«Бурштин своїми руками»: громада щороку активніша

Соломія ГОЛОВІНА, Львівський портал

|

У Бурштині  в рамках конкурсу «Місто своїми руками» в цьому році реалізовують 16 проектів. Це і зведення дитячих та спортивних майданчиків, і облаштування ігрових у школах, і ремонти спортзалів. Завдяки цьому місто вдасться «облагородити» на майже півмільйона гривень.

дтек (2)

Конкурс реалізовують ще з 2013 року завдяки фінансовій підтримці ДТЕК. Цього року ініціативні групи бурштинців подали на конкурс «Місто своїми руками» до Агенції місцевого економічного розвитку 32 заявки. Внесок ДТЕК для реалізації проекту в місті Бурштин склав майже 420 тис. грн. Переможцями конкурсу стали 16 проектів. Обов’язковою умовою конкурсу є власне співфінансування кожного міні-проекту в розмірі не менше, ніж 10% від загальної суми.  Максимальна вартість гранту ДТЕК для одного проекту склала 30 тис. грн. Конкурс допомагає реалізовувати громадські ініціативи в соціальній сфері, підтримує житлово-комунальне господарство, пропаганду здорового способу життя та популяризацію занять спором, а також розвиває освітні, культурні і творчі проекти і ініціативи в сфері благоустрою міста.

«Переконана, що «Місто своїми руками» – це найкорисніший для громади проект. Змінюючи щось у місті, люди покращують своє життя. Для нашої компанії це дуже важливо, тому ми і надаємо їм фінансову допомогу. Якщо торік обсяг гранту для одного проекту складав 20 тис. грн, то цьогоріч – 30 тис. грн», – розповіла керівник департаменту з соціального розвитку ДТЕК Енерго Вікторія Гриб.

дтек (3)

 

Водночас вона додала, що за три роки на реалізацію цього конкурсу компанія ДТЕК спрямувала майже 800 тис. грн. « І якщо три роки тому від людей було не дуже багато заявок, то зараз їх все більшає і більшає», – зазначила Вікторія Гриб.

За її словами, над обранням переможців конкурсу працювала спеціальна комісія, куди увійшли представники громади міста Бурштин та компанії ДТЕК. Також цього року вирішили провести народне голосування за найкращий проект.

Найчастіше в рамках цього конкурсу виграють проекти із облаштування дитячих майданчиків у місті. Не було винятку і цього року.

«На конкурс «Місто своїми руками» цього разу подавалися 32 заявки, виграли лише 16. До переліку переможців увійшов і наш проект дитячого майданчика», – розповів голова ініціативної групи Володимир Василик. Відтак завдяки виграшу в їхньому дворику «виріс» дитячий майданчик: тут облаштували пісочницю, різні каруселі, гірки, драбинки, а також лавочки. Усе це обійшлося у більш як 30 тис. грн.

дтек

За словами Володимира Василика, у двох будинках, біля яких звели місце для відпочинку, живе аж 330 дітей. «Вони – наше майбутнє, найкраще, що у нас є. Цей проект буде чудовим подарунком для малюків, адже тепер вони матимуть де гуляти і гратися», – констатував він.

Серед переможців також опинилися три проекти, які виграв Бурштинський навчально-виховний комплекс, – «Лунай, музико, лунай», «Безпечна доріжка до школи» та «Енергоефективні школи».

«Завдяки конкурсу «Місто своїми руками» нам вдалося покращити матеріальну базу в школі-садочку. Зокрема, у нас з’явилося нове спортивне обладнання, покращили енергоефективність навчального закладу, проведемо безпечну тротуарну доріжку до навчального закладу, отримали сучасну систему озвучки для проведення свят», – розповіла керівник комплексу Надія Паляк.

Своєю чергою директор ДТЕК Бурштинської ТЕС Андрій Шувар наголосив на тому, що всього цього не було би без  компанії ДТЕК.

«ДТЕК багато інвестує в майбутній добробут українських міст. Ми не даємо готових рішень та благодійної допомоги, ми допомагаємо містам знайти можливість заробляти і розвиватися. Щороку бурштинці своїм прикладом  доводять, що для них проблеми власного міста не байдужі. Активні містяни вперто відстоюють свої проекти, захищають їх, впевнено крокують до перемоги. Гранти на проект «Місто своїми руками» – це результат спільної роботи та інвестицій ДТЕК, міської влади, АМЕР та небайдужих людей», – зауважив він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *