалідів тощо.

Показово, що участь компанії в долі українців, на чиє життя вплинула війна на Сході України, завжди була значною. Що не дивно, з огляду на той факт, що «АТБ» втратила в регіоні півтори сотні власних магазинів й упродовж тривалого періоду займалася евакуацією своїх співробітників з їх подальшою адаптацією на території мирної України. Зокрема, тільки у 2016 р. понад 15 млн грн компанією було спрямовано на допомогу нашій армії, сім’ям воїнів АТО, біженцям, дітям «сірої» зони.

Важливою подією для компанії стала участь у всеукраїнській програмі «Не чужі долі». Цей проект також реалізується в партнерстві з «Елеос-Україна».

«З «АТБ» ми працюємо більше чотирьох років. Проект, який останнім часом отримав великий резонанс у всеукраїнському масштабі, це програма «Не чужі долі». Уже понад рік ми підтримуємо багатодітні та інші сім’ї, що втратили годувальника на війні», – підкреслив Сергій Дмитрієв.

«Це один із найважливіших гуманітарних проектів нашої компанії. Ми допомагаємо сім’ям українських воїнів, які втратили годувальника в АТО або опинилися у скрутному становищі. На постійній основі їм надаються продуктові набори, які можна забрати в найближчому магазині нашої мережі (897 торгових підприємств у 23 областях України)», – пояснила Наталія Шаповалова, заступник генерального директора ТОВ «АТБ-маркет».

За її словами, загальний бюджет проекту становить понад 100 тис. грн. Надалі ця сума буде збільшуватися. «Завдяки продуктовим наборам люди мають додаткові можливості. Ми розмовляли з ними. З’ясували, що сім’я, яка отримує допомогу корпорації «АТБ», економить гроші, які витрачає або на навчання дитини, або на секції і гуртки, тобто вкладає ці кошти в дітей. І йдеться про постійну допомогу», – акцентував увагу керівник «Елеос-Україна».

Такий відповідальний підхід корпорації «АТБ», поза всяким сумнівом, заслуговує тільки на повагу. Хотілося б, щоб подібних ініціатив у вітчизняній економіці ставало більше. І, звичайно, щоб Святий Миколай подарував не тільки святковий настрій дітям, але й мир усій Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *