ОСТАННІ НОВИНИ

Що пропонує Львів на зимові свята? (Оновлюється)

Катерина РОДАК, Львівський портал

|

Вулиці Львова вже потихеньку починає поглинати казкова зимова атмосфера: де-не-де святяться вогники, оформлюються вітрини, на прилавках продають новорічні дрібнички.  До Нового року та Різдвазалишається не так багато часу, тому планувати ці свята варто якомога швидше.

ялинка

Львівський портал вирішив про анонсувати своїм читачам найбільш цікаві події у період зимових свят.  Львів пропонує багато атракцій для дітей та дорослих,  вибір – за вами.

Зимовий парк

Вже традиційно з 19 грудня адміністрація Парку культури організовує основну локацію зимових розваг та відпочинку для львів’ян та гостей міста. Лише тут в одному місці можна буде покататися на санчатах, лижах, сноутюбах, насолодитися різними стравами та напоями на ярмарку, відвідати цікаві заходи у центральній частині міста на природі.

Зимовий парк

Свіже повітря, дерева в ілюмінаціях, еко-ялинка, зимові атракції – лише тут можна буде насолодитися природною зимовою атмосферою, не покидаючи міста. Окрім цього буде прокат санчат, продаж льодянок, працюватиме лижна школа, сноутюбінг траса, діятиме ярмарок, а діток кататимуть хаскі. Звичайно, такий проект залежить від наявності снігу, але організатори запевняють, що передбачили і цей нюанс.

Офіційне відкриття Зимового парку відбудеться 19 грудня, у День Святого Миколая. Попередньо зимове атракційне містечко діятиме до 19 січня, але можливе продовження. На території Зимового парку відбуватиметься святкування Нового року, Різдва, Дня святого Миколая, Дня Валентина, а щовихідних організатори обіцяють насичену святкову програму.

Різдвяний ярмарок

Різдвяний ярмарок – вже традиційна подія у Львові. Цього року урочисте відкриття відбудеться на свято Миколая, 19 грудня, о 18.00 год.

ярмарок

На яр марці будуть представлені виробники з усіх куточків України, а найбільше – зі Львова та області.

У цей день на львів’ян та гостей міста чекає традиційне запалення міської ялинки та святкова програма на головній сцені Різдвяного Ярмарку біля Національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

 

Різдво в Гаю

З 7 до 11 січня у Шевченківському Гаю відбуватиметься святкова забава «Різдво в Гаю».

різдво в гаю   У час Різдвяних свят львів’яни та гості міста зможуть створити нову традицію: збиратись у Шевченківському Гаю і колядувати від хати і до хати. Також гостям покажуть, як святкували Різдво у стародавні часи.
Усі, хто в ці дні відвідає Шевченківський гай, потраплять в атмосферу родинного тепла, різдвяної містерії, де звучатиме дзвінка коляда у сяйві мерехтливих ліхтариків, де розгорнеться ярмарок, який щедро частуватиме традиційними стравами, а саме – медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками.

Ціна вхідного квитка становить 20 гривень для дорослих та 10 – для дітей.

Свято Пампуха
З 7 до 11 січня на Площі Ринок проходитиме традиційне XI Свято Пампуха.

пампух

Впродовж п’яти днів на площі Ринок витатиме атмосфера виняткової духовності, відвідувачі Свята Пампуха матимуть нагоду поколядувати, скуштувати найрізноманітніші види пампушків  та пізнати давні українські традиції.

Цьогоріч  знову запрацює Велика Пампухова хата, де можна буде спробувати пампухи за рецептурою не тільки українською, а й інших країн.

Окрім того, цьогоріч на Святі Пампуха знову працюватиме Львівська Різдвяна пошта. Усі охочі зможуть відправити ексклюзивну Pіздвяну art-листівку у будь-який куточок світу, і таким чином подарувати частинку львівських святкувань.

Концерт «Тіна Кароль. Колядки. Обрані хіти»

карольУ Львів 5 січня завітає співачка Тіна Кароль з різдвяною програмою.

Виступатиме вона в Оперному театрі.

Ціни на концерт коливаються від 450 грн. до 1550 грн.

Початок концерту – о 19.00 год.

Новорічний концерт Тараса Петриненка

Протягом двох днів. 2 і 3 січня у Львівській філармонії (вул.. Чайковського,) відбуватиметься концерт легендарного Тараса Петриненка.

петриненко

Тарас Петриненко – український музикант, співак, композитор, поет. Автор пісні «Україна», що перетворилась на своєрідний неофіційний гімн України. Найвідоміші пісні: «Пісня про пісню», «Господи, помилуй нас», «Любов моя», «Новий рік», «Ми не закінчили розмову» та ін. Народний артист України (1999).

Концерт Павла Табакова «Сніг без пауз»

У театрі імені Марії Заньковецької 3 січня відбудеться концерт Павла Табакова «Сніг без пауз».

У своїй новій святково-зимовій концертній програмі співак обіцяє заколядувати п’ятьма мовами: українською, польською, англійською, французькою та іспанською.

Концерти «Сніг без пауз» – це також традиційні українські колядки в оригінальних версіях, авторські новорічно-різдвяні пісні, зимові та світові хіти. Поруч із уже відомими колядами і піснями з альбому «Різдво для двох», а також минулорічним різдвяним синглом «Мирне Різдво».

Вистава «Стежечка Святого Миколая»

У Першому академічному театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка,11) з 10 грудня до 13 січня відбуватиметься показ вистави «Стежечка Святого Миколая».

Стежечка Миколая

З початком зими всі чекають святого Миколая, котрий приходить із Ангеликами до нас щороку, приносячи радість та подарунки – хто на що заслужив. Проте не всі знають, що для того, аби Миколай спустився з небес, зірки вказують йому шлях на землю. Чи ж зможе дістатися до нас Миколай, якщо хитрий Чорт, змовившись із Вовком, сховає зірки? Звичайно, що зможе, бо в таку чарівну ніч навіть Зайці можуть стати хоробрими (якщо зуміють бути дружніми), а світло щирих сердець здатне світити сильніше, ніж зірки.

Ціна квитків -22 грн.

Різдвяна виставка в «Зеленій канапі»

З 15 грудня до 10 січня львів’ян та гостей міста кличуть відвідати різдвяну виставку у «Зеленій канапі» у Галереї сучасного мистецтва.

виставка

Вхід – вільний.

Розважальна програма для дітей «Зимова казка»

У Львівській філармонії 28 та 29 грудня відбудеться музично-розважальне дитяче шоу «Зимова казка».

зимова казка

Солісти Львівської філармонії створять чарівну казкову атмосферу, у якій діти побачать, які у світі є чудеса.
Режисер-постановник концерту заслужена артистка України Любов Фітьо.

Концерт «Новорічний вечір в Опері» з Bozhyk Orchestra Show

У Львівській опері 2 січня відбудеться концерт

Вистава «Різдвяна ніч»

У театрі імені Марії Заньковецької 26, 27 і 29 грудня глядачів зачарують виставою – музичною комедією  «Різдвяна ніч» за однойменним твором Миколи Гоголя.

різдвяна ніч

Режисер п’єси народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Федір Стригун.

Останній день перед Різдвом минув. Зимова ясна ніч настала. Глянули зірки. Все голосніше й голосніше лунали вулицями пісні і вигуки. Парубки жартували досхочу. Здавалося, до ранку готові веселитися. І ніч, як на те, так розкішно теплилась. Місяць велично виплив на небо сяяти добрим людям і світу, щоб було весело колядувати, славити Христа, бажати здоров’я господарю, господині, дітям, усій родині…

«Коли ангели спустяться на землю»

Web_Angels_2016

26 грудня цього року та 1, 2, 7, 8, 9 січня 2016 року  в дворику Львівської Ратуші обіцяють незабутнє феєричне, вогняне та лазерне шоу «Коли ангели спускаються на землю»  від майстрів Львівського академічного духовного театру Воскресіння. З вежі Львівської Ратуші в дворик Ратуші спустяться ангели, де оживе Різдвяна коляда з різними сценічними атрибутами. Атмосфера буде панувати різдвяна і гарна.

Ціна квитків: дорослий – 70 грн., дитячий – 30 грн. Квитки можна придбати завчасно в касі театру Воскресіння або безпосередньо в Ратуші перед виставою.

Хода звіздарів

хода звіздарів

У рамках проведення щорічного Різдвяного фестивалю «Спалах різдвяної звізди», 8 січня традиційно відбудеться захід «Хода звіздарів». Хода пройде центральними вулицями міста та є одним з найяскравіших дійств в часі різдвяних свят.

Програма заходу:

13.30 – Формування колони звіздарів

У колоні візьмуть участь ангели, звіздарі, творчі колективи, вертепи. Загальна кількість учасників налічує понад 300 осіб.

14.00 – Початок ходи. Маршрут: вулиця Ставропігійська, площа Ринок (шопка), вул Шевська, площа Яворського (Дідух), вул П. Беринди, проспект Свободи.

15.00 – Сцена біля ялинки

Привітання звіздарів, презентація нових звізд, вручення нагород, посвята у звіздарі.

16.00 – Вертепи та коляди від творчих гуртів

17.00 – Особлива подія фестивалю спільна коляда «Львів колядує»

Перша новорічна вечірка у парку

вечірка

У ніч з 31 грудня на 1 січня на відвідувачів Парку культури чекає грандіозна вечірка від популярних діджеїв, розіграш цінних призів та оригінальні конкурси. Головною атракцією свята стане унікальне 3D-мапінг шоу на арці при центральному вході у парк. Окрім цього, під час вечірки на території Зимового парку працюватиме ярмарок з особливими стравами та напоями. Тож гості зможуть досхочу насолодитися смачною їжею та хорошою музикою у справжній новорічній атмосфері.

Адміністрація парку обіцяє багато атракцій, які не залежатимуть від погодних умов. У програму увійдуть фаєр-шоу у стилі Gatsby, покази новорічних фільмів, катання на упряжках в хаскі,  ярмарок, запальна музика, конкурси з цінними подарунками та багато неймовірних сюрпризів.

У програмі:

  • найвища жива ялинка у Львові,
  • драйвові новорічні композиції від діджеїв,
  • 3D-мапінг інсталяція на арці,
  • ярмарок їжі та напоїв,
  • конкурси з цінними подарунками,
  • еко-ялинка,
  • покази кращих новорічних фільмів всіх часів.

Концерт Піккардійської Терції

ПТ

За останні три роки у репертуарі «Терції» назбиралося багато нових пісень, які акапельний колектив і хоче презентувати львів’янам 11 січня у Львівській опері. Це пісні «Лети», «Панно», «Дженні», «Сади»… Будуть також несподіванки – справжні музичні подарунки для глядачів.

Конкурс льодових скульптур

львів-різдво

На ярмарковій площі, біля головної ялинки відбудеться Конкурс льодових скульптур.

Відвідувачі зможуть не лише спостерігати за видовищним процесом створення експонатів, а й взяти участь у визначенні переможця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *