До Дня міста ДТЕК підготував Добротвору коштовні подарунки

Семен НИЧКА, для "Львівського порталу"

|

Компанія ДТЕК не лише активно долучилася до проведення Дня міста в Добротворі, але й зробила до свята надзвичайно цінні подарунки мешканцям.

Зокрема, у місцевій школі, у якій навчається 470 дітей, завершено капітальний ремонт навчального класу німецької мови, для якого закуплено усе необхідне комп’ютерне та мультимедійне обладнання. Завдяки цьому проекту, вартістю 70 тис. грн., школярі отримали можливість навчатися за новітніми технологіями.

Отримали подарунок і учні місцевого ліцею, для яких компанія придбала та встановила спортивний майданчик з тренажерами на суму 55 тис. грн. Як запевнив викладач фізичного вихання ліцею Олександр Галета, майданчиком зможуть користуватися не лише ліцеїсти, але й усі бажаючі.

Однак, найбільше капіталовкладень компанія здійснює у медичну сферу селище. Зокрема, ДТЕК продовжує реалізацію проекту «Впровадження центру Телемедицини» вартістю 303 тис. грн. Добротвірська міська лікарня відтепер буде підключена до всеукраїнської мережі. Телемедична мережа створена задля діагностики та раннього виявлення захворювань, покращення якості надання медичних послуг та створення єдиного медичного простору в Україні. Завдяки проекту «Телемедицина» мешканці Добротвора отримають покращення якості надання медичної допомоги, можливість консультацій від кращих експертів України в області онкології та кардіології. Також підвищиться професійний рівень лікарів на місцях. А у випадку виникнення надзвичайних ситуацій лікарі на місцях зможуть відразу отримувати оперативну інформацію та кваліфіковану консультацію від кращих спеціалістів з інших міст України.

А до дня міста Добротвірська лікарня отримала надзвичайно вартісний подарунок: закуплено  сучасний реанімобіль за 630 тис. грн. За словами головного лікаря Людмили Круглянко, сучасна «швидка» є надзвичайно необхідна для промислового селища, населення якого становить понад 6 тисяч осіб. Свої трудові будні реанімобіль розпочав безпосередньо у День міста, чергуючи на святкових вулицях Добротвора.

Купівлею реанімобіля допомога міській лікарні ДТЕК не обмежується – уже найближчим часом до медичного закладу надійде міні-діагностичний центр вартістю 800 тис. грн.

Варто додати, що ця допомога здійснюється в рамках реалізації Стратегії соціального партнерства, котра була розроблена спільно громадою Добротвора та компанією ДТЕК на 2013-2015 роки.

Згідно Стратегії ДТЕК направить на розвиток соціальної сфери містечка 10 млн 676 тис. грн. Фінансова та експертна допомога для містечка надається у п’яти напрямках: охорона здоров’я, енергоефективність, покращення соціально-значущої інфраструктури, розвиток бізнес-середовища та підвищення активності громади. Основна мета кожного проекту у всіх 5-ти сферах – це покращення якості життя громади міста не лише сьогодні, але й у перспективі. У цьому полягає стратегічний підхід ДТЕК до планування соціальних інвестицій.

«Зробити міста, в яких працюють підприємства ДТЕК, зокрема і Добротвірська ТЕС, комфортними для мешканців – таку мету поставив перед компанією її акціонер Рінат Ахметов. Саме на це спрямована Стратегія соціального партнерства ДТЕК і Добротвора, що розрахована на 2013-2015 роки і визначає найбільш важливі для міста напрямки роботи. За півроку вже реалізовано кілька проектів, на які направлено 2 млн 800 тис. грн. Переконаний, що спільними зусиллями компанії та міської громади ми змінимо життя людей на краще», – вважає директор ДТЕК Добротвірська ТЕС Андрій Шувар.

Турбота компанії про мешканців міста є цілком природною. За словами селищного голови Добротвора Романа Ніколаєва, кожен другий працездатний мешканець Добротвора працює на місцевій ТЕС.

Мер не приховує свого задоволення співпрацею з ДТЕК.

«Завдяки ДТЕК місто ожило. Такого свята, як сьогодні, ми давно не мали. Але найголовніше – це співпраця у соціальній сфері. Допомого компанії дозволяє нам налагодити нормальне життя у найважливіших сферах міського життя – освіті, охороні здоров’я, культурі, енергоощадності».

День міста у Добротворі завершився святковим концертом на центральній площі. ДТЕК взяв на себе організаційне та технічне забезпечення свята і запросив гурти –«Тиск», «Цвіт кульбаби» та Тартак, направивши на організацію концерту майже 140 тис. грн.

Довідка

ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко. У ДТЕК працюють 140 тисяч осіб.

Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. До портфеля активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передавання та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів – фізичних і юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Відпуск електроенергії генерувальними підприємствами ДТЕК у 2012 році склав 51,4 млрдкВт∙год., закупівля електроенергії для постачання споживачам – 53,9 млрдкВт∙год., видобуток вугілля підприємствами – 39,7 млн тонн, обсяг збагачення вугілля – 27,7 млн тонн. ДТЕК експортує електроенергію до 6 країн, вугільну продукцію – до 36 країн світу.

Консолідований виторг ДТЕК у 2012 році склав 82,5 млрдгрн, чистий прибуток – 5,9 млрд грн.

Додаткова інформація: www.dtek.com/uk

Фото – Львівсьуий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *