ОСТАННІ НОВИНИ

Як заощадити покупцеві в супермаркеті

Ігор ГРИЦУК для Львівського порталу

|

Традиційно ціна товару на полиці магазину складається із вартості самого товару, його доставки із заводу-виробника, коштів на яскраву упаковку та рекламу, а також на заходи щодо його просування. Але є торговельні мережі, в яких товар коштує дешевше, бо у його ціну не закладено додаткові витрати.

Поява мережі «АТБ» у нашому регіоні здивувала багатьох львів’ян, адже представлені у цих магазинах товари за ціною іноді істотно відрізняються від того, що звикли бачити покупці в інших торговельних точках. Здебільшого розумна цінова політика обумовлена самим форматом мережі, бо «АТБ» – це унікальний український дискаунтер, що пропонує споживачам товари за доступними цінами та по-європейськи підходить до контролю якості продукції й обслуговування покупців.

Проте справа не лише у форматі. Асортимент товарів становить 3500 найменувань і практично на чверть складається з так званих власних торгових марок. Це продукція, яку спеціалізовані виробники виготовляють виключно для конкретної мережі, а недорога логістика та відсутність необхідності у рекламі роблять її значно дешевшою за аналогічні товари. В «АТБ» діє спеціальна трирівнева система. Це маркування «De Luxe Foods&Goods Selected», яким позначені елітні імпортні товари (їх до країни компанія завозить самостійно, що дозволяє економити і тримати помірні ціни на подібну продукцію); марка «Своя лінія» (середній ціновий рівень) та марка «Розумний вибір» (найдешевший варіант).

«Це товари, які представлені тільки в нашій мережі, оскільки виготовляються на замовлення «АТБ». До їхньої якості ми пред’являємо найжорсткіші вимоги, адже вони є «обличчям» нашої компанії. Тобто, незважаючи на низьку ціну, якість продукції власних торгових марок не поступається якості товарів відомих брендів», –  зазначає Наталія Шаповалова, заступник генерального директора ТОВ «АТБ-маркет».

Іншими словами, така продукція формує ексклюзивний асортимент торговельної мережі. Покупці мають можливість придбати якісні товари за цінами до 30% дешевше, ніж коштує аналогічна брендована продукція.

Втім, не лише власні марки піддаються ретельному контролю. В «АТБ» упевнені, що безпека та якість є найважливішими критеріями вибору продуктів.

«Ми уважно стежимо за цими показниками. Щомісяця у лабораторіях тестується більше ніж 1000 зразків продукції різних товарних груп, які ми беремо безпосередньо з полиць наших магазинів», – розповідає Рита Печориця, начальник відділу контролю якості продукції ТОВ «АТБ-маркет».

За її словами, продукти перевіряють за фізико-хімічними, мікробіологічними показниками та показниками безпеки. При цьому існує певне розділення на групи ризику.

«Товари першої групи ризику – це швидкопсувні продукти і дитяче харчування. Їх ми перевіряємо кожен місяць та особливо ретельно. Товари другої групи ризику – це усі інші продукти. Вони тестуються не рідше, ніж один раз на квартал. Третя група ризику – це те, що ми звикли називати «промтовари»: побутова хімія, товари для оселі, супутня продукція тощо. Ці позиції перевіряють раз на півроку», –  пояснює Рита Печориця.

Зауважимо, що окрім планових перевірок є ще й позапланові:  перевірити можуть кожен товар, щодо якого надійшло дві чи більше скарг від клієнтів. Причому йдеться про скарги у будь-якому з магазинів мережі – а це сьогодні понад 871 торговельних точок у 21 області України!

«Ми розуміємо, що товар у крамниці  – це продукт в холодильнику або на столі нашого покупця буквально за годину. Тому ми дуже принципово ставимося до питань контролю якості», – акцентує увагу Наталія Шаповалова.

Упевненість у безпеці товарів є додатковою перевагою для споживачів, які купують продукцію низького цінового сегмента. Це стосується як товарів власних торгових марок, про які ми вже говорили, так і акційних позицій. «АТБ» постійно пропонує різні програми, що дозволяють українцям купувати продукцію зі значною економією. Якщо відстежувати знижки і використовувати бонуси,  то можна зберегти кошти сімейного бюджету і не витратити зайвого.  Часто-густо акційні знижки на товари в «АТБ» можуть сягати 40%!

«Для зручності наших покупців ми позначаємо акційні товари жовтими цінниками. Знижка може становити майже половину  початкової вартості. Як правило, практично в кожній товарній категорії можна знайти продукцію, яка цього тижня продається дешевше, ніж зазвичай», – говорить Наталія Шаповалова.

За її словами, стежити за цими програмами можна, слідкуючи за рекламою на фасадах магазинів чи знаходячи інформацію про акції на сайті «АТБ». Це той випадок, коли товар дійсно коштує саме стільки – без додаткових витрат на рекламу, упаковку, перевезення тощо.

Не дивно, що подібні умови подобаються багатьом нашим співвітчизникам. Щодня в «АТБ» покупки здійснюють близько 3 мільйонів українців! А тепер до численних прихильників цієї мережі приєдналися і мешканці Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *