У малих містах розвивається медицина завдяки великому бізнесу

Вероніка РОЙ, Львівський портал

|

Ще у 2012 році у Бурштині, що на Івано-Франківщині, міська влада, активні городяни, громадські активісти та компанія ДТЕК підписали Стратегію соціального партнерства де визначили пріоритетні напрямки співпраці. І основним, на думку усіх учасників створення цієї стратегії, став розвиток охорони здоров’я – з того часу більше 7 мільйонів гривень вкладено в Бурштинську міську лікарню.

med1

Як зазначає керівник департаменту сталого розвитку компанії ДТЕК Енерго Вікторія Гриб, якщо мешканці міста будуть мати хороший доступ до медичних послуг, то це  дасть змогу жителям  не їздити в сусідні міста. За її словами, Бурштинська лікарня цього року вже отримала  вдосконалену лабораторію, яка допоможе отримувати точні аналізи та новий ліфт для важкохворих, на який було виділено 700 тисяч гривень.

«Одним з основним напрямків  2012-2015 року був напрямок охорони здоров`я тому що ми розуміємо, що людям потрібно мати зручний доступ до якісних медичних послуг. Зокрема, на лікарню було виділено більше 7 мільйонів гривень. В цьому році ми інвестували кошти в ліфт, котрого до цього часу в лікарні не було, який є надзвичайно важливим для лікарні та її пацієнтів, та в лабораторію, яка допоможе мешканцям Бурштина  більше не їздити  у Івано-Франківськ, а здавати широкий спектр аналізів у себе в місті», – повідомила Вікторія Гриб.

med2

В рамках розвитку медицини за 2012-2015 роки було придбано реанімобіль для Бурштинської міської лікарні, закуплено комплект лапароскопічного обладнання для застосування у загальній хірургії та гінекології, діагностичний автоматизований комплекс, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, реєстратори добової ЕКГ по Холтеру з програмним забезпеченням, 6-ти канальний електрокардіограф. Створено центр відповідального материнства, проведено ремонт операційних та приміщення лікарні, лікарі різних спеціальностей пройшли спеціалізоване навчання для підвищення кваліфікації. Також закуплено мікроскоп лабораторний Бінокулярний OLYMPUS CX22, автоматичний біохімічний аналізатор, дефибриллятор, електрокардіограф, кардіомонітор з капнографом, кольпоскоп МК 200 з цифровою відео системою, акушерський багатофункціональний гідравлічний механічний стіл,  наркознодихальний апарат, термостат сухоповітряний, апарат ультразвукової терапії, фіброгастроскоп Fujinon FG-1Z, автоматизований шприцевий дозатор, проведено капітальний ремонт рентген-діагностичного комплексу РУМ-20.

За словами заступника головного лікаря з медичної частини Оксани Савчин, обладнання, яке закупило ДТЕК, дасть змогу проводити сучасні операції та покращить надання першої медичної допомоги жителям міста.

med3

«З 2012 року ми співпрацюємо з  компанію ДТЕК. За цей час було зроблено чимало проектів: закупівля обладнання, реанімобіля, встановлення ліфта, лабораторне обладнання, діагностичне обладнання, ремонт приміщень. Всі ці заходи покращили надання медичної допомоги населенню, дало можливість проводити сучасні операції. Діагностичне обладнання дало можливість робити правильні аналізи та розширити їхній спектр. Дякуючи компанії ДТЕК в нашій лікарні з`явився ліфт, який ми чекали більше 20 років, він значно покращив перебування та умови наших хворих», – зазначає вона.

Важливою для Бурштинської  міської лікарні була покупка нового реанімобіля, який був закуплений компанією ДТЕК ще у 2014 році. Реанімобіль дав можливість підвищити оперативність та якість надання невідкладної медичної допомоги не лише жителям Бурштина, а й мешканцям навколишніх сіл.

Як розповідає  головний лікар Бурштинської міської лікарні Сергій Сопільник, реанімобіль  для міста є дуже важливим та покращив швидкість надання медичної допомоги, оскільки машина має хороше обладнання, яке може забезпечити всі процеси життєдіяльності та надавати  миттєву медичну допомогу навіть по дорозі в лікарню.

med4

«Придбаний реанімобіль європейського стандарту підвищив оперативність та якість надання невідкладної  медичної допомоги для населення Бурштина, а оскільки міська лікарня обслуговує не лише городян, а й усіх мешканців навколишніх сіл, то це більше 25 тисяч людей. Технічні  характеристики та медичне обладнання даного автомобіля дали можливість надавати повноцінну допомогу пацієнту, який перебуває у важкому стані», – розповів він.

Варто зазначити, що компанія ДТЕК робить чималий внесок у розвиток міста Бурштин. Співпраця з містом розпочалася ще у 2012 році та триває до тепер. Фінансова допомога надається у `п’яти напрямках: охорона здоров`я, енергоефективність, поліпшення бізнес-середовища, підвищення активності громади та соціальна інфраструктура і за цей час інвестовано майже 16 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *