Святкування дня міста у Бурштині об’єднало енергетиків зі сходу та заходу

Соломія ГОЛОВІНА, Львівський портал

|

Місто-енергетик Бурштин, яке має майже півтисячолітню історію, відзначило свої чергові іменини. Від гучних забав і гулянь відмовилися через складну ситуацію на сході країні. Замість концерту і танців у місті влаштували захід, який об’єднав українців зі сходу та заходу і показав, що ми єдині.

бурштин3

Так, основним заходом стало проведення футбольного турніру, де взяли участь команди зі східної та західної  України.

«Кожного року ДТЕК запрошував на це свято потужних українських виконавців – «Тартак», «Мандри», «OT VINTA», Наталку Карпу та інших відомих співаків. Але нині, коли в Україні триває АТО, таке святкування є недоцільним і недоречним. Вирішили, що найкраще буде провести спортивний турнір. Тому запросили вісім команд: дві з Бурштина, по одній з Богородчан, Буська, Добротвора, Ладижина, Курахового та Щастя», – розповів міський голова Бурштина Петро Курляк.

бурштин1

Мер наголосив на тому, що свято б не відбулося, якби не допомога компанії ДТЕК, яка профінансувала ці матчі.

«Схотіли зробити місту подарунок. Коли мер нам запропонував зробити цей футбольний турнір, відразу ж подумали, що це гарна ідея – ось таке об’єднання cходу і заходу. Це дуже важливо, адже нині багато хто будує міфи про те, що ми один одного не любимо, що ми – роз’єднані. Неправда все це, усі ми хочемо миру. І хто би не отримав першість у цих матчах, однозначно переможе дружба», – запевнилакерівник департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Вікторія Гриб.

Вона додала, що компанія виділила на проведення турніру 148 тис. грн.

«Тут взяли участь команди зі Щастя Луганської області та Курахового Донецької області, також були команди з Бурштина, Івано-Франківська та Добротвору.Обирали міста, де працюють теплоелектростанції. У нас вже давно діє така співпраця між населеними пунктами, де є підприємства ДТЕК. Зокрема, у 2013 році вирішили зробити оригінальний експеримент і на тиждень поміняли місцями мера міста Курахове і Бурштина. Це був цікавий досві для обидвох керівників міст», – розповіла керівник департаменту зі сталого розвитку ДТЕК.

У результаті змагань у фінал вийшли гості зі сходу – команди зі Щастя та Курахового. У фіналі змагань щастя усміхнулось футболістам зі Щастя і перемогла збірна команда ФК «Щастя».

бурштин2

«Їдемо додому в дуже хорошому настрої – як переможці. Дякуємо організаторам за можливість приїхати до вас. Сьогоднішні змагання показали нам усім, що схід і захід – разом», – наголосив Євген Порядков, капітан  із команди ДТЕК Луганської ТЕС, який працює майстром на тепловій електростанції.

Спортсменам вручили кубки, грамоти та грошові премії. Переможці в піднесеному настрої ділилися приємними враженнями від гостинного прийому і в один голос твердили, що Україна – єдина.

бурштин4

Окрім футболу, у День міста відбулося чимало інших цікавих заходів – перші змагання з регбі, виставка фіалок, показові виступи авіамодельного гуртка, турніри з шахів, змагання з настільного тенісу, а також традиційний святковий ярмарок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *