Дитячі майданчики до Дня міста в Бурштині

Вероніка РОЙ, Львівський портал

|

До дня міста у Бурштині, що на Франківщині, маленькі мешканці отримали подарунки –  два нових ігрових майданчики. Це стало можливим завдяки активності мешканців, міської влади та компанії ДТЕК, котра придбала ці майданчики в рамках проекту міні-грантів «Місто своїми руками».

burshtin1

«Сьогодні у нас радісний день, оскільки ми відкриваємо сквер «Малятко», який  показує тісну співпрацю міста, влади, депутатів та компанії ДТЕК, яка є основним інвестором нашого міста. Раніше на цьому місці було порожньо, а зараз ми чуємо сміх дітей та бачимо вже повністю укомплектований дитячий майданчик. Завдяки соціальному партнерству міста та компанії була виділена відповідна сума та створений цей сквер. В подальшому ми ще плануємо разом  з компанією ДТЕК зробити тут освітлення», – розповіла міський голова Бурштина Роксолана Джура.

Як зазначив керівник департаменту сталого розвитку компанії  ДТЕК Енерго Вікторія Гриб, партнерство між компанією та містом Бурштин почалося ще в 2012 році. Загалом в розвиток міста було інвестовано більше 18 мільйонів гривень по п`ятьох напрямках: охорона здоров`я, енергоефективність, поліпшення бізнес-середовища, підвищення активності громади та соціальна інфраструктура.

burshtin2

Що ж стосується конкурсу міні-грантів «Місто своїми руками», то ДТЕК виділила на неї більше півмільйона гривень. Вікторія Гриб переконана, що ця програма допоможе зрозуміти мешканцям, що зміни в їхньому  місті в першу чергу залежать від них самих.

«Ми намагаємось допомогти людям змінити ментальність, щоб вони розуміли, що дуже багато залежить від них. Якщо вони захочуть щось робити своїми руками, то компанія ДТЕК завжди їм в цьому допоможе. В цьому році конкурс «Місто своїми руками» був розширений не тільки на місто Бурштин, але й також на Галицький район Івано-Франківщини і на цей проект компанія ДТЕК виділила більше 500 тисяч гривень. Важливим для нас є те, що люди придумують різноманітні проекти, які можуть покращити життя в їхньому місті та знають хто зможе допомогти їх реалізувати», – розповіла Вікторія Гриб.

burshtin4

Окрім міста Бурштин до конкурсу «Місто своїми руками» долучилися села Галицького району Коростовичі та Куропатники. Як розповів сільський голова Коростовицької ради Іван Борис, їхнє село виграло одразу два гранти на створення дитячих спортивних майданчиків, на встановлення яких ДТЕК виділила 20 тисяч гривень.

«Ми написали план-проект «Місто своїми руками» на дитячі майданчики та змогли виграти два гранти. На встановлення дитячих майданчиків ДТЕК нам виділило 20 тисяч. Окрім цього ми реалізуємо ще два проекти по ремонту дороги, та по вуличному освітленню, на який ДТЕК нам виділив ще по 150 тисяч гривень», – розповів Іван Борис.

burshtin3

Довідка

Проект ДТЕК  міні-грантів «Місто своїми руками» ставить за мету сприяння розвитку громадської активності та ініціативності серед жителів через проведення відкритого конкурсу для громадських організацій, органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та ініціативних груп активістів, спрямованих на вирішення локальних проблем територіальних громад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *