На Добротвірській ТЕС достатньо червоноградського вугілля

Олесь ТЯГАЙ, Львівський портал

|

Для забезпечення потреб теплових електростанцій ДТЕК Енерго у минулому році закупив 622 тис тонн вугілля у шахт Львівського-Волинського басейну. Це на 26% більше порівняно з 2015 роком. Про це повідомили в компанії ДТЕК Західенерго

ДТЕК купує вугілля у державних шахт за цінами, які затверджуються Міністерством енергетики та вугільної промисловості, і наразі ціна становить 1730 грн/т. Всі ТЕС ДТЕК Західенерго (Бурштинська, Добротвірська і Ладижинська) працюють на газовому вугіллі, електростанції забезпечені паливом в необхідних обсягах.

«Компанія ДТЕК насамперед орієнтується на вугілля українського видобутку. І хоча виникають ситуації, коли нам доводиться контрактувати імпортне паливо, ми переконані, що надзвичайно важливо в першу чергу використовувати власні ресурси і зберігати кошти всередині країни. Український ресурс для нас завжди був і буде на першому місці – використання вітчизняного палива дає роботу десяткам тисяч гірників. На сьогодні, компанія робить максимум для того, щоб забезпечити країну необхідною електроенергією», – зазначив генеральний директор ДТЕК Західенерго Андрій Шувар.

Зазначимо, що в січні 2017 року компанія придбала 65 тис тонн вугілля у шахт Львівського-Волинського басейну, що на 27% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Довідка

ДТЕК Енерго – операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію та дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. В. о. генерального директора ДТЕК Енерго – Дмитро Сахарук.

У портфель активів з вуглевидобутку, теплової енергетики й дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт; 6 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 4,4 млн клієнтів.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що здійснює управління операційними компаніями з активами у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Чисельність співробітників ДТЕК – 118 тисяч осіб. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2015 році склав 38,3 млрд кВт∙год, з яких 634 млн кВт∙год забезпечила ВЕС, передача електроенергії мережами – 45,1 млрд кВт∙год., видобуток вугілля – 28,7 млн тонн, видобуток природного газу – 1,3 млрд куб. м.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *