На Франківщині завдяки ахметівському ДТЕК з’явився сучасний реанімобіль

Святослав ДРАБЧУК, Львівський портал

|

Івано-Франківський обласний центр екстренної допомоги та медицини катастроф отримав реанімобіль Mercedes Benz Sprinter класу С вартістю один мільйон гривень. Такий подарунок медикам зробила енергетична компанія ДТЕК, що належить Рінату Ахметову.

Нова «операційна» на колесах укомплектована усім необхідним для надання швидкої медичної допомоги: електрокардіографом, дефібрилятором, електричним стимулятором серця, апаратом штучної вентиляції легенів, носилками. Встановили в новому реанімобілі і додаткове обладнання – вакуумний матрац для транспортування постраждалих при травмах хребта, переломах, внутрішніх кровотечах і шокових станах.

Як розповіла керівник департаменту соціального розвитку  компанії ДТЕК Вікторія Гриб,  компанія дарує реанімобіль Івано-Франківщині в межах програми соціального партнерства. Адже саме громада області в рамках цієї ж програми виокремила галузь охорони здоров’я, як приоритетну.

«Зараз в Україні багато медичних установ стикаються з проблемами недостатньої забезпеченості фахівцями, старої техніки, неможливості транспортування пацієнтів на великі відстані через відсутність спеціального транспорту. Ми не можемо вести бізнес і не співпрацювати з суспільством. Уявіть собі, якщо людина потребує медичної допомоги, і якщо ця допомога не може прибути до цієї людини вчасно, це може загрожувати навіть втратою життя. Тому для компанії ДТЕК і важливо, щоб люди отримували ту допомогу коли вони її потребують», – сказала В.Гриб.

За словами головного лікаря Івано-Франківського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф Володимира Похмурського, такий автомобіль значно покращить якість медичного обслуговування  населення Івано-Франківської області, зокрема в невідкладних умовах.

«Технічні  характеристики та медичне обладнання реанімобіля дадуть можливість нашим медикам надавати повноцінну  допомогу  пацієнту,  який  перебуває  у  невідкладному  стані, на  місці  події. Людина в цьому автомобілі буде знаходитись як у реанімаційному відділенні лікарні. Саме тут є більше шансів врятувати людині життя», – розповів В. Похмурський.

Заступник голови Івано -Франківської облдержадміністрації Любомир Слободян наголосив, що на сьогоднішній день основне завдання: це побудова і відбудова швидкої екстреної медицини і додав, що такий подарунок, як реанімобіль – важлива подія  для Прикарпатського краю.

«Ми почали роботу з оновлення автомобільного парку, який має забезпечувати діяльність швидкої екстреної медицини. Розуміючи ті складні події , які зараз відбуваються в країні, а це військові дії, складна економічна ситуація , дуже важливими на сьогоднішній день є участь області у таких соціальних проектах, які організовує компанія ДТЕК», – додав Л.Слободян.

Протягом 2013-2015 років ДТЕК профінансує соціальні програми у 31 населених пунктах та районах України на загальну суму понад 350 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *