Червоноградські студенти відвідали Добротвірську ТЕС

Вероніка РОЙ, Львівський портал

|

ДТЕК Добротвірська ТЕС приймала гостей – студентів червоноградського гірничо-будівельного ліцею. Юнаки вже замислюються над вибором професії, тому енергетики провели для них екскурсію електростанцією, ознайомили з процесом виробництва електроенергії, а також розповіли про професії, які необхідні ТЕС.

Студенти ознайомились з роботою Добротвірської ТЕС та побачили, як на електростанції проводяться ремонти, щоб безаварійно працювати в осінньо-зимовий період. Адже надійна робота Добротвірської ТЕС надзвичайно важлива для Львівщини, тому що електростанція не лише спалює вугілля, видобуте на шахтах Львівщини, а й забезпечує більше половини потреб області в електроенергії.

Як розповідає директор ДТЕК Добротвірської ТЕС Олег Таращук, така екскурсія для студентів дуже важлива, адже майбутнім шахтарям необхідно знати і розуміти, як виробляється електроенергія та спалюється вугілля.

«Ми дуже раді бачити на ДТЕК Добротвірській ТЕС наших майбутніх колег – студентів, які зараз проходять навчання по лінії вугільної галузі. Варто зазначити, що наші стосунки з вугільниками є дуже тісні. І це не дивно, адже станція використовує вугілля Львівсько-Волинського басейну. Наша станція була запроектована саме на це вугілля, тому для нас співпраця є надзвичайно важлива. Також варто додати, що ми вже зараз ведемо підготовку до проходження зимового періоду 2017-2018 рр і наші гості мали змогу побачити, як це відбувається.

Нам дуже приємно, що студенти приїхали подивитися на нашу станцію, на те, як ми працюємо, як проводимо ремонти та на технологічну схему того, як виробляється електроенергія. У нас є випадки, що після екскурсій студенти приходять на роботу до нас, особливо це стосується енергетиків. Ми навіть співпрацюємо з Львівською Політехнікою і допомагаємо готувати спеціалістів, аби вони змогли у нас працювати. Тож, сподіваємося, що після екскурсії деякі студенти захочуть стати нашими співробітниками», – зауважив він.

Також Олег Таращук додав, що Добротвірська ТЕС з радістю прийме нових працівників, однак зазначає, що конкурсний відбір на електростанції досить жорсткий.

«Зараз у нас на підприємстві працює 982 працівника. Але варто додати, що у нас досить жорсткий відбір, адже все відбувається на конкурсних засадах. Сьогодні ми маємо приблизно 10-12 вакансій. Середній вік наших працівників 42 роки. Однак, ми формуємо цех технічного обслуговування, який буде налічувати 270 працівників. І туди ми хочемо набрати якраз молодих людей», – зазначає директор Добротвірської ТЕС.

Водночас інженер котлотурбінного цеху Олег Тумко розказує, що маршрут екскурсії працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС розробили під спеціальність студентів.

«Сьогодні до нас на екскурсію приїхали студенти Червоноградського гірничого ліцею. Ми їх познайомили з нашою станцією, показали, як вже зараз період проводимо ремонтну кампанію, а також показали, куди йде вугілля, яке видобувається у Червонограді. Адже ми його спалюємо і натомість повертаємо електроенергію, задовольняючи Львівську область практично на 2/3 електроенергією.

Студенти, які до нас сьогодні завітали  навчаються за спеціальністю газоелектрозварювальники, тому для них ми розробили спеціальний маршрут екскурсії, щоб вони більше могли ознайомитись з обладнанням. Адже можливо колись вони будуть у нас працювати у ремонтних бригадах. Завдяки цій екскурсії студенти зможуть побачити те, з чим їм у майбутньому доведеться зіткнутись», – наголошує він.

Під час екскурсії та розповідей фахівців елктростанції студенти уважно слухали, а потім ділидись враженнями.

«Тут мені доводиться бути перший раз, але побачив багато цікавого та дізнався про електрофільтри, які очищають викиди. На мою думку, це дуже важливо, бо зараз в багатьох країнах світу борються за чисту екологію і для України це теж є дуже важливо. Наразі я навчаюсь лише на першому курсі, однак після цієї екскурсії я мабуть, задумаюся про роботу на Добротвірській ТЕС», – розповів студент Ігор.

«Нам на станції розповіли те, що я не знав. Мені дуже було цікаво побачити звідки береться електроенергія, яка потім допомагає освітлювати помешкання та працює у наших моніторах», – зазначає студент Володимир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *