ОСТАННІ НОВИНИ

ТОП українських пісень 2016 року

Омелян ШЕВЧУК, Львівський портал

|

Її роками не пускали в ефір. І дійшло до того, що співати українською мовою в Україні стало невигідно. Однак сьогодні в нашій державі з’явилася реальна можливість відродити українську пісню, і цьому вперше за багато-багато років посприяла держава. Мова про запровадження квот для українських пісень в радіо-ефірі, які дають реальний шанс для українських виконавців бути почутими в Україні.

253

Зауважмо, що після Революції Гідності культура споживання україномовного контенту почала зростати. Однак українців вперто намагаються переконати, що якісна українська в дефіциті.

Сьогодні ж Львівський портал публікує альтернативний рейтинг українських пісень 2016 року. До ТОПу увійшли пісні, на які відзнято кліпи. А мірилом популярності стала кількість переглядів у мережі YouTube. І хоча можна довго дискутувати про смаки і музичні вподобання, але сьогодні слухачі-глядачі визначили ТОП-25 саме так:

На 25-му місці гурт Був’є – «Закохані». Пісня була створена Олександром Положинським спеціально для кінофільму «Жива». Із 14 квітня 2016 року її переглянуло понад 490 тисяч людей.

  1. Ірина Федишин – «Чужі уста». Від 2 червня 2016 року динамічний трек поп-виконавиці прослухали понад 505 тисяч людей.

  1. Антитіла – «Люди, як кораблі». Легендарну пісню Андрія Кузьми у виконанні Тараса Тополі переглянули понад 521 тисяча людей. Як відомо кліп з’явився внаслідок позитивних відгуків слухачів після концертів пам’яті Кузьми.

  1. MamaRika – Мама Ріка. Колишня співачка Еріка тепер MamaRika. Дебютна пісня співачки у новому амплуа від 18 червня зібрала 528 тисяч переглядів

  1. BRUTTO – «Середні віки». Знайшлося місце в нашому рейтингу й сусідам із Білорусі – панк-рок гурту колишнього вокаліста колективу «Ляпис Трубецкой» Сергія Міхалка. Із 31 жовтня 2016 року україномовну роботу білорусів переглянуло понад 534 тисячі людей.

Відкриває ТОПову 20-ку гурт «Антитіла» із піснею «У книжках». За рік кліп переглянуло понад 535 тисяч людей. У колективі пісню називають знаковою, і однією з найважливіших, які були написані за все існування гурту.

    1. Марія Яремчук – «В чистiм полi». Донька легендарного Назарія Яремчука влітку видала зворушливу ліричну пісню, якою нагадала про трагічні події війни із Росією. Від 20 серпня роботу переглянуло понад 546 тисяч осіб

18. Христина Соловій – «Хто, як не ти?». Молода галичанка Христина Соловій, яка захоплюється лемківськими піснями, видала свій черговий ліричний мега-хіт, який претендуватиме на високі місця у рейтингах й наступного року. Лише за два тижні пісня зібрала на YouTube понад 564 тисячі переглядів.

  1. Pianoбой – «Шампанські Очі». Ще одну легендарну пісню Андрія Кузьми у виконанні Дмитра Шурова переглянули й прослухали понад 581 тисячу разів. Кліп присвячено пам’яті Кузьми Скрябіна.

  1. Оля Цибульска – «До ранку». Легка пісенька у стилі фламенко про стосунки жінок та чоловіків припала до душі понад 588 тисячам копистувачам мережі YouTube.

  1. Юлія Думанска – «Двічі в одну річку не ввійдеш». Римейк пісні Юлії Бодай (Рай) був настільки успішним, що менш, як за рік, робота зібрала понад 740 тисяч переглядів

  1. ONUKA – «Vidlik». Український гурт, особливістю якого є використання українських народних мотивів та інструментів у електронній музиці, продовжує тішити своїх шанувальників. Із квітня 2016 року пісня «Відлік» уже зібрала понад 756 тисяч переглядів.

  1. Selfy – «Вишиваночка». Український поп-гурт «Selfy» увірвався у вищий ешелон української естради на початку 2016 року. «Вишиваночку» від грайливих дівчат вже переглянуло понад 789 тисяч людей.

  1. Бумбокс – «Люди». Хіп-хоп і фанкі-ґрув гурт «Бумбокс» не перестає тішити своїх меломанів. Їхній кліп на пісню «Люди» переглянули понад 867тисяч користувачів.

За крок до ТОП 10, на 11 місці зупинився співаючий нардеп Євген Рибчинський із патріотично-підбадьорливою піснею «Не журись! Не сумуй!». Цікаво, що Рибчинський не лише законотворець, а й автор багатьох популярних пісень відомих українських виконавців. Спів у його виконанні зібрав понад 1 мільйон 69 тисяч переглядів.

  1. Lama feat. Тоня Матвієнко – «Мій Милий». Харизматична співачка Наталя Дзеньків та донька легендарної Ніни Матвієнко записали настільки вдалу дуетну пісню, що їхня спільна робота почесно входить до десятки найкращих українських пісень 2016 року. Роботу вже переглянуло 1 мільйон 175 тисяч людей.

  1. The Hardkiss – «Helpless». Популярний український музичний гурт The Hardkiss, який здебільшого виконує пісні англійською мовою, у боротьбі за право представляти Україну на Євробаченні 2016 випустив неймовірну англомовну пісню із українським автентичним заспівом. Цікава робота від лютого 2016 року зібрала 1 мільйон 557 тисяч переглядів.

  1. Тіна Кароль – «Твої гріхи». Відома українська співачка Тіна Кароль цьогоріч потішила українських поціновувачів ліричним хітом «Твої гріхи». За неповних чотири місяці кліп зібрав понад 1 мільйон 736 тисяч переглядів. Пісня досі на вершинах музичних чатів країни.

  1. Дівчата із поп-гурту «Selfy» двічі підкорили серця українців цього року. Найвідоміша пісня гурту – «Галя Балувана» розмістилася на сьомій сходинці українських пісень року, що минає. Роботу переглянуло понад 1 мільйон 743 тисячі людей.

  1. LOBODA – «Облиш». Вона збирає музичні премії в Росії під час війни та її не припиняють слухати й в Україні. Українська пісня Світлани Лободи «Облиш» уже зібрала понад 1 мільйон 951 тисячу переглядів.

До п’ятірки найпопулярніших українських пісень 2016 року входить пісня Христини Соловій «Под облачком». Роботу підопічної Святослава Вакарчука переглянули понад 2 мільйони 278 тисяч людей.

 

 

  1. DZIDZIO – «108». Мегапопулярний гурт «DZIDZIO» справді мегапопулярний. За два місяці їхня нова жартівлива пісня про любов до коханої із зайвою вагою мало не увійшла у трійку лідерів симпатій українців 2016 року (3 мільйони 503 тисячі переглядів – ред). Однак у цієї веселої пісні є всі шанси очолити рейтинг 2017 року.

3. DZIDZIO – «Marsik». Відмінне почуття гумору від Михайла Хоменка у пісеньці про прибульця Марсіка принесло поп-гурту третє місце за симпатіями українських пісень 2016 року. Відео на YouTube вже зібрало понад 4 мільйони 297 тисяч переглядів.

2. На другому місці легендарний український рок-гурт «Океан Ельзи» із піснею «Не йди». Роботу «океанів» із квітня цього року вже переглянуло понад 4 мільйони 850 тисяч людей.

1. Пальму першості Славко Вакарчук по праву передав переможниці Євробачення-2016 Джамалі. Наша Сусана Джамаладінова від початку анексії Криму видала не одну україномовну пісню, а її тріумфальна «1944» знову нагадала всьому світу про геноцид кримськотатарського народу з боку радянської влади.

Загалом пісню «1944» офіційно переглянули понад 20 мільйонів людей, тоді ж як ротація відбувалася на радіостанціях по всьому світу.

Варто додати, що у рейтингу опубліковано пісні, відео на які з’явилися не раніше 1-го вересня 2015 року.

P.S. Музичні смаки передовсім формують радіостанції, але без нашої підтримки (слухачів – ред.) вся українська музика приречена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *