Ініціативні мешканці Добротвора та Камянко-Бузького району виграли більше 1 млн грн

Олесь ТЯГАЙ

|

Компанія ДТЕК вже п’ятий рік організовує конкурс мікропроектів «Громада своїми руками», у якому ініціативні мешканці  селища Добротвір та працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС мають нагоду виграти міні-ґранти  на потреби громади. Один з найбільш популярних проектів є встановлення дитячих майданчиків як в Добротворі, так і в навколишніх селах.

Серед нещодавніх – дитячий майданчик для малюків села Старий  Добротвір.

«Ми подали ідею на конкурс про створення дитячого майданчика у нашому селі і наш проект переміг. За отримані гроші ми закупили гойдалки, виділили ділянку, дали матеріали (цемент, пісок, щебінь), а  люди вже самі зорганізувались і встановили майданчик. Так наші діти мають де гратися, а мешканці задоволені», – розповів голова сільської ради с. Старий Добротвір Олег Прокопейко.

Ініціативний працівник Добротвірської ТЕС та мешканець села Перекалки (яке також розташоване на околицях Добротвора) Мар’ян Харко разом з дружиною також розробив проект та виграв ґрант на дитячий майданчик.

«У нас з дружиною народилась маленька дитина і ми зрозуміли, в селі немає місця, де б діти могли гратися. Всі місцеві мешканці хотіли, щоб тут був дитячий майданчик. Так моя дружина розробила проект, а я вже займався більш практичними завданнями: подавав документи, захищав проект, шукав обладнання, тощо. Ми виграли 48 тисяч гривень від компанії ДТЕК, за які закупили різноманітні  гойдалки та гірки, а вже з сусідами самі провели монтажні роботи. В майбутньому плануємо цей майданчик загородити і встановити освітлення», – розповів автор проекту.

Зараз на цих майданчиках кожного дня граються діти, а їхні батьки радіють, що малюки мають де спілкуватись з однолітками.

Мама двох дітей та переможець одного з мікропроектів Ірина Шмат ділиться, що самому Добротворі також є чимала майданчиків, які були встановлені за кошти ДТЕКу.

«Ми часто проводимо час з дітьми на цих дитячих майданчиках. Я вважаю, що вони дуже потрібні для селища. Зараз у Добротворі і навколишніх селах є багато дитячих майданчиків, більшість з яких були встановлені за гроші, отримані з конкурсу «Громада своїми руками», – вважає вона.

Проте гроші можна отримали й на інші не менш важливі проекти.

«Завдяки ДТЕК і її проектам ми багато чого можемо зробити для нашого міста та й для наших помешкань зокрема. Цього року я теж написала проект для переобладнання аварійних люків в нашому будинку і виграла 50 тисяч гривень», – зазначила пані Ірина.

Нагадаємо, що у 2016 році на конкурс «Місто своїми руками» надійшло: 26 заявок від жителів селища Добротвір, реалізовано з них – 12 проектів на суму 311 тис грн, ще додатково 21 заявку подали жителі Кам’янко-Бузького району, реалізовано з яких 11 проектів на суму  537 тис грн.

Проект «Громада своїми руками» створений компанією ДТЕК для ініціативних і небайдужих людей, які давно мріють про позитивні зміни на своїх територіях і хочуть втілити їх в життя. Для того щоб в конкурсі могли брати участь не тільки жителі міст, а й будь-яких інших населених пунктів України, прийнято рішення дати проекту нову назву. Тому в 2017 році «Місто своїми руками» перейменовано в «Громаду своїми руками», а сума міні-ґрантів зросла з 30 тис грн до 50 тис грн.

У цьому році  жителі селища Добротвір подали до конкурсу  28 проектів, 12 з яких вартістю 534 тис грн перемогли та будуть реалізовані до кінця року, а ініціативні мешканці Кам’янка-Бузького району подали на конкурс  20 проектів,  14 переможців  отримають  592 тис грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *