Співвласника «Фешн-клабу» «замовили» через сто тисяч доларів

Микола САВЕЛЬЄВ, «Ратуша»

|

Журналістська удача — це той фантом, про який мріє кожен справжній репортер. Щоденна рутинна праця, пошуки сенсацій і скандалів, подекуди просто заповнення порожніх дірок у номері — і раптом після багатомісячних (а інколи й багаторічних!) чекань ти бачиш її хвіст. І тоді в тебе зникає сон і пропадає апетит: ти відчуваєш, що стоїш так близько біля заворожливих і страшних подій, які дехто зможе побачити згодом лише в художніх фільмах або в кастрованих документально-пригодницьких сюжетах…

Цього разу джерелом надійної інформації став колишній опер, якому я колись поміг, і який вміє пам’ятати добро. Саме від нього я вперше почув фразу: «А чи не хотіли б Ви написати про злочин, який тільки-но готується?» — «Крадіжка з бюджету чи приватизація?», — вибір тем у наш час невеликий. «Ні, — співрозмовник уважно подивився в очі. — Вбивство на замовлення. І підготовка до його втілення зараз у самому розпалі». 

У подальшій розмові з’ясувалося, що один львів’янин зовсім несподівано (можливо, і для самого себе) став замовником ліквідації львівського бізнесмена, якого, водночас, добре знають у кримінальному світі Львова. У його дружини він узяв величезну суму (йшлося приблизно про 100 тисяч доларів США), віддавати вже не перший рік уперто не бажав, і за інформацією добрих людей, активно шукав кілера, щоб вирішити це питання в інший спосіб.

Невдовзі репортер «Ратуші» з’ясував, що аванс уже заплачено, і тепер залишилось лише чекати на розвиток подій. «А що стане ознакою того, що процес пішов?», — моїй цікавості не було меж. «Ви відразу про це дізнаєтесь, Львів не таке вже й велике місто», — відповідь уже діючих силовиків була не дуже чіткою, але давала певний простір для фантазій. «А замовлений бізнесмен погодився допомагати правоохоронцям?», — вже тоді в голові почала виникати конструкція майбутньої публікації. «Жодної кримінальної розв’язки він не хоче і прагне лише, щоб замовника вбивства покарали за законом», — на мить опер замислився і підсумував. — А ми йому активно в цьому допомагатимемо».

Незабаром з’ясувалося, що підготовка до інсценізації йде повним ходом. Силовики спершу «підігнали» замовнику кілера з Донецька, який і отримав аванс за майбутнє вирішення чужої проблеми. Оскільки псевдокілер був весь у «мастях», то в замовника навіть сумніву не виникло, що перед ним — справжній донецький «мокрушник». Він зажадав, аби виконавець «після всього» сфотографував свою жертву і надав ці світлини на підтвердження зробленого. Ударили по руках, і донеччанин пішов бруднити руки «по лікті в кров». А «помічники» замовленого бізнесмена знайшли стилістів, які розмалювали його кров’ю до знимки так, що жодних сумнівів не залишилось — цей чоловік уже ряст ніколи не топтатиме…

Невдовзі львівські газети та інтернет-сайти замайоріли повідомленнями про те, що «у Львові розшукується громадянин Веремеєнко Олександр Вікторович 15.11.1971 р.н., який 07.12.2012 року близько 18:00 вийшов із дому і досі не повернувся». Олександр Веремеєнко є директором і співвласником нічного клубу «Фешн клаб» на пл. Підкови у Львові. Співвласником цього закладу також є його дружина Вікторія Веремеєнко. Заяву про зникнення підприємця 9 грудня заніс у Личаківський РВ його водій. Пан Веремєєнко таємниче зник з вулиці Туган-Барановського, де він постійно мешкав. Для себе я відразу чомусь пов’язав надану мені інформацію і повідомлення про зникнення цієї людини.

Дехто з представників журналістського цеху, оскільки, як і пересічні громадяни, не мав про обставини зникнення жодної конкретної інформації, відразу вдався до жанру «фентезі», пов’язавши в одному матеріалі зникнення Верємеєнка, кримінального авторитета «Пушка», політика «Пупса», вбитого кримінального авторитета «Рокеро» і серпневий замах на кримінального авторитета Вову «Морду». 

Завершальна стадія гри настала у вівторок. Після того, як замовник ознайомився з посмертними «фотопортретами» об’єкта ліквідації й остаточно розрахувався, його в стані повного шоку тихенько «взяли». Коли я дізнався, хто, власне, ця людина, у мене деякий час теж був стан шоку.

Познайомимось. Громадянин Ш., 1980 р.н., мешкає у Львові, магістр психології, докторант Польської академії наук, засновник міжнародного благодійного фонду, відомий організацією міжнародних спостережних місій на виборах в Україні, Росії, Грузії та Казахстані; у 2010 р. балотувався до обласної ради від Громадянської партії «Пора», в приятельських стосунках із Всеволодом Каськівим, цікавиться гіпнозом… Чи це саме він замовляв пана Веремеєнка? Судіть самі.

29 квітня 2011 року проти Ш. було порушено кримінальну справу за ст. 190, п.4 (за заявою громадянки… Веремеєнко В. — чи не дивний збіг? — Авт.). і того ж дня в Івано-Франківську затримано працівниками Личаківського РУ ГУ МВС України у м. Львові (слідчий — Дембовський О.В.). Що цікаво: той же Личаківський РВ ЛМУ цього ж таки року двічі виносив постанови про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно Ш. за заявою… громадянки В. Веремеєнко.

Уже тоді «громадський діяч» Ш. увів цікаву практику — позичати у різних осіб під різними приводами величезні грошові суми і згодом їх… не повертати, переводячи все в цивільно-правову площину! Врешті, вийшовши після ВИПРАВДАЛЬНОГО вироку суду з СІЗО, розуміючи, що йому спокою все одно не дадуть, позичальник, Я ПРИПУСКАЮ, і почав шукати людей, котрі б допомогли йому зменшити кількість власних боргів за рахунок зменшення кількості самих кредиторів. І, на свою біду (і на щастя замовленого), знайшов трохи не тих… 

Парадокс, але в останньому пості на сторінці Ш. у «Фейсбуку» привертає увагу вислів: «Розумні думки приходять тоді, коли всі дурниці вже зроблено». Здавалось, громадський діяч передбачив своє доволі нелегке майбутнє…

P.S. На останній чат-конференції в Zaxid.Net начальник ГУ УМВСУ у Львівській області генерал Олександр Рудяк підтвердив інформацію, що підприємець Веремеєнко живий. За його словами, з цього приводу проводять зараз оперативно-слідчі заходи. Сам Олександр Веремеєнко в телефонній розмові з репортером «Ратуші» відмовився від будь-яких коментарів і заявив, що готує судовий позов проти львівської газети «Високий Замок», яка (на його думку) подала цілковито неправдивий матеріал.

Фото: сайт Фешн-клаб 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *