Зарплата на Добротвірській ТЕС одна з найвищих в області – Олег Таращук

Олесь ТЯГАЙ, Львівський портал

|

Цьогорічна морозна зима, а відтак і посилене навантаження,  не стала на заваді стабільній роботі Добротвірської ТЕС. Електростанція, яка безперебійно функціонує ось уже 60 років поспіль, успішно витримує усі випробування.

Насамперед, завдяки регулярним ремонтам, стверджує директор ДТЕК Добротвірської ТЕС Олег Таращук. Щорічно напередодні зими на ТЕС проводять ремонти всього обладнання.

«Завдяки можливостям компанії ДТЕК, до складу якої ми входимо, на нашій ТЕС почалися реконструкції. Так, з 2012 року, з часу приватизації, ДТЕК інвестував в відновлення обладнання Добротвірської ТЕС майже 1,4 млрд грн, – розповідає Олег Таращук. – Одним з головних проектів оновлення застарілого обладнання стала реконструкція енергоблоку №8 вартістю майже 600 млн грн. Завдяки реконструкції «життя» блоку подовжено на 15 років, підвищена ефективність спалювання вугілля, потужність блоку збільшена на 10 МВт. І, головне – на цьому блоці було встановлено новий електрофільтр, який очищає вихідні гази до нормативів Європейського Союзу».

У 2016 році ДТЕК інвестував 150 мільйонів гривень в ремонти обладнання Добротвірської ТЕС – було проведено  ремонт енергоблоків №№ 7 і 8, поточні ремонти котлів електростанції і середній ремонт турбогенератора №5. І тепер ці блоки та турбогенератори надійно працюють, виробляючи електроенергію та тепло.

За словами директора ДТЕК Добротвірської ТЕС, крім ремонтів енергоблоків минулого року було встановлено новий потужний трансформатор для відкритого розподільчого пристрою ТЕС. Його вартість 44 мільйони гривень, він принципово підвищив надійність роботи електромережі, по якій вироблена Добротвірською електростанцією енергія йде до українців. Зокрема, це значно покращило постачання електроенергії мешканцям Львівщини.

При цьому борг перед ДТЕК Добротвірською ТЕС за вже вироблену й відпущену електроенергію ДП «Енергоринок» становить 372 млн грн. Тому, за словами Олега Таращука, станції складно знайти кошти, щоб провести необхідні обсяги ремонтів, повноцінно оновлювати обладнання. Але, ДТЕК робить усе можливе, щоб провести ремонти й необхідні закупівлі. А персонал підприємства зі свого боку докладає максимум зусиль, щоб станція у зимовий період працювала безперебійно і давала людям світло і тепло.

Також, незважаючи на згаданий борг ДП «Енергоринок», на підприємстві немає жодного дня заборгованості перед працівниками. І це завдяки тому, що компанія ДТЕК знаходить можливості і ресурси для вчасної виплати зарплатні своїм працівникам. Середня зарплата працівників Добротвірської ТЕС є однією з найвищих в області, – майже 9 тисяч гривень у місяць. В той час, як середня зарплата по Львівській області згідно даних управління статистики, – менше 5 тисяч. Також ДТЕК прийняв рішення про матеріальну підтримку в опалювальний період співробітників з низьким рівнем доходів: у період з 15 жовтня 2016 року по 1 квітня 2017 року усім працівникам з загальним доходом нижче 5 500 грн нараховується допомога у розмірі 500 грн щомісяця до вирахування податків.

Також немає жодної гривні боргу по сплаті податків, більше того ДТЕК Західенерго, куди входить Добротвірська ТЕС, входить в сотню найбільших платників податків України, перебуваючи на 40-му місці у цьому почесному списку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *