ТОП-10 домашніх улюбленців. Рейтинг Львівського порталу

Вероніка МАМЧУН. Львівський портал

|

Коти та собаки – невід’ємна частинка нашого суспільства. Для когось вони є просто тваринами, які живуть на вулицях нашого міста, для інших – незамінними помічниками в домашньому господарстві, а ще для когось – справжніми друзями.

Відомо, що чотирилапі улюбленці бувають не лише вірними своїм господарям, а й вміють знімати стрес у них, поспівчувати їм, заспокоїти, неабияк підняти настрій та навіть підлікувати. Тож з настанням весни, Львівський портал вирішив скласти свій рейтинг чотирилапих друзів відомих особистостей.

1. Перше місце віддаємо епатажній журналістці, письменниці та співачці Ірені Карпі з її шарпеєм по кличці Карма.

Для Карми Ірена стала справжньою рятівницею, адже вона підібрала виснажену і хвору тварину просто з вулиці. Тепер собака віддячує господині своєю любов’ю та вірністю, і є найкращим другом для двох її доньок. 

2. Друге місце нашого рейтингу посів соліст вокального гурту «Піккардійська терція» Славко Нудик зі своєю улюбленицею – англійською кокер-спанієль по кличці Лама.

Чотирилапу красуню Нудику привезла донька із Білорусії.

«Це – як маленька дитина: їй потрібно приділяти час. Тому усім молодим сім`ям раджу: заведіть собі спочатку собаку, а вже потім – дітей!», – каже Славко Нудик.

3. На третьому місці розмістився знаний у Львові телеоператор і фотограф Мирослав Пархомик та його коти – Рися та Найт.

Спершу у домі Пархомика з’явилася персидська кішка Рися, а вже
за кілька місяців він разом із дружиною узяли з притулку ще одну тваринку – котика Найта.

Тепер тварини нерозлучні друзі.

Мирослав Пархомик полюбляє фотографувати не лише своїх домашніх улюбленців, але й звичайних бездомних тварин. 

 

4. На четвертому місці знаходиться народний депутат Ігор Васюник зі своїми двома улюбленицями – псами породи Кане корсо по кличці Тігра та Корса.

Цих красунь Васюник обожнює і називає своїми друзями. «Собака людині друг», – переконаний політик.

5. Екватор нашого рейтингу займає відома українська письменниця, яка є постійною учасницею Львівського форуму видавців, Лариса Денисенко зі своїм французьким бульдогом по кличці Люк.

Через любов до цієї породи собак письменниця називає себе не інакше як «бульдожистка».

Каже, що її пес з народження має наполеонівський комплекс і описує його як «дуже дотепне, цікавезне, веселе та шибидайне цуценя».

6. Шосте місце рейтингу займає сексимвол серед дівчат, український співак зі Львова Віталій Козловський та його персидська кішечка Кася.

Пухнасту красуню зірці подарувала подруга, як каже Козловський – на знак дружби. Серед щільного графіку між концертами співак не забуває приділяти увагу своїй чотирилапій улюблениці, бо розцінює її як маленьку дитину.

«Кіт, це як маленька дитинка, яка вимагає уваги, але разом з тим дарує багато позитивних емоцій», – зізнається Віталій Козловський.

7. Сьоме місце посів колишній депутат Львівської міської ради, а нині народний депутат України Михайло Хміль.

У політика вдома мирно між собою живуть сибірська кішка та собака-метис (напів-такса).

Як стверджує Михайло Хміль, його домашні улюбленці мають виключно українські клички: пес – Лабусь, а кішка – Пікалка.

8. На восьмому місці розмістилася «голос» улюбленого усіма радіо «Львівська хвиля», краща ведуча Львова 2013 року Галинка Лірник.

Ведуча має звичайнісіньку кішку Пілю, але вважає її кото-псом через чудернацьку любов до однієї гри.

«Кращої розваги для неї немає, аніж політати за серветкою, яку вона чемно в зубах приносить назад», – розповіла Галинка Лірник.

 

9. Дев’яте місце займає відома українська журналіст, ведуча Ольга Фреймут разом зі своїм йоркширським тер’єром – Лунтіком.

Та крім породистих тварин ведуча переймається долею безпритульних тварин. Появі чотирилапого улюбленця у власному домі ведуча дуже тішиться, адже через її постійну зайнятість на роботі, дочка Фреймут – Злата має можливість побавитись з ніжним пухнастиком.

Лунтіка ведуча називає авантюристом та будильником для дочки, бо з його появою дівчинка почала легко прокидатися до школи. «Він дуже рухливий. У нього навіть зачіска постійно псується, бо він увесь час рухається», – додає Фреймут.

10. На десятому місці ми вирішили розмістити нашу колегу, журналіста видання Львівського порталу Світлану Радішевську та її двох улюбленців – сіамську кішку Кукусю та звичайного котика Томіка.

Наша колега переймається долею безпритульних тварин, при можливості підгодовує їх, надає фінансову підтримку у лікуванні постраждалих. Своїх мурчиків Світлана Радішевська вважає кумедними, дуже любить та каже, що навіть у найважчі хвилини вони вміють підняти їй настрій своїми ігрищами.

Відколи котики з’явились у домі, дівчина завжди з радістю туди повертається, бо знає, що там чекають два друга, які зустрічають господиню голосним муркотіннями та лащеннями.

Редакція Львівського порталу просить читачів та власників домашніх тварин строго не судити даний рейтинг, а сприйняти його виключно як привід для посмішки. Адже нам усім так бракує позитивної інформації.

Цей рейтинг однозначно є суб’єктивним і створювався, зважаючи на думку колективу, та завдяки відкритому доступу до джерел інформації.