Інвестиції у дитинство

|

У середу, 5 серпня, у невеличкому селі Бовшів Галицького району Івано-Франківської області відбулося справжнє свято – відкриття сучасного ігрового майданчика на території дитячого садочку «Сонечко». Звісно, для великих міст така подія пройшла би майже непомітно, втім для Бовшіва це стало справжнім урочистим днем. Річ у тім, що у селі до сьогодні не було повноцінної місцини, де би діти змогли проводити свій вільний час, тому малеча неймовірно втішилася новим каруселям та гіркам.

бурштин3

Розважальний майданчик для маленьких бовшівчан коштував 100 тис. грн., які виділила на нього компанія ДТЕК у рамках соціального партнерства з громадами. За словами голови Галицької райдержадміністрації Ярослава Бартківа, здійснення дитячої мрії у Бовшеві – лише початок співпраці між ДТЕК та районом.

«Сьогодні ми бачимо результат співпраці  з районною і сільською владою, Бурштинською ТЕС та компанією ДТЕК. Лише два місяці тому ми підписали декларацію про співпрацю і визначили кошторис на соціальні  програми у розмірі 1 млн. грн. На село Бовшів було передбачено дитячий майданчик, який ми сьогодні відкриваємо, і проект «Забезпечення водопостачання жителів села». Крім того, є безліч інших проектів, які ми хочемо реалізувати у сусідніх селах. Я думаю, що ця соціальна складова – це є перший крок і надалі це будуть ще проекти по населених пунктах, на яких знаходиться ДТЕК Бурштинська ТЕС», – розповів Ярослав Бартків.

бурштин5

Дітки, що прийшли на відкриття майданчика, були неймовірно щасливі: гасали по подвір’ю, випробовували нові яскраві гойдалки та бавились – і це ще раз підтвердило для керівництва компанії, що кошти вклались туди, де вони були найбільш потрібні.

«Компанія переймається громадами, де працюють її підприємства і хоче зробити їх комфортними, щоб мешканці відчували турботу. Сьогоднішня подія – це велике свято для села Бовшів, вона реалізована у рамках Меморандуму про соціальну співпрацю між  Галицьким районом та ДТЕК. Такі ж схожі програми працюють у місті Бурштин і в області», – сказав директор ДТЕК Бурштинської ТЕС Андрій Шувар.

бурштин4

У маленького Василя, якому 6 років, уже є улюблена розвага на майданчику. Тепер його батькам доведеться докладати неабияких зусиль, аби забрати свого сина з гірок.

«Мені найбільше сподобалися гірки. У нас раніше тут був майданчик, але він був старий і негарний, а цей новий – файний», – ділиться враженнями Василько.

бурштин2

Для  Бовшова також виділено 250 тисяч гривень на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво центрального водогону в селі.

Нагадаємо, що у 2015 році ДТЕК Бурштинська ТЕС вже профінансувала встановлення вуличного освітлення с. Бовшів на більше, ніж 120 тис. грн.

Проекти ДТЕК на Прикарпатті за останні чотири роки реалізовувалась у п’яти напрямках: охорона здоров’я, енергоефективність, покращення соціально-значущої інфраструктури, розвиток бізнес-середовища та підвищення активності громади. Основна мета кожного у всіх 5-ти сферах – це покращення якості життя громади міста не лише сьогодні, але й у перспективі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *