Багатогранний Садовий або дев’ять років на престолі. Ретроспектива Львівського порталу

Галина ЖАГАЛЯК. Львівський портал

|

садікУ суботу, 25 квітня, минає дев’ять років з дня, коли Андрій Садовий уперше склав присягу міського голови Львова. Того весняного сонячного ранку новообраний мер у своїй інавгураційній промові заявив, що прийшов, аби стати на віддану службу громаді міста. І як то кажуть у нас на Галичині – хлоп сказав, хлоп зробив. За цей немалий відтинок часу він устиг подарувати львів’янам багато себе.

Споживачі піар-продукту мали нагоду наспоглядатися очільника Львова у найрізноманітніших іпостасях. Найчастіше це була невидима для людського ока добре продумана робота прес-служб та іміджмейкерів, які приміряли на свого патрона можливі і неможливі образи.

Подекуди вдало «засвітитися» у ЗМІ меру допомагали сили природи чи навіть паранормальні явища. Інколи Андрій Садовий проявляв самостійність і не відмовляв собі у такому маленькому задоволенні, як імпровізація. Але доволі часто був просто самим собою.

Львівський портал із неймовірною насолодою  пригадав найцікавіші моменти з публічного життя Андрія Івановича. А тепер у цю веселу мандрівку запрошуємо і вас.

Садовий-мер. Так все починалося. Інавгурація 25 квітня 2006 року.

Фото Львівського порталу.

Садовий-вогнеборець. Чудові знимки зі собою подарував своїм шанувальникам мер Львова у 2008-му році, коли вирішив підкорити 53-метову пожежну автодрабину.

Фото ZIK.

Садовий-комунальник. Виходом на люди у ґумових чоботях Андрій Іванович порадував у 2010 році – акурат перед виборами. А за лопату взявся у 2013-му, коли на голову львів’ян звалився неочікуваний весняний сніг.

Фото прес-служби Львівської міської ради.

Садовий-писанкар. Весною 2009-го мер Львова не пошкодував годинку для того, щоб особисто розфарбувати великодні яйця на площі Ринок.

Фото Львівського порталу.

Садовий-Дон Жуан. Того ж 2009-го року про львівського мера активно заговорили, коли він подарував смачний поцілунок Прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко прямо в аеропорту Львова.

Фото Маріана Стрільціва.

Садовий-танкіст. А це теж улюблена знимка журналістів, якою ЗМІ радо ілюструють теми про Андрія Садового у великій політиці.

Фото ZIK.

Садовий-будівельник. Заради справедливості слід сказати, що незле дивиться наш мер і в будівельній касці. Світлина зроблена у 2010-му році під час виїзного брифінгу на євростадіоні.

Фото ZIK.

Садовий-байкер. Не упускає нагоди мер Львова, аби посидіти на крутому байку. Для прикладу, така можливість з’явилася у нього у 2011-му році, коли байкери отаборилися під самісінькою Ратушею.

Фото vgolos.com.ua

Садовий-шофер. У 2013-му організатори фестивалю ретро-автомобілів дозволили Андрію Садовому потриматися за кермо ось такої «тачки». Щоправда, лише на сцені, коли автомобіль стояв на місці.

Фото dyvys.info.

Садовий-пасажир. Але найчастіше робота міського голови змушує приміряти роль пасажира громадського транспорту, у кращому випадку – клієнта чудо-поїзда (2008 рік).

Фото galinfo.com.ua, ZIK.

Садовий-роверист. Хоча буває і таке, що львівський мер по-справжньому стає роверистом. З нагоди Всеукраїнського велодня у 2013-му році Андрій Садовий приїхав на велосипеді від свого дому аж на проспект Свободи, очолив велоколону, а потім на тому ж транспорті рушив на роботу.

Фото Юрія Дячишина.

Садовий-лучник. Час від часу мер Львова уявляє себе Робін Гудом.  Незабутню світлину йому зробили під час відкриття Міжнародного турніру зі стрільби з лука «Золота осінь-2011».
Фото прес-служби Львівської міської ради.

Садовий-садівник. Кому ж як не Садовому ходити з граблями по місту? Чудову фотосесію до своєї колекції мер Львова додав у 2013-му році, коли взяв участь у  весняній толоці в одному з парків міста.
Фото прес-служби Львівської міської ради.

Садовий-колядник. А це щорічна атракція з міським головою в головній ролі.
Фото прес-служби ЛМР.

Садовий-пацієнт. Також очільник міста вважає своїм обов’язком публічно скористатися безкоштовною послугою з вимірювання тиску у наметі навпроти Ратуші. Травень 2014-го року.
Фото galnet.org.

Садовий-Шерлок. У своєму повсякденному стилі мер Львова, буває, тяжіє до головного героя книг Артура Конана Дойля.
Фото Олександра Ковальчука, varianty.net

Садовий-вишиватнік. Але також має багату колекцію вишиванок, яку радо демонструє при будь-якій нагоді.
Фото зроблені у різні періоди управління містом.

Садовий-янгол. А тут не обійшлося без містики. Під час відкриття офісу ЄБРР у Львові наприкінці 2014-го року над головою Андрія Садового з`явився «німб».
Фото Сергія Бобри

Садовий-хрестоносець. Здається, факт появи німбу настільки вразив міського голову, що вже на початку 2015-го він не зміг втриматися, аби не пронести містом місійний хрест під час Хресної ходи у Хрестопоклонну неділю.
Фото dyvys.info.