Інвестиції ДТЕК в Бурштинську ТЕС в цьому році становлять більше 1,6 млрд грн

Олесь ТЯГАЙ, Львівський портал

|

На ДТЕК Бурштинській ТЕС триває реконструкція блоку №10 та успішно реалізовується ремонтна кампанія по підготовці до осінньо-зимового періоду, коли станція буде працювати з посиленим навантаженням. Цьогорічні інвестиції ДТЕК в Бурштинську ТЕС становитимуть більше 1,6 млрд грн.

Реконструкція енергоблоку №10, вартістю більше 1,1 млрд грн, дозволить:

  • збільшити потужність блоку з 195 МВт до 210 МВт;
  • продовжити термін служби обладнання на 15 років і покращити його техніко-економічні показники
  • зменшити викиди твердих речовин в атмосферу до 50 мг/м³, що відповідатиме європейським та українським нормам.

В рамках ремонтної кампанії, що коштує більше 510 млн грн, виконуються такі роботи: триває капітальний ремонт енергоблоку №1, в поточних ремонтах знаходяться енергоблоки 5 та 9, а до кінця року заплановано середній ремонт 11 енергоблоку та поточні ремонти на ще восьми енергоблоках.

«Від стабільної роботи Бурштинської ТЕС залежить життя мільйонів українців. Тому інвестиції ДТЕК в модернізацію – це не просто вдосконалення технічного обладнання, це вклад в добробут мешканців нашої країни. Реалізовані проекти  свідчать про відповідальність компанії за взяті на себе приватизаційні зобов’язання. І це стосується не тільки модернізацій і реконструкцій, а й всіх інших питань, наприклад, того ж вугілля. На Бурштинській станції  ми використовуємо українське вугілля, адже підтримка вітчизняних шахт – це пріоритет №1 для ДТЕК», – говорить Андрій Шувар, директор ДТЕК Бурштинської ТЕС.

Нагадаємо, що теплові станції “ДТЕК Західенерго” в першому кварталі 2017 року спожили 173 тис. тонн вугілля, видобутого “Волиньвугілля” та “Львіввугілля”, що склало 74% від загального обсягу реалізації цих державних об’єднань.

З моменту приватизації Бурштинської ТЕС – з 2012 року і по сьогоднішній день в оновлення обладнання, а також капітальні ремонти блоків Бурштинської ТЕС компанія ДТЕК інвестувала понад 180 млн дол. США.

Нагадаємо, заборгованість ДП «Енергоринок» перед «ДТЕК Західенерго», куди входить Бурштинська ТЕС, за вироблену та відпущену електроенергію станом на 1 травня 2017 року становить 1,3 млрд грн.

Довідка

ДТЕК Енерго – операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. В. о. генерального директора ДТЕК Енерго – Дмитро Сахарук.

У портфель активів у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 17 шахт і 5 вуглезбагачувальних фабрик, 9 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 17 ГВт, 4 підприємства з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 3,3 млн побутових споживачів і 82,5 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший енергетичний холдинг України з активами у видобутку вугілля, генерації і дистрибуції електроенергії, альтернативній енергетиці та видобутку природного газу. Чисельність співробітників ДТЕК – 75 тисяч осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тимченко.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2016 році склав 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608 млн кВт∙год забезпечила ВЕС, передача електроенергії по мережах – 45,8 млрд кВт∙год, видобуток вугілля – 31,2 млн тонн, видобуток природного газу – 1,6 млрд куб. м.

Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *